ویدئو مارکتینگ چیست؟
به استفاده خلاقانه از ویدئو برای تبلیغ محصولات یا خدمات به گونه ای که مخاطب را شیفته برند خود کنید، ویدئو مارکتینگ میگویند. هدف از داشتن ویدئو مارکتینگ بهبود تعامل، دسترسی به مخاطبان بیشتر، آموزش نحوه استفاده از کالاها و بالا بردن نرخ تبدیل مشتریان میباشد.
ویدیو مارکتینگ = پیدا کردن مخاطب جدید + برقراری ارتباط + آموزش مشتریان + فروش به مشتریان
استفاده از خلاقیت در ویدئو مارکتینگ بسیار حائز اهمیت است و داشتن یک استراتژی مشخص در این زمینه ضرورت دارد و اکتفا به یک چک لیست برای اجرای ویدئو مارکتینگ به تنهایی کافی نخواهد بود. نحوه استفادده از ویدئو مارکتینگ باید به شکلی باشد که:
- نتیجه تلاشهای شما را به دو برابر میزان طبیعی افزایش دهد.
- به راحتی باعث انتقال پیام شما به مخاطبان شود.
- شما را در رسیدن به اهداف بازاریابیتان کمک کند.
تاریخچه ویدیو مارکتینگ
به منظور مطالعه تاریخچه ویدئو مارکتینگ باید به خیلی سال قبل مراجعه کنید و این تاریخچه نشان میدهد که این روش بازاریابی حتی قبلتر از ظهور اینترنت هم وجود داشته است. در سال ۱۹۴۰ شرکتی به نام Bulova فیلم تجاری را در ایستگاه تلویزیونی نیویورک تولید کرد که در آن زمان ۴ دلار برای این تبلیغ پرداخت نمود. این اولین فیلم تبلیغاتی با استفاده از فیلم بود.
بعد از آن فیلم های تبلیغاتی با دو تیزر تبلیغاتی با نامهای video killed the radio star و alternatively the very prophetic song came out در سال ۱۹۸۱ تولید شد. شرکت اپل در سال ۱۹۸۴ اولین فیلم تبلیغاتی خود را از همین روش به اجرا رساند و سپس در سال ۱۹۹۱ یک ویدئوی ویروسی (Viral) توسط مدیر اجرایی فاکس تولید گردید. هزینه تولید این ویدئو بالغ بر ۷۵۰ دلار بود.
در سال ۲۰۰۵ شبکه اجتماعی یوتیوب ساخته شد و ابزار تبلیغاتی بسیاری از شرکت ها را شکل داد. اولین شرکت معروفی که از یوتیوب برای تبلیغ استفاده نمودف شرکت نایک در سال ۲۰۰۵ بود و پس از آن در سال ۲۰۰۷ شرکت گوگل تبلیغات ویدئویی خود را در یوتیوب منتشر نمود. در ایران نیز سرویس اشتراک گذاری آپارات که در سال ۱۳۸۹ ایجاد گردید برای انتشار فیلم های تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد.
ویدئو مارکتینگ بازاریابی عصر نوین!
ویدئو مارکتینک روش نوینی برای نمایش محصولات و خدمات بوده که به دلیل اثربخشی بالای خود میتواند مخاطبان بیشتری را جذب نماید. همچنین با افزایش سرعت وب در ایران بازار ویدئو مارکتینگ در بستر اینترنت رونق یافته است. شما میتوانید برای انتشار ویدئو مارکتینگ خود از پیج اینستاگرام، کانال تلگرام، گوگل پلاس، فیسبوک، وبسایت خود و سایر وبسایت های اشتراک گذاری ویدئو و یا ریپورتاژ آگهی استفاده نمایید.
با ویدئو می توانید همه چیز را نشان دهید:
- به معرفی وبسایت خود بپردازید.
- به معرفی خودتان بپردازید.
- برای برندسازی از بازاریابی ویدئویی استفاده کنید.
- به معرفی محصولات یا خدمات خود بپردازید.
- به انتشار اخبار و مقالات بپردازید.
- نحوه استفاده از محصول را آموزش دهید و مشتری را راهنمایی کنید.
- و…
بازاریابی ویدیویی چگونه اجرا میشود؟
یکی از دلایل عدم استفاده برخی از بازاریابان از ویدئو مارکتینگ، هزینه ساخت فیلم ها و مهارت هایی است که برای تولید فیلم های تبلیغاتی مورد نیاز است میباشد. در حقیقت افرادی که بخواهند به این حوزه وارد شوند باید آشنایی اولیه با تولید فیلم و انیمیشن را داشته باشند. بنابراین گام اولیه در اجرای بازاریابی ویدئویی آموختن نحوه ساخت فیلم ها و یا استفاده از خدمات شرکت های تولیدکننده فیلم تبلیغاتی میباشد.
اگر در این پروسه از شرکت های تولیدکننده فیلم تبلیغاتی کمک بگیرید، کار شما ساده تر خواهد بود. ولی اگر خودتان قصد ساختن فیلم ها را داشته باشید، در ابتدا باید نحوه ساختن فیلم های تبلیغاتی را بیاموزید که در این مورد اکادمی گرافیستار دوره های آموزشی جامع و پروژه محوری را آماده ساختیم که پیشنهاد دارم قدم اول در این مورد را با یادگیری نرم افزار پریمیر که پایه و اساس ساخت انواع ویدئو هست شروع کنید:
فرض کنید که یک فروشگاه اینترنتی با فضای هاستینگ مناسب دارید و میتوانید فیلم های آموزشی یا تبلیغاتی خودتان را در این فروشگاه قرار دهید و یا یک وبلاگ برای این منظور راه اندازی کنید و با قرار دادن فیلم ها در آن به فروشگاه خود لینک بدهید. ولی اکثر شرکت ها با اعتقاد بر اینکه فیلم ها باعث سنگین تر شدن وبسایت میشود از این روش استقبال نمیکنند.
روش های جایگزین برای این افراد استفاده از فضای سرویس های اشتراک فیلم مانند یوتیوب و آپارات میباشد. اگر کسب و کار شما تنها به مشتریان داخلی محدود میشود، استفاده از آپارات به شما توصیه میشود. ولی اگر مشتریان متعددی از سطح جهان دارید، استفاده از یوتیوب و دیگر روش های اشتراک گذاری فیلم میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
استفاده از شبکه های اجتماعی روش دیگری است که برای اجرای بازاریابی ویدئویی کاربردی است. توییتر، فیسبوک، یوتیوب، اینستاگرام و اسنپ چت برخی از این سرویس ها هستند که شما میتوانید از طریق آنها به جذب فالور بپردازید و برنامه تبلیغاتی خود را در آنجا پیاده کنید.
چه کسانی بیشتر از ویدئو مارکتینگ استفاده می کنند؟
- مدیران صنایع و کارخانجات و به منظور معرفی محصولات خاص خود.
- مدیران ادارات و به منظور معرفی فرایندهای کاری که با آمارهای متعددی باید ارائه شود.
- مدیران شرکت ها و سازمان های تولیدی که به منظور معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان نیاز به ویدئو دارند.
حتما بخوانید: ۶ دلیل استفاده از موشن گرافیک در ویدیو مارکتنیگ
برخی از آمارهایی که شما را به استفاده از بازاریابی ویدیویی مشتاق میکنند
بر اساس نکاتی که در باب اهمیت بازاریابی ویدئوی گفته شد، بهتر است که برخی از آمارهای منتشر شده در این حوزه را مشاهده کنید و دستاوردهای نهادهای بین المللی در این حوزه را بررسی کنید. جالب است که بدانید بازاریابان بسیاری از روش های تبلیغات ویدئویی برای جذب مخاطبان خود استفاده میکنند. برخی از آمارهای جالب توجه بدین شرح است:
- بازاریابان ویدئو با استفاده از این شیوه، آمار مخاطبان خود را در هر سال ۶۶ درصد افزایش میدهند.
- بازاریابان ویدئویی با استفاده از این روش ۵۴ درصد از شناخت نسبت به یک برند را بدست می آورند.
- بالغ بر ۷۶ درصد از بازاریابان و کسب و کارهای کوچک از نتایج ویدئو مارکتینگ در بیزنس خود استفاده میکنند.
- ۸۳ درصد از افرادی استفاده کننده از ویدئو معتقدند که نرخ بازگشت سرمایه آنها در حد مناسبی است.
- ۷۳ درصد از افرادی که قبلا ویدئوی محصولات را ندیده بودند، با مشاهده ویدئوی تبلیغاتی محصول نسبت به خرید آن اقدام نموده اند.
- ۹۷ درصد از مشاغلی که با استفاده از ویدئو به معرفی مشاغل خود می پردازند بیان کرده اند که این روش به معرفی کسب و کار آنها کمک کرده است.
- ۹۴ درصد از مشاغل بیان کرده اند که ویدئو یکی از ابزارهای مناسب برای معرفی کسب و کار آنها بوده است.
- در بین افرادی که در نظرسنجی شرکت کردهاند ۸۱ درصد اعلام کرده اند که فروش آنها افزایش داشته و ۵۳ درصد بیان کردند که تعداد تماس های پشتیبانی آنها کاهش یافته است.
بنابراین بازاریابان به این نتیجه رسیده اند که ویدئو مارکتینگ میتواند باعث رونق کسب و کار آنها شود. حتی شرکت هایی که تابحال از این روش استفاده نکرده اند هم در حال آماده کردن مقدمات مورد نیاز برای استفاده از فیلم برای معرفی کسب و کار خود هستند.
اما رفتار مشتریان در مقابل مشاهده فیلم ها چیست؟
- آیا میدانستید که ۴۵ درصد از افراد جامعه روزانه یک ساعت یا بیشتر به مشاهده فیلم میپردازند؛
- آیا میدانستید ۶۰ درصد از کاربران یوتیوب با مشاهده فیلم ها نظرشان تغییر خواهد کرد؛
- آیا میدانستید که ۵۰ درصد مشتریان و کاربران اینترنتی قبل از مشاهده محصول مورد نظر خود حداقل یک ویدئو در مورد آن دیده اند.
- آیا میدانستید که ۷۹ درصد از کاربران اینترنتی مشاهده فیلم در مورد محصول را به خواندن محتوا ترجیح میدهند (Wyzowl)؛
- آیا میدانستید که ۴۳ درصد از مشتریان مجددا به مشاهده فیلم ها میپردازند (Hubspot)؛
- آیا میدانستید ۸۴ درصد از افراد مصرف کننده پس از مشاهده یک فیلم به خرید محصول علاقهمند میشوند.
- آیا میدانستید که ۹۱ درصد از مشتریان علاقه دارند که فیلم های مربوط به تشریح محصولات را ببینند.
و اما سبک دیگر ویدئو مارکتینگ استفاده از موشن گرافیک ها هستند که در فضای امروزی تبلیغات به دلیل راحتی در ساخت با استفاده از کامپیوتر و هزینه های بسیار پایین تر نسبت به دیگر روش های ساخت ویدئو، استقبال بالایی دارند. اگر شما هم علاقمند به یادگیری موشن گرافیک با افتر افکت و ویدئو مارکتینگ با این روش جذاب هستید، پیشنهاد دارم با کلیک بروی بنر زیر سری به پکیج آموزش موشن گرافیک گرافیستار بزنید: