آنچه خواهید خواند:
هدف در تولید ویدئو مارکتینگ
ویدئومارکتینگ، یکی از مراحل حیاتی برای توسعه تجارت شماست و از طریق آن میتوانید تعداد زیادی از مخاطبان را جذب و در نهایت محصولات یا خدمات خود را به فروش برسانید. در هنگام تولید ویدئو، مهمترین نکته این است که هدف خود را به درستی تعیین کنید. به عبارت دیگر، در ویدئومارکتینگ، هدف شما تعیینکننده نهایی برای نوع ویدئوهایی است که تولید میکنید.
اگر هنوز مشکل در تعیین اهداف خود دارید، نگران نباشید. آشنایی با انواع ویدئوها در ویدئومارکتینگ به شما کمک خواهد کرد تا درک کنید که چگونه ویدئومارکتینگ در مراحل مختلف میتواند به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کند، که در نهایت متقاضیان را به مشتریان تبدیل کنید.
ما در این مقاله انواع ویدئوها در ویدئومارکتینگ را بررسی کردهایم تا شما نیز با تنوع گزینههای ویدئویی که معرفی کردیم، آشنا شوید و با استفاده از استراتژی مناسب خود، به خوبی در این حوزه بهوجود بیایید. ما از تمامی نقشهای اصلی در این زمینه استفاده کردهایم، زیرا احتمالاً شما هم علاقهمند هستید از انواع مختلف این ویدئوها استفاده کنید.
انواع ویدئوها در بازاریابی ویدیوئی
کاربران اینترنتی وقت بیشتری برای دیدن فیلم های کوتاه میگذارند و استفاده از آنها در ویدئو مارکتینگ در اولویت است. امروزه موشن گرافیک ها و انیمیشن ها به عنوان ویدئوهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرند و نمونه های بسیاری از این قبیل در تلویزیون و اینترنت پخش میگردد.
انواع ویدئوها در بازاریابی ویدیوئی در ۱۱ دسته کلی قرار میگیرند:
۱– ویدیوهای تبلیغاتی: ویدیوهای تبلیغاتی، اولین و پرطرفدارترین شکل ویدیو مارکتینگ است که به طور گسترده تولید و منتشر میشود. اکثر افراد با این روش به طور خلاصه آشنا هستند. هدف اصلی ویدیوهای تبلیغاتی، نمایش و معرفی یک محصول یا خدمت است. البته، برخی از انواع این ویدیوها برای آگاهیدهی درباره محصولات و خدمات موجود استفاده میشوند.
۲- ویدیوهای برندینگ: ویدیوهای برندینگ بهعنوان یکی از اقسام ویدیو مارکتینگ مطرح هستند و معمولاً به عنوان بخشی از کمپینهای تبلیغاتی بزرگ بهکار میروند. این کمپینهای تبلیغاتی به دلایل گوناگون ایجاد میشوند؛ اما هدف اصلی آنها نشان دادن اهداف و نگرشهای یک برند به مخاطبان است. برخی اوقات، برندها برای یادآوری مجدد اهداف و نقاط نظر خود، به برگزاری کمپینهای تبلیغاتی روی میآورند. هرچند، باید توجه داشت که هدف اصلی تمامی این کمپینها و بهطور کلی ویدیو مارکتینگ، جلب مخاطب هدف است.
۳- ویدیوهای آموزشی و دمو: ویدیوهای آموزشی و دمو، یکی از روشهای موثر در حوزه ویدیو مارکتینگ محسوب میشوند. در این روش، با استفاده از ویدیوهای آموزشی و دمو، مخاطبان با محصول شما آشنا میشوند. اما این نوع ویدیوها با ویدیوهای تبلیغاتی تفاوت دارند؛ زیرا در آنها، مخاطبان با مشکلاتی که این محصول به آنها کمک میکند، آشنا میشوند. به طور کلی، هدف این نوع ویدیوها، افزایش آشنایی مخاطبان با محصول مورد نظر و در نهایت، رشد و توسعه کسبوکار است.
۴- ویدیوهای توضیحی: در این روزها، دستهای از ویدیوها در ویدیو مارکتینگ به وفور تولید میشوند که توانستهاند جایگاه مهمی را در این حوزه بهدست آوردهاند. هدف این نوع ویدیوها، مخاطبان را بهطور مؤثر متقاعد کنند و آنها را به این عمل ترغیب کنند که چرا ممکن است به محصول یا خدمت موردنظر نیاز داشته باشند. این ویدیوها به گونهای طراحی میشوند که مشکلات و نیازهای زندگی مخاطبان را به تمرکز خود درآورده و محصول یا خدمت معرفی شده را بهعنوان راهحلی مؤثر برای حل این مشکلات ارائه میدهند.
۵.-مصاحبهها: مصاحبه هم صورتی یا ویدیویی، یک شکل قدیمی از محتوای ویدیویی است. همانطور که احتمالاً حدس میزنید، در این نوع ویدیوها، گفتگویی بین دو یا چند نفر اتفاق میافتد. شرکت کنندگان میتوانند اعضای تیم شما باشند که در حال پاسخ به سوالات مختلف هستند؛ سوالاتی در زمینههای مختلف مانند مسائل شخصی و ابهامات مخاطبان. البته، فرد مورد مصاحبه ممکن است نیازی به عضوی از شرکت خود شما نداشته باشد.
حتما بخوانید: با مزایا و معایب ویدئو مارکتینگ آشنا شوید
۶- ویدیو رویدادها و وقایع: این ویدئوها در مورد یک واقعه خاص یا یک رویداد و توسط برخی از شرکت ها یا رسانه های عمومی تولید میشوند. ویدئوهایی که برای معرفی رویدادهای سالانه تولید میشوند در این گروه قرار میگیرند.
۷- ویدیو مربوط به مصاحبههای تخصصی: مصاحبه های تخصصی در مورد یک اختراع یا اطلاعات فنی یک محصول در این گروه قرار دارند.
۸- ویدیوهای انیمیشنی و موشن گرافیکها: امروزه این ویدئوها از محبوبیت بالایی در تبلیغات و بازاریابی برخوردار هستند و بیشتر مخاطبان یا افراد جامعه به راحتی با این نوع ویدئوها ارتباط برقرار میکنند.
۹- ویدیوهای موردی و نظرات مشتریان: این ویدئوها با موضوعیت نظرات مشتریان در مورد یک محصول یا خدمت تولید میشوند. با وجود آنکه این ویدئوها بیانگر اظهارات مشتریان ارائه میشوند ولی نقش تبلیغاتی خوبی برای شرکت خواهند داشت.
۱۰- ویدیوهای زنده: در ویدئوهای زنده کم و کاستی های موجود در ویدئوهای پخششده قبلی مرتفع میشود. البته این روش یکی دیگر از راه های ارتباط بیشتر با مشتریان خواهد بود.
۱۱- ویدیوهای ۳۶۰ درجه پانوراما: از این ویدئوها برای ایجاد تصاویر مجازی از شرکت ها و مکان ها مختلف استفاده میشود. همچنین به منظور نشان دادن جاذبه های گردشگری در کشورهای مختلف از این نوع ویدئوها استفاده میشود که کاربران با دیدن آنها خودشان را در همان مکان تصور میکنند.
برخی از نکاتی که باید درباره بازاریابی ویدیویی بدانید
از آنجا که تولید ویدئوهای بازاریابی فرایند هزینه بر و سخت میباشد، تیم های بازاریابی تمایل کمتری به استفاده از این روش دارند. اما در مقابل مصرف کنندکان تمایل بالایی به استفاده از این ابزار دارند و حتی ویدئوهای تبلیغاتی را به خواندن متن های نوشتاری ترجیح میدهند. برخی از نکات مهم در این خصوص عبارت اند از:
۱- اکثر مشتریان دیدن ویدیو را به خواندن متن ترجیح میدهند
از آنجا مصرف کنندگان دیدن فیلم های تبلیغاتی و آموزشی را به متن های نوشتاری ترجیح میدهند، استفاده از این روش در بازاریابی محتوا به صورت فزایندهای در حال رشد است. بسیاری از خریداران بالقوه مشاهده فیلم های آموزشی را به صحبت کردن با فروشنده ترجیح میدهند. این محبوبیت بیان می کند که بیشتر محتوا باید به صورت فیلم ارائه گردد. چراکه مصرف کنندگان فیلم ها را در برگیرنده حقایق بسیاری میدانند و آنها را از تاثیر تبلیغات دهان به دهان حفظ میکند.
حتما بخوانید: هدف از ویدئو مارکتینگ چیست؟ (۵ مورد) اهداف ویدئو مارکتینگ
۲- کیفیت محتوا بسیار مهم است، اما کیفیت تولید فیلم اهمیت چندانی ندارد
کیفیت تولید و فیلم های تبلیغاتی و جنبه های فنی آنها در بازاریابی ویدئو حائز اهمیت است ولی نیازی نیست که کیفیت آنها در سطح جهانی بالا باشد. البته هرچه فیلم تبلیغاتی با کیفیت تری تولید شود، اعتماد مشتریان نسبت به تجارت شما بالاتر خواهد بود. اما در برخی مواقع میتوان محتوای بهتر را جایگزین کیفیت پایینتر فیلم ها نمود. بنابراین افرادی که خواهان استفاده از تبلیغات ویدئویی هستند و نمیتوانند فیلم های با کیفیتی را تولید نمایند، باید کیفیت محتوای ارائه شده در فیلم را در بالاترین سطح ممکن ارتقاء دهند.
۳- نحوه ارائه محتوا در فیلم اهمیت ویژهای دارد
کاربران در جستجوهای اینترنتی خود منابع متنوعی از فیلم ها را خواهند دید و از بین آنها بهترین محتوا را برمیگزینند. بنابراین اگر کیفیت فیلم شما در سطح بالایی نمی باشد، گوینده متن در فیلم میتواند جبران کننده این نوع ضعف باشد. در واقع با وجود آنکه افراد با جشم های خود جذب یک فیلم می شوند، ولی از طریق گوش های خود و آنچه که در فیلم میشنوند تصمیم نهایی خود را خواهند گرفت.
۴- فیلمها باید برای سیستم عاملهای مختلف و دستگاههای مختلف بهینه سازی شود
به عنوان مثال برخی مواقع فیلم های بدن صدا در جریان بازاریابی ویدئویی مطرح هستند و یا استفاده از متن زیرنویس برای فیلم ضروری میشود. بنابراین اگر بخواهیم که بیننده با تمرکز بالایی ویدئو را مشاهده کند، بهتر است که صدا و تصویر در فیلم از کیفیت بالایی برخوردار باشد. پس باید در تحقیقات خود مشخص کنید که کاربران شما از چه کانال هایی به مشاهده فیلم های شما میپردازند و بر اساس همان کانال ها، فیلم های خود را بهینه سازی نمایید.
۵- پخش فیلمهای زنده باید بخش مهمی از محتوای ویدیویی یک کسب و کار باشد
یکی از مواردی که کاربران از نظر ورانشناختی به آنها اهمیت میدهند این است که در بازاریابی محتوایی خود از فیلم های زنده استفاده کنید. در واقع حتی اگر صدها یا هزاران فیلم را تولید کنیدف باز هم مشتریان شما انتظار دارند که در قالب کلاس های آموزشی اینترنتی زنده یا وبینار با آنها ارتباط برقرار کنید. بستر ارتباطی بهترین فرصت برای نشان دادن توانایی های شما به مشتریانتان میباشد.
۶- رابطه ویدیو و یوتیوب را فراموش نکنید
فیسبوک و دیگر شبکه های اجتماعی توانستند سلطه یوتیوب بر فیلم ها و محتوای ویدئویی را کمتر کنند، اما با این وجود یوتیوب بستر منتاسبی برای تولیدکنندگان محتوای ویدئویی و ارائه فیلم های تبلیغاتی میباشد. در واقع آنها توانسته اند از این طریق به کسب درآمد برسند. اگرچه شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک برای دیده شدن فیلم ها ضروری هستند، اما باید بپذیریم که نقش اساسی یوتیوب در بازاریابی ویدئویی قابل انکار نیست.
۷- اگر به دنبال نرخ بازگشت سرمایه بالا هستید، باید به سراغ بازاریابی ویدئویی بروید
در قسمت های قبلی مشخص کردیم که استفاده از ویدئو در تبلیغات کسب و کار تا چه اندازه در افزایش نرخ بازگشت سرمایه و ترک تبدیل موثر هستند. در واقع فیلم های تبلیغاتی تاثیر بسیار بالایی بر روی بالا بردن روند فروش شما خواهند داشت. فیلم ها با مردم صادق هستند و ارتباط قوی تری را با مردم برقرار میکنند.
حتما بخوانید: ۶ دلیل استفاده از موشن گرافیک در ویدیو مارکتنیگ
یکی از انواع ویدئوها در بازاریابی ویدیوئی استفاده از موشن گرافیک ها هستند که در فضای امروزی تبلیغات به دلیل راحتی در ساخت با استفاده از کامپیوتر و هزینه های بسیار پایین تر نسبت به دیگر روش های ساخت ویدئو، استقبال بالایی دارند. اگر شما هم علاقمند به یادگیری موشن گرافیک در افتر افکت و ویدئو مارکتینگ با این روش جذاب هستید، پیشنهاد دارم با کلیک بروی بنر زیر سری به پکیج آموزش موشن گرافیک گرافیستار بزنید: