راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین 14

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین

همه ما می دانیم که نوشتن قرارداد یکی از مهم ترین بخش های گرفتن پروژه به شکل فریلنسری است اما درست نوشتن آن مسئله ای است که اغلب فریلنسر ها رعایت نمی کنند. یک قرارداد می تواند در شرایط پرتنش از حق شما دفاع کند و از سو استفاده های احتمالی کارفرما جلوگیری کند. ما در گرافیستار درباره هر حوزه نمونه قرارداد های مخصوص همان حوزه را در اختیار علاقه مندان قرار می دهیم اما در این مقاله قصد داریم به نوشتن قرارداد در حالت کلی بپردازیم و درباره اصول، مواد و بند های آن بحث کنیم. حتما این مقاله را مطالعه کنید زیرا نگارش حرفه ای قرارداد، شمارا در چشم کارفرما حرفه ای نشان می دهد.

شروع نوشتن قرارداد :

نوشتن قرارداد های فارسی همیشه با نام خداوند شروع می شوند. سپس در بالای صفحه اول و معمولا در سمت چپ تاریخ و شماره قرارداد ذکر می شود و اگر پیوستی وجود داشته باشد در این قسمت به آن اشاره خواهد شد. رایج است که در ابتدای قرارداد عبارت “این قرارداد برابر با ماده ۱۰ قانون مدنی تنظیم و برای طرفین لازم الاجرا است” آورده شود. نوشتن قرارداد از ماده و بند تشکیل شده است. به بخش های اصلی ماده و به زیربخش ها بند گفته می شود.

ماده ۱- طرفین قرارداد:

اولین بند هر نوشتن قرارداد به طرفین و اطلاعات آن ها اختصاص دارد. ابتدا اطلاعات کارفرما را درج کنید. اطلاعاتی مثل نام کامل فرد یا شرکت طرف قرارداد، کد ملی فرد، شماره ثبت شرکت، شماره تلفن و آدرس فرد را از وی درخواست کنید تا در نگارش اطلاعات دچار مشکل نشوید.

سپس نوبت اطلاعات خودتان است. تمامی اطلاعات را دقیق و شناسنامه ای وارد کنید تا بعدا به مشکل برنخورید.

مثال ماده یک:

        ۱.۱- شرکت/خانم/آقای —– به شماره شناسه ملی/ کد ملی —– و شماره ثبت/ شماره شناسنامه —– به نشانی —–  و شماره تلفن —– و پست الکترونیکی ——  به نمایندگی ——- به‌عنوان مدیرعامل و ——— به عنوان رییس هیأت مدیره و یا صاحب امضاء مجاز که از این ‌پس در این قرارداد “کارفرما” نامیده می‌شود.

        ۱.۲- فرزند —– به شماره ملی ———- و آدرس —— و تلفن —– و پست الکترونیکی —— که ازاین‌ پس در این قرارداد “طراح یا تدوینگر(بسته به حوزه کاری شما)” نامیده می‌شود

       ۱.۳- اقامتگاه قانونی طرفین همان است که در بند ۱.۱ ماده یک بیان شده است و در صورت تغییر باید اقامتگاه جدید ظرف مدت یک هفته کاری به‌صورت کتید به‌طرف دیگر اطلاع داده شود. در غیر این‌صورت کلیه اسناد، اوراق و نامه‌ها به‌ نشانی سابق ارسال و ابلاغ‌ شده تلقی خواهد شد.

       ۱.۴- مطابق با مواد ۶ و ۱۲ قانون تجارت الکترونیکی مکاتبات انجام پذیرفته الکترونیکی در حکم و برابر با مکاتبات سنتی و فیزیکی و قابل استناد خواهد بود.

       ۱.۵- مراتب فسخ و یا اخطاریه های قانونی می بایست بصورت اظهارنامه رسمی به طرفین ابلاغ شود.

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین 16

ماده ۲- موضوع قرارداد:

در این ماده به شکل دقیق هرآنچه قرار است انجام دهید را با جزئیات فراوان بنویسید. بهتر است برای جلوگیری از شلوغی قرارداد این موارد ریز را در پیوست قرارداد قرار دهید. مثال این ماده:

       ۲.۱- موضوع نوشتن قرارداد عبارت است از طراحی —– با توجه به ارائه درخواست کارفرما مطابق با پیوست این قرارداد که نوع مواد، رنگبندی، کلمات و عبارات، تکنیک و روش های اجرا، محتوا و ساختار و تمامی جزئیات را به وضوح بیان نموده است

        ۲.۲- کارفرما و طراح اقرار می نمایند از مفاد و مواد قرارداد کاملاً آگاهی داشته و با امضای ذیل این قرارداد هرگونه ناآگاهی را از خود نفی می نمایند.

ماده ۳- تعاریف:

در نوشتن قرارداد عبارات و اصطلاحاتی به کار رفته می شود که ممکن است تعریف مشترکی نداشته باشند و باعث کج فهمی شوند. این عبارات و کلمات را در بخش تعاریف حتما شرح دهید. این بخش برای هر حوزه متفاوت است اما به این مثال توجه کنید:

       ۳.۱- پیش طرح: منظور از پیش طرح، طراحی مقدماتی است که برای دریافت نظرات کارفرما به جهت طراحی اثر نهایی تهیه و ارائه می گردد.

       ۳.۲- اثر نهایی: به اثری گفته می شود که پس از تایید پیش طرح توسط کارفرما و پرداخت کلیه هزینه ها به وی تسلیم می گردد.

       ۳.۳- روز کاری: روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه و از ساعت ۸ الی ۱۴ محاسبه خواهد شد (با توجه به شرایط خودتان بنویسید).

       ۳.۴- ماه شمسی: هر ماه شمسی برابر با ۳۰ روز عادی خواهد بود.

ماده ۴- مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن:

در این ماده و بند هایش باید درباره مبلغ پروژه و نحوه پرداخت آن صحبت کنید. در مقالات متعددی به نحوه پرداخت های چند مرحله ای اشاره کرده ایم و بهتر است پرداخت را به چند مرحله تقسیم کنید تا هم ریسک انصراف کارفرما را کاهش دهید هم گرفتار پرداخت های دقیقه نودی نشوید. این بخش نکته اضافی دیگری ندارد تنها چیزی که باید به آن دقت کنید نحوه نگارش پرداخت های چند مرحله ای و نوشتن شرایط در صورت عدم پرداخت کارفرما است. به مثال زیر دقت کنید:

       مبلغ کل قرارداد معادل —— ریال معادل —— تومان (به حروف و عدد) می باشد که به شرح ذیل تادیه می گردد:

       چهل درصد مبلغ قرارداد به عنوان پیش پرداخت، همزمان با امضای قرارداد.

       در صورتی که ۷ روز کاری پس از امضای قرارداد کارفرما، پیش پرداخت قرارداد را پرداخت ننماید، طراح حق فسخ قرارداد را خواهد داشت، در این صورت  هیچگونه حقی برای کارفرما در خصوص موضوع قرارداد متصور نخواهد بود.

       طراح متعهد است — روز پس از دریافت پیش پرداخت — پیش طرح را به کارفرما تحویل نماید.

       بیست درصد همزمان با تایید نهایی پیش طرح مورد نظر کارفرما برای طراحی نهایی،

       کارفرما می بایست — روز پس از دریافت پیش طرح ها نظر و یا نظریات خود را به طراح اعلام نماید.

       بیست درصد همزمان با ارائه طرح نهایی اثر به کارفرما جهت اصلاحات احتمالی اثر.

       کارفرما متعهد است — روز کاری نظرات نهایی خود را به صورت کتبی به طراح اعلام نماید، در غیر اینصورت اثر تایید شده تلقی خواهد شد.

       بیست درصد ارزش قرارداد همزمان با دریافت اثر موضوع قرارداد.

       در صورت عدم پرداخت ارزش قراردادی مندرج در این ماده هیچگونه مالکیت مادی و معنوی اثر از سوی طراح به کارفرما منتقل نشده، قرارداد فسخ و طراح می تواند به نام خود و برای خود اثر ایجاد شده را به هر طریقی در بازار به فروش رسانده و یا به اشخاص دیگر منتقل نماید.

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین 18

ماده ۵ – مدت قرارداد:

این بخش نکته ویژه ای ندارد اما باید بند فسخ در آن گنجانده شود. مثال:

         ۵.۱- مدت قرارداد — ماه شمسی  از تاریخ پرداخت اولین پیش پرداخت محاسبه خواهد شد، لذا طرفین می تواند مدت قرارداد را با رضایت طرف دیگر تمدید نمایند

        ۵.۲- در صورتی که مدت قرارداد به اتمام رسیده و طرفین نسبت به تمدید آن اقدام ننموده و موضوع قرارداد نیز تحویل نگردد، مطابق ماده فسخ (ماده ۱۲) عمل خواهد شد

ماده ۶ – تعهدات کارفرما:

در این بخش از نوشتن قرارداد هرآنچه که از کارفرما در پروژه انتظار می رود باید نگارش شود. برخی از افراد مهم و شرکت ها یک نماینده برای خود تعیین می کنند و در این بخش حتما باید به نماینده اشاره کنید. برای درک موضوع به مثال توجه کنید:

        ۶.۱. کارفرما متعهد است ظرف ۷ روز پس از امضای قرارداد یک شخص اعم از حقیقی یا حقوقی را به عنوان نماینده تام الاختیار قرارداد به طراح معرفی نماید، هرگونه اظهار نظر، دستور، اقدام، امضاء، تائید و امثالهم نماینده در حکم و به منزله اقدام و دستور کارفرما می باشد

       ۶.۱.۱- در صورت عدم معرفی نماینده تام الاختیار از سوی کارفرما، امضاء کننده این سند شخصاً پاسخگوی طراح خواهد بود.

        ۶.۲ -کارفرما متعهد است تمامی منابع اطلاعاتی لازم در خصوص طراحی اثر را بنا به تشخیص خود و درخواست طراح مطابق با پیوست فنی موضوع ماده دو در اختیار وی قرار دهد.

ماده ۷- تعهدات طراح یا تدوینگر:

همانطور که از اسم این ماده پیداست، در این بخش باید تعهدات خود را لیست و در نوشتن قرارداد درج کنید. عموما این بخش از قرارداد را باید با نظر کارفرما نگارش کنید زیرا مواردی مانند محرمانگی و حق تغییر در این بخش لحاظ می شوند. در برخی از پروژه ها ممکن است نیاز به اطلاعات خاص یا حساسی از طرف کارفرما داشته باشید. بهتر است برای این دست پروژه ها بخش محرمانگی اطلاعات را اضافه کنید. مابقی نکات اصلی در مثال زیر آورده شده است:

       ۷.۱. طراح متعهد است اطلاعات دریافت شده، تولید شده و تجمیع شده مرتبط با این قرارداد را محرمانه تلقی و از افشای آن بدون رضایت طرف مقابل خودداری نماید. محرمانگی اطلاعات یاد شده تا ۲ سال پس از انقضای قرارداد ادامه خواهد داشت.

      ۷.۲. طراح متعهد است تمامی منابع فنی، شامل و نه محصور و محدود به پیش طرحها، مستندات، لیسانس ها، حق استفاده از علائم تجاری، مالکیت کامل اثر نهایی ارائه شده و مانند آن را پس از اختتام قرارداد در اختیار کارفرما قرار دهد.

     ۷.۲.۱. کارفرما حق تغییر در اثر دریافتی را ندارد مگر آنکه مالک کامل اثر هم از حیث مادی و هم معنوی باشد.

    ۷.۲.۲. در صورتی که کارفرما مطابق بند ۸.۳.۲ تعهد خود را به انجام برساند، طراح موظف است تمامی فایل های قابل ویرایش و لایه باز را به کارفرما تسلیم نماید.

      ۷.۳. طراح متعهد است تحقیقات علمی خود را در خصوص طراحی منحصر به فرد اثر سفارش گذاری شده به عمل آورد و برای اجرای طرح به فراخور موضوع قرارداد به کار ببرد.

راهنمای نوشتن قرارداد حرفه ایی فریلنسرها

ماده ۸- مالکیت معنوی و مادی:

این بخش بیشتر برای طراحان است و تدوینگران به این بخش نیازی نخواهند داشت. درست است که مالکیت معنوی اثر در ایران کاملا رعایت نمی شود اما برای جلوگیری از سواستفاده های احتمالی باید این بخش را در نوشتن قرارداد خود بگنجانید. عموما طراحان در این بخش تمامی حقوق مالکیت را به کارفرما می دهند و این ماده برای تسلیم این حقوق نگارش می شود. مثال:

      ۸.۱. تمامی مالکیت های مادی اثر متعلق به کارفرما است و وی می تواند از تمامی منافع مالی آن منتفع گردد.

      ۸.۲. تمامی مالکیت های معنوی اثر متعلق به طراح است و وی می تواند از تمامی منافع متعلقه منتفع گردد.

    ۸.۲.۱. طراح تایید می نماید مالک ایده، مواد و تمام اجزایی است که در تولید اثر نقش داشته است و یا در صورت لزوم تمام مجوزات لازم و اجازه های قانونی را در خصوص صاحبان طرح کسب نموده است، لذا طراح تایید می نماید بر تمامی حقوق مالکیت فکری و قوانین موضوعه مشرف بوده و حقی را نقض ننموده و از این لحاظ کارفرما  را در خصوص دعاوی احتمالی مصون و مبری می نماید.

     ۸.۳. کارفرما می تواند پس از اخذ نهایی اثر و تسویه حساب با طراح، اثر نهایی را در مراجع ذی صلاح داخلی و عندالزوم بین المللی به نام خود ثبت نماید.

    ۸.۳.۱. در خصوص ثبت اثر و اثر نهایی، کارفرما موظف است همواره نام طراح را به عنوان خالق اثر در اسناد مربوطه ذکر نماید.

ماده ۹ -تاخیر و خسارت ها:

ممکن است برخی پروژه ها حتی با تاخیر یک روزه شما دچار خسارت های زیادی شوند، به طور مثال تصور کنید شما پروژه تدوین یک آگهی تلویزیونی را گرفته اید که کارفرما هزینه صدا و سیما را پرداخت کرده است اما شما کار را سه روز با تاخیر ارائه دهید! در این ماده علاوه بر تاخیر شما، تاخیرات کارفرما هم محسوب شده و برای مواردی مثل تاخیر در پرداخت، چاره اندیشی خواهد شد. نکته مهم این بخش ذکر عبارت تاخیر بدون دلیل موجه است. مثال زیر مابقی نکات ریز را برای شما آشکار خواهد کرد:

در صورتی که طرفین بدون عذر موجه در تحویل اثر و تسویه مبلغ قراردادی تاخیر نمایند مطابق با بندهای ذیل عمل خواهد شد:

        ۹.۱. تاخیرات طراح:

     ۹.۱.۱. در صورتی که طراح پیش طرح ها و اثر نهایی را بدون عذر موجه با تاخیر تحویل نماید به ازای هر روز تاخیر دو درصد از ارزش قرارداد همان مرحله از پرداخت وی کسر خواهد شد.

     ۹.۱.۲. در صورتی که مقدار تاخیر طراح جهت تحویل اثر از میزان ارزش مرحله موجود بیشتر شود، به ازای هر روز تاخیر ده درصد از ارزش کل قرارداد کسر خواهد شد.

     ۹.۱.۳. در صورتی که میزان خسارات متعلقه تاخیر از کل مبالغ تادیه شده کارفرما بیشتر گردد، کارفرما می تواند ضمن فسخ قرارداد، موضوع را به داوری ارجاع دهد.

     ۹.۱.۴. در صورتی که کارفرما ۱۰ روز پس از سر به سر شدن خسارات متعلقه طراح و مبالغ پرداختی موضوع را جهت داوری به داور ارجاع ننماید، این امر به منزله صرف نظر از شکایت و حقوق متعلقه خواهد بود.

       ۹.۲. تاخیرات کارفرما:

     ۹.۲.۱. در صورتی که کارفرما در هر مرحله از قرارداد بدون عذر موجه با تاخیر نسبت به پرداخت ها اقدام نماید به ازای هر روز تاخیر میزان دو درصد از ارزش همان مرحله قرارداد به ارزش مبلغ پرداختی اضافه خواهد شد.

     ۹.۲.۲. در صورتی که مقدار تاخیر کارفرما جهت پرداخت ارزش هر یک از مراحل قراردادی از میزان ارزش مرحله موجود بیشتر شود، به ازای هر روز تاخیر ده درصد به ارزش کل قرارداد اضافه خواهد شد.

     ۹.۲.۳. در صورتی که میزان خسارات متعلقه تاخیر از کل مبلغ قرارداد بیشتر گردد، طراح می تواند ضمن فسخ قرارداد، موضوع را به داوری ارجاع دهد.

تبصره: موجه بودن عذر بر اساس بند تعذر و یا موافقت طرفین و یا نظر داور قابل استناد است.

نوشتن قرارداد حرفه ایی

ماده ۱۰- تعذر:

زندگی در همه جای دنیا همیشه حوادث پیش بینی نشده زیادی دارد اما زندگی در ایران چیز دیگری است! هفته ای نیست که بدون یک حادثه عجیب تمام شود و برخی از این حوادث مثل قطعی اینترنت می تواند کار شمارا کاملا مختل کند. همانطور که مقالهریزه کاری های نوشتن قرارداد گفتیم حتما باید در قرارداد خود بخشی برای فورس ماژور یا حوادثی که از کنترل شما خارج است قرار دهید. شرایط تعذر عمدتا یکسان است اما اگر خطر یا حادثه دیگری پروژه را تهدید می کند و در این لیست نیست، حتما آن را اضافه کنید. مثال این بند:

      ۱۰.۱. هرگاه به علت حوادث قهری و غیرمترقبه هر یک از طرفین قرارداد نتوانند تعهدات خود را انجام دهند، عدم انجام تعهدات نقض قرارداد تلقی نمی‌شود و قرارداد تا رفع حالت یاد شده به حالت تعلیق در آمده و به قوت خود باقی خواهد ماند. جنگ اعم از اعلام‌شده یا نشده، انقلابات و اعتصابات عمومی، شیوع بیماری‌های واگیردار، زلزله، سیل و طغیان‌های غیرعادی، خشک‌سالی‌های بی‌سابقه و همچنین آتش‌سوزی‌های دامنه‌دار و امثالهم جزو حوادث قهری محسوب می‌شود و در این موارد به شکل زیر عمل می‌شود:

     ۱۰.۱.۱. طراح یا تدوینگر در صورت بروز شرایط تعذر باید بلادرنگ موضوع را به کارفرما اطلاع دهد. کارفرما تدابیر لازم را به تشخیص خود و هم‌فکری با طراح اتخاذ خواهد کرد. در طول مدت تعذر، طراح یا تدوینگر موظف است حداکثر تلاش خود را صرف اجرای موضوع قرارداد به بهترین شکل مطلوب و با کمترین تأخیر انجام دهد.

     ۱۰.۱.۲. چنانچه مدت تعذر بیش از ده روز کاری شود، در آن صورت هر یک از طرفین چنانچه تمایل داشته باشد، مختار به فسخ قرارداد با ارائه یادداشت کتبی و موافقت کارفرما هستند. در این شرایط کارفرما متعهد به تسویه آخرین مبالغ مربوط به ارزش و نحوه پرداخت قرارداد است.

ماده ۱۱- حل اختلاف:

در کسب و کار ممکن است حتی محکم ترین روابط کاری هم دچار تنش شوند و یک اختلاف باعث به هم خوردن پروژه شود. این بند به طور خلاصه برای این است که در صورت بروز اختلاف، یک داور که مورد اطمینان طرفین است برای حل اختلاف یا اعطای حق داوری کند. به مثال دقت کنید:

     ۱۱.۱. تمامی دعاوی و ابهامات و اختلافاتی و یا تفسیر که در ارتباط با موضوع قرارداد و انجام وظایف مطرح می‌شود و طرفین نتوانند موضوع را ظرف مدت ۳۰ روز کاری از زمان طرح حل‌وفصل کنند، موضوع به داور مرضی الطرفین ارجاع داده خواهد شد. داور نظر خود را بر اساس این قرارداد و اسناد ضمیمه و قوانین موضوعه صادر خواهد نمود، رای داور قطعی و لازم الاجرا خواهد بود.

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین 22

ماده ۱۲- فسخ:

امیدواریم که هرگز از این بند استفاده نکنید اما گنجاندن آن در نوشتن قرارداد یکی از ابتدایی ترین مواردی است که باید رعایت کنید. موارد فسخ عمدتا یکسان هستند اما بهتر است بسته به نوع کارتان بند هایی را به آن اضافه کنید. حتما در این ماده زمانی را برای برگرداندن وجوه لحاظ کنید. از این مثال به خوبی استفاده کنید:

        ۱۲.۱.۱. در صورتی که به هردلیل ادامه ی انجام تعهدات قرارداد برای کارفرما مقدور نباشد، با شروط اعلام کتبی و توافق کتبی طراح یا تدوینگر امکان فسخ قرارداد وجود دارد.

      ۱۲.۱.۱.۱. در صورت فسخ قرارداد از طرف کارفرما مبالغ پرداخت شده به طراح یا تدوینگر، بازپس داده نخواهد شد.

       ۱۲.۱.۲. در صورتی که به هردلیل ادامه ی انجام تعهدات قرارداد برای طراح یا تدوینگر مقدور نباشد، با شروط اعلام کتبی و توافق کتبی کارفرما امکان فسخ قرارداد وجود دارد.

     ۱۲.۱.۲.۱. در صورت فسخ قرارداد از طرف طراح یا تدوینگر بجز مواردی که به جهت قصور کارفرما حق فسخ برای طراح یا تدوینگر ایجاد کرده است، مبالغ پرداخت شده بابت مرحله ای که کار برای آن صورت نپذیرفته است به کارفرما بازپس داده خواهد شد.

تبصره: زمان بازپرداخت مبالغ هر یک از طرفین به طرف دیگر ۳۰ روز کاری خواهد بود

ماده ۱۳-نسخ:

این ماده که کوتاه ترین ماده قرارداد است و در پایان قرارداد آورده می شود، صرفا برای این است که هر دو طرف بیان کنند که به تمامی صفحات قرارداد آگاه هستند و نوشته های هر دو نسخه قرارداد، یکی است.

      ۱۳.۱. این قرارداد در ۱۳ ماده و دو نسخه متحدالمتن با اعتبار واحد به امضای طرفین رسید و پس از امضاء مبادله گردیده و کلیه مفاد آن برای طرفین نافذ و لازم‌ الاجراست.

راهنمای نوشتن قرارداد

و اما بخش شیرین کار، امضا!

پس از اینکه همه چیز در نوشتن قرارداد به خوبی پیش رفت، باید آن را امضا کنید. اگر قرارداد در چند صفحه نگارش شده است، بهتر است هر دو طرف تمام صفحات را امضا کنند تا بعدا جلوی ادعا های مختلف را بگیرند.

راهنمای کامل کسب درآمد دلاری گرافیست ها و تدوینگران

کلام آخر:

فریلنسری دنیای بسیار شیرینی دارد بسیاری از افراد آزادی این شغل را با هیچ چیز عوض نمی کنند، اما اگر نکاتی ساده را رعایت نکنیم کاممان به سرعت تلخ می شود و این آزادی از ما گرفته خواهد شد. نوشتن قرارداد یکی از این نکات است که چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به درستی انجام دهیم. مزیت دیگر فریلنسری درآمد آزاد و نامحدود آن است که باعث می شود بسیاری از افراد کارمندی را رها کنند. درآمد یک فریلنسر مستقیما به توانایی بازاریابی او ارتباط دارد و هرچقدر که فرد خود را بهتر معرفی کند، بهتر بازاریابی کند و بهتر مذاکره کند، بهتر می تواند پروژه بگیرد.

اگر می خواهید در بازاریابی و گرفتن پروژه حرفه ای شوید و پروژه های بیشتر و گران تر دریافت کنید، می توانید در دوره “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” شرکت کنید. در پایان این دوره خواهید توانست با شرکت های معتبر وارد همکاری شوید و پروژه دریافت نمایید. برای شرکت در دوره روی بنر زیر کلیک کنید.

راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین 25

ارسال در :
لینک کوتاه :