کاربرد های موشن گرافیک چیست و فرصت های شغلی آن کجاست؟
کاربرد های موشن گرافیک گونه ای از فیلم سازی است که برای تولید آن از گرافیک متحرک استفاده می شود. در این آثار دو هنر فیلم سازی و گرافیک با یکدیگر تلفیق شده و از قابلیت های هر دو جهت انتقال محتوا و پیام استفاده می شود. تا همین چند سال پیش محتوای متنی پادشاه محتوای سطح وب بود اما به مرور زمان محتوای تصویری جای محتوای متنی را گرفت و بدون شک آینده محتوا در تسخیر محتوای تصویری خواهد بود.
یکی از ارکان اصلی محتوای تصویری، آموزش موشن گرافیک است که با توجه به استفاده رو به رشد از اینترنت و افزایش جستجوهای ویدئویی، موشن گرافیک و انیمیشن ها در سراسر جهان محبوب شدهاند. امروزه با همه گیر شدن رسانه های تصویری و البته تاثیر تبلیغات ویدئویی، موشن گرافیک ها رونق زیادی در بازار تبلیغات پیدا کردهاند. اهمیت و قدرت موشن در برندسازی و تبلیغات بر هیچ کس پوشیده نیست. یکی از مزیت های مهم موشن گرافیک انتقال پیام در کمترین زمان است. در این مقاله کاربرد های موشن گرافیک را بررسی می کنیم و با فرصت های شغلی آن آشنا می شویم.
تولید تبلیغات تلویزیونی
ساخت فیلم تبلیغاتی به علت هزینه های بسیار سنگین کارگردان، گروه فیلم برداری، اجاره استدیو، دستمزد بازیگران و ده ها مورد دیگر تبدیل به کابوسی برای شرکت ها و سفارش دهنده های تبلیغات شده است اما موشن گرافیک به علت جذابیت بسیار زیاد برای مخاطبین و هزینه کمتر ساخت آن نسبت به فیلم تبلیغاتی بسیار مورد توجه شرکت ها قرار گرفته است.
اکثر برند های بزرگ خارجی و داخلی برای تبلیغات تلویزیونی به موشن گرافیک رو آورده اند و مخاطبان هم بسیار به تبلیغاتی که با موشن گرافیک ساخته می شوند علاقه نشان می دهند.
ساخت محصولات و دوره های آموزشی
کاربرد های موشن گرافیک برای ساخت محصولات آموزشی استفاده وسیعی پیدا کرده است و پیشبینی میشود در آینده درصد زیادی از محصولات آموزشی به شکل موشن گرافیک وارد بازار شوند. یادگیری بسیاری از مباحث پیچیده با موشن گرافیک بسیار ساده می شود و این ویژگی برای آموزش هایی مثل آموزش های دانشگاهی یا آموزش های مخصوص کودکان استفاده زیادی دارد، به علاوه آموزش هایی که با موشن گرافیک ساخته می شوند بسیار جذاب تر آموزش های عادی هستند و مخاطبان به آن ها علاقه بیشتری نشان می دهند.
ساخت اینفوگرافیک
ارائه آمار به شکل سنتی برای هیچکس جذاب نیست و حتی با حوصله ترین مخاطبان هم به خواندن چند صفحه عدد و آمار علاقه ای نشان نمی دهند، اما همین آمار اگر به شکل یک موشن گرافیک یک دقیقه ای عرضه شود، بسیاری از مخاطبان به آن توجه می کنند. خبرگزاری ها و سایر حوزه های مشابه به قدرت اینفوگرافیک پی برده اند و کمتر خبرگزاری را پیدا می کنید که از قدرت موشن گرافیک در اینفوگرافیک استفاده نکند.
ساخت تیتراژ فیلم ها و انیمیشن ها
تقریبا همه تیتراژ های شروع و پایانی فیلم ها و انیمیشن ها با موشن گرافیک ساخته میشوند و کمتر کارگردان و تهیه کننده ای مایل است از تیتراژهای ساده و قدیمی استفاده کند و همه به دنبال ساخت تیتراژ های گیرا و خلاق هستند و موشن گرافیک بهترین راهکار برای ساخت تیتراژ های جذاب و خلاقانه است.
طراحی انیمیشن های رابط کاربری اپلیکیشن ها (ui/ux)
بسیاری از حرکات نرم و روان در اپلیکیشن ها با موشن گرافیک ساخته شده است، به طور مثال می توان در انیمیشنی کردن منوها و سایر قسمت های سایت از موشن گرافیک استفاده کرد، علاوه بر این تقریبا تمام ویدیوهایی که در اپلیکیشن ها استفاده میشود به شکل موشن گرافیک ساخته شده است.
معرفی خدمات و محصولات کسب و کار های نوپا
بسیاری از استارت آپ ها و کسب و کار های نوپا نیاز به ویدیوهایی دارند که خدمات و محصولات آن ها را به شکل ساده معرفی کند تا مخاطبان با کسب و کار آن ها آشنا شوند. موشن گرافیک برای این نیاز بهترین گزینه است زیرا هم با انعطاف بالایی که دارد میتوان پیچیده ترین مباحث را به شکلی ساده توضیح داد و هم جذابیت بسیار بالایی دارد.
بازاریابی ویدیویی و تبلیغات اینترنتی
تمایل شرکت ها برای برندسازی و بازاریابی ویدیویی در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام بسیار افزایش داشته است و در این میان کاربرد های موشن گرافیک در بازاریابی و برندسازی شرکت ها بسیار زیاد است. اکنون کمتر شرکت معتبری را پیدا می کنید که در شبکه های اجتماعی خود از موشن گرافیک استفاده نکرده باشد. استفاده از موشن گرافیک در شبکه هایی مثل اینستاگرام علاوه بر اینکه به برندسازی کمک می کند، باعث تعامل بیشتر مخاطب و برند نیز می شود.
علاوه بر بازاریابی و برندسازی، تبلیغات اینترنتی هم وابستگی زیادی به موشن گرافیک دارد و اگر نگاهی به تبلیغات ابتدای ویدیو یوتیوب و آپارات بیندازید میبینید تعداد زیادی از این تبلیغ ها به شکل موشن گرافیک هستند.
سادگی ساخت، هزینه کمتر نسبت به ویدیو، علاقه قشر جوان و امکان وایرال شدن ویدیوها تعدادی از دلایل استفاده از موشن گرافیک در این حوزه هستند.
کاربرد های موشن گرافیک برای وبسایت
موشن گرافیک در زمینهٔ وبسایت افزایش زمان ماندن در وبسایت موردنظر است. به همین دلیل است که اکثر کسبوکارهای لندن حداقل یکی از این انیمیشن ها را در وبسایت خوددارند. از دیگر کاربردهای موشن گرافیک استفاده در سخنرانیها است تا جالبتوجه باشد. آمار و ارقامی که در نمایشگاههای ارتباطات کسبوکار استفاده میشود، برای شنوندگان بسیار خستهکننده میشوند. آمار و ارقام موجود در این سخنرانیها با استفاده از پویانماییهای گرافیکی حرکتی تخیلی و جذاب ساخته میشود. دیگر مواردی که می توان اشاره کرد در آموزشوپرورش منطقهای است.
انیمیت کردن لوگوها و ساخت گیف
بسیاری از لوگو های متحرک یا لوگو موشن هایی که در اول و آخر ویدیوها می بینید با موشن گرافیک ساخته شده است و امروزه تبدیل به یک استاندارد برای هر کسب و کاری است که ویدیو تولید می کند شده است.
گیف ها هم جز جدا نشدنی شبکه های اجتماعی هستند و به طور مثال اخیرا به شکل گسترده در تبلیغات تلگرامی استفاده می شوند.
جمع بندی
در این مقاله ۹ مورد از رایج ترین کاربرد های موشن گرافیک را برسی کردیم اما قطعا تعداد کاربرد های آن به ده ها مورد میرسد، نکته مهم این است که به عنوان هنرمند کمی خلاقیت به خرج دهید و از افراد مطرح ایده بگیرید تا بتوانید حوزه مورد علاقه خود را پیدا کنید.
اگر تصمیم به یادگیری موشن گرافیک در جهت تولید محتوای ویدیویی گرفته اید، ما در گرافیستار یکی از پرطرفدار ترین دوره های موشن گرافیک را عرضه کرده ایم و با شرکت در این دوره غیرحضوری، طی ده روز از صفر تبدیل به یک متخصص موشن گرافیک میشوید. همچنین یک دوره جانبی به قیمت ۲۴۹ هزار تومن را رایگان دریافت خواهید کرد که به شما نحوه گرفتن پروژه های میلیونی موشن گرافیک و بازاریابی را آموزش می دهد.
خیلی عالی و کامل