معرفی ۵ نرم افزار طراحی گرافیک برتر و کاربردی طراحی ۲۰۲۱
از آنجا که نرم افزار های طراحی گرافیک با پیشرفت بالایی روبرو بوده است، به همین دلیل این نرم افزار ها رکن اصلی در طراحی گرافیک میباشد. خلاقیت ابزار اساسی یک طراح گرافیک میباشد و اگر طراح از خلاقیت کافی برخوردار باشد حتی میتواند طرح های خوبی در محیطی مانند paint ایجاد کند. اما یک طراح با استفاده از نرم افزار های طراحی پیشرفته بهتر و راحتتر میتواند طرح های کنترل شده و خلاقانه ای ایجاد کند و برای اجرای ایده های خود امکانات بیشتری در اختیار دارد. در ادامه این مقاله از آکادمی گرافیستار به معرفی ۵ نرم افزار طراحی برتر در سال ۲۰۲۱ خواهیم پرداخت.
مهمترین ابزار طراحان، نرم افزار طراحی گرافیک میباشد. طراحانی که با گزینه ها، میانبرها و قسمت های مختلف یک برنامه آشنا میشوند، آن برنامه را مانند زبان دوم خود می دانند. حتما شما هم این نرم افزارها را میشناسید و برخی از آنها را تابحال استفاده نکردهاید. این قسمت مروری برای شما خواهد بود تا بتوانید برای یادگیری نرم افزار های جدیدی که ممکن است برایتان مفید باشد اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: طراحی گرافیک چیست؟ هدف طراحی گرافیک + مزابا
۱/ نرمافزار فتوشاپ Photoshop
نرم افزار فتوشاپ برای همه حتی کسانی که با آن کار نکرده اند هم نامی آشنا است و یکی از شناخته شده ترین نرم افزار های طراحی گرافیک میباشد و امروز یکی از پایه های اصلی نرم افزار های طراحی برتر در سال ۲۰۲۱ محسوب میشود. هرگاه از دستکاری یک عکس Raster صحبت میشود، همیشه وجود فتوشاپ در آنجا حس میشود. از عکس هایی با ادیت مصنوعی با عکس هایی طبیعی که حرفهای ادیت شده اند همگی از فتوشاپ بهره بردهاند.
از همان ابتدا برخی از ابزارهای فتوشاپ مانند لایه ها، ماسک، pen و … دلیل شناخته شدن آن شده بود. ولی در نسخه جدید فتوشاپ وجود ابزارها و ترفندهای جدید باعث جذابیت بیشتر آن شده است. به عنوان مثال ابزار Frame به منظور ایجاد راحت تر ماسک و قابلیت Content-Aware Fill که به تازگی اضافه شده است. فتوشاپ یک برنامه عالی و طلایی برای طراحان خلاقی است که هیچ محدودیتی در استفاده ندارد. بنابراین اگر قصد شروع طراحی را دارید ولی کار با فتوشاپ را یاد نگرفته اید، پیشنهاد میشود به فکر یادگیری فتوشاپ باشید.
کاربرد اصلی: جهت انجام ادیت عکسها
سطح مهارت مورد نیاز: از سطح مبتدی تا سطح پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- امکان دسترسی به کتابخانه گستردهای از قالبهای Stock و عکسها برای فتوشاپ وجود دارد.
- بیشتر ابزارهای مورد نیاز جهت ادیت عکس در فتوشاپ قرار دارد.
ویژگیهای منفی:
- برای افراد مبتدی رابط کاربری سخت تری دارد.
- در آپدیت های جدید امکانات آن ارتقا مییابد.
- امکان ایجاد تصاویر وکتور در فتوشاپ وجود ندارد.
۲/ نرمافزار اسکج Sketch
این نرم افزار طراحی گرافیک محبوبیت خوبی در میان طراحان پیدا کرده است و برای کار کردن و ایجاد فایل های وکتور ابزار بسیار مناسبی میباشد و قابلیت اجرا در سیستم عامل Mac را دارد. برای طراحی رابط کاربری، طراحی وب و طراحی اپلیکیشن میتوان از این برنامه استفاده نمود.
با وجود آنکه برای طراحی کارهای چاپی و ادیت عکس این برنامه چندان مناسب نیست ولی به منظور طراحی آیکون، رابط کاربری اپلیکیشن و وبسایت برنامه ای بسیار مفید میباشد. یکی دیگر از کاربردهای Sketch این است که قابلیت ساخت موکآپ از طراحی را دارد و پیش نمایش آن تنها با چند کلیک قابل رویت است. این امکان باعث میشود که توسعه دهنده وب و شخص طراح بتواند نمایی نهایی طرح را در وبسایت مشاهده نماید.
کاربرد اصلی: استفاده جهت طراحی رابط کاربری
سطح مهارت مورد نیاز: در سطح مبتدی
ویژگیهای مثبت:
- امکان یادگیری راحت
ویژگیهای منفی:
- قابلیت اجرا در سیستم عامل Mac را دارد.
- به منظور تصویرسازی و کارهای چاپی قابل استفاده نمیباشد.
۳/ نرمافزار ایلوستریتور Illustrator
نرم افزار طراحی گرافیک دیگری که در سال ۲۰۲۱ معروف شده است، ادوبی ایلوستریتور میباشد. فتوشاپ و ایلوستریتور دارای عملکردها و ابزارهای تقریبا مشابه ی هستند ولی نرم افزار ایلوستریتور بیشتر بر روی فایلهای وکتور متمرکز است. بنابراین این نرم افزار برای طراحی تایپوگرافی، لوگو، طراحی آیکون و … ابزارهایی مانند مثل Pen ، Mesh، Swatches و … را دارد که به راحتی قابل استفاده است. هرچند یادگیری ایلوستریتور نیاز به زمان بیشتری دارد ولی پس از یادگیری می توانید به راحتی تمامی طرح های وکتوری که در ذهن دارید را به اجرا دربیاورید.
کاربرد اصلی: طراحی تصاویر به صورت وکتور
سطح مهارت مورد نیاز: سطح پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- ابزارهای متعددی در این نرم افزار وجود دارد.
- دارای رابط کاربری بسیار مفیدی میباشد.
- امکان ادیت دقیق طرح با جزئیات بالا در ایلوستریتور وجود دارد.
ویژگیهای منفی:
- برای یادگیری آن نیاز به صرف زمان و تمرین بیشتری میباشد.
۴/ نرمافزار افینیتی Affinity Designer
این نرم افزار طراحی گرافیک جایگزین مناسبی برای ایلوستریتور به جهت عملکردی و سبک طراحی میباشد. طراحان مبتدی میتوانند با استفاده از این نرم افزار راحتتر و سریعتر از ایلوستریتور به طراحی بپردازند. در این نرم افزار کار کردن با کار با لایههای Affinity ساده میباشد. بنابراین کار کردن با آن هم برای مبتدیها و هم برای حرفه ای ترها راضی کننده است.
نسخه نهایی Affinity ویژگی های جدیدتری را در خود دارد و عملکرد آن ارتقا یافته است. به همین دلیل این نرم افزار برای طراحی گزینه ایده آلی خواهد بود و طراحی که نیاز به یک نرم افزار قوی دارد ولی نمیخواهد با ایلوستریتور کار کند میتواند از این برنامه به راحتی استفاده نماید.
کاربرد اصلی: طراحی فایلهای وکتوری
سطح مهارت مورد نیاز: از سطح مبتدی تا پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- به راحتی میتوان با آن کار کرد.
- با سرعت بالایی قابل استفاده است.
ویژگیهای منفی:
- برخی از ابزارهای موجود در ایلوستریتور در نرم افزار Affinity وجود ندارد.
۵/ نرمافزار ایندیزاین InDesign
نرمافزار InDesign برای طراحانی که در حوزه نشریات فعالیت میکنند ابزاری ضروری میباشد. این برنامه از سال ۱۹۹۹ تاکنون مورد استفاده قرار میگیرد. در این برنامه امکان صفحه آرایی مجلات و بروشورها وجود دارد و خروجی ها آن در قالب PDF و HTML خواهد بود. این برنامه به راحتی قابل یادگیری بوده و برای افرادی که تمایل به ترکیب متن و گرافیک دارند بسیار کاربردی خواهد بود.
کاربرد اصلی: به منظور طرح بندی و صفحه آرایی نشریات استفاده میشود.
سطح مهارت مورد نیاز: از سطح مبتدی تا پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- این نرم افزار در صنعت نشر به عنوان ابزار طلایی شناخته شده است.
- تغییر اندازه و انجام ادیت در آن به صورت بصری و راحت انجام میشود.
- مجموعه گستردهای از فونت ها در این برنامه وجود دارد.
ویژگیهای منفی:
- خروجیهایی که با فرمت PDF صورت میگیرد برخی از طراحان را راضی نمیکند.
در این مطلب به معرفی ۵ نرم افزا از بهترین و برترین نرم افزار های طراحی گرافیک شناخته شده در سال ۲۰۲۱ پرداختیم. همون طور که خواندیم هر کدام ازر این برنامه ها کاربردها و نقاط قوت و ضعف خود را دارند و ما باید با توجه به نیاز و سلیقه، نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب و شروع به یادگیری و کسب درآمد کنیم.