پورتال چیست؛ ۷ نوع پرتال مورد استفاده

پورتال چیست؛ ۷ نوع پرتال مورد استفاده 7

اگر بخواهید بدانید که پورتال چیست؟ باید گفت که اصطلاح پورتال در حال حاضر، معمولاً به یک وب سایت اشاره می‌کند که به عنوان دروازه ای برای سایر وب سایت‌ها عمل می‌کند. به عبارت دیگر، پورتال‌ها سایت‌های مبتنی بر اینترنت هستند که اطلاعات را از منابع متعدد به شکلی منسجم ارائه می‌کنند و به کاربران اینترنت امکان دسترسی به وب سایت‌های دیگر را می‌دهند. اما پورتال چیست.در این مقاله به شما خواهیم گفت پرتال چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

پرتال چیست؟

پورتال چیست؛ ۷ نوع پرتال مورد استفاده 9

پورتال اصطلاحی است که عموماً مترادف با دروازه است، به این معنا که برای یک وب سایت جهانی که به عنوان یک سایت اصلی شروع کننده برای کاربران در هنگام اتصال به وب است، پیشنهاد می‌کند که کاربران به عنوان یک سایت لنگر از آن بازدید کنند. پورتال‌های عمومی‌و پورتال‌های تخصصی وجود دارد. برخی از پورتال‌های عمومی‌اصلی عبارتند از Yahoo، Excite، Netscape، Lycos، CNET، Microsoft Network و AOL.com از America Online. نمونه‌هایی از پورتال‌های خاص عبارتند از Garden.com (برای باغبانان)، Fool.com (برای سرمایه گذاران) و SearchNetworking.com (برای مدیران شبکه).

خدمات معمولی که توسط سایت‌های پورتال ارائه می‌شوند شامل فهرستی از سایت ساز، وب‌سایت‌ها، امکاناتی برای جستجوی سایر سایت‌ها، فروشگاه ساز، اخبار، اطلاعات آب‌وهوا، ایمیل، قیمت‌های سهام، اطلاعات تلفن و نقشه و گاهی اوقات یک انجمن و طراحی پورتال سازمانی می‌شود. Excite یکی از اولین پورتال‌هایی است که به کاربران امکان ایجاد سایتی را می‌دهد که برای علایق شخصی سفارشی سازی شده است.

تفاوت پورتال با وب سایت چیست؟

پورتال چیست؛ ۷ نوع پرتال مورد استفاده 11

پورتال وب و وب سایت اصطلاحات کاملاً متفاوتی هستند که همبستگی قابل توجهی بین هر دوی آنها وجود دارد. بین وب سایت و پورتال وب تفاوت وجود دارد. اما هر دو از یک رابط مبتنی بر وب تشکیل شده اند.
یک وب سایت معمولی مجموعه ای از صفحات مختلف وب است. از طرف دیگر، یک پورتال وب خدمات مختلفی را ارائه می‌دهد و دروازه ای به www (وب جهانی) است. بسیاری از سازمان‌ها می‌توانند صاحب یک وب سایت شوند. از طرف دیگر یک پورتال وب همیشه کاربر محور است. این بدان معناست که کاربر قادر به ارائه داده‌ها و اطلاعات می‌شود.

انواع پورتال مورد استفاده

۱- پورتال سازمانی بانک

نوع خاصی از پورتال وب است که هدف آن ارائه خدمات مختلف مرتبط با زمینه بانکی است.

۲- پورتال سازمانی بیمه

پورتال سازمانی بیمه دسترسی کنترل شده مبتنی بر وب و موبایل را برای مصرف کنندگان نهایی به ویژگی‌های اساسی سیستم مدیریت بیمه نامه، صورتحساب و پرداخت‌ها، برنامه‌ها و قیمت‌ها، مطالبات و منابع مرکز دانش فراهم می‌کند.

۳- پورتال سازمان‌های دولتی

 امروزه پورتال‌ها توسط شرکت‌های بخش خصوصی، سازمان‌های غیرانتفاعی و سازمان‌های دولتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع، پورتال‌های وب در سراسر دولت به عنوان یک اولویت کلیدی برای سازمان‌های دولتی در حال ظهور هستند، زیرا آنها ابتکارات دولت الکترونیکی خود را توسعه می‌دهند و روابط الکترونیکی بین دولت و شهروندان، مشاغل، کارمندان و سایر آژانس‌ها ایجاد می‌کنند.

۴- پورتال سازمانی شرکتی

یک پورتال شرکتی یا گاهی اوقات به عنوان پورتال اطلاعات سازمانی (یا پورتال سازمانی) شناخته می‌شود، یک شبکه داخلی مبتنی بر وب است که بسیار شبیه یک اینترانت برای ارائه و انتشار کارآمد اطلاعات و خدمات به کارکنان شرکت است. در جایی که یک اینترانت می‌تواند شبکه‌ای برای بخش خاصی از جامعه شرکتی باشد.

۵- پورتال سازمانی شهرداری‌ها

این پورتال‌ها نوع جدیدی از وب‌سایت‌ها هستند که توسط دولت‌های محلی و سازمان‌های اجتماعی در پاسخ به درخواست‌های شهروندان برای دسترسی کاربر پسندتر، جامع‌تر و راحت‌تر به اطلاعات جامعه‌محور و دولت محلی از طریق یک نقطه ورودی واحد هدایت می‌شوند.
 نکته مهم این است که نیاز به توجه به کیفیت اطلاعات پورتال‌های شهرداری به عنوان ابزاری برای جلب پاسخ شهروندان به این نوع جدید وب سایت به طور خاص و همچنین به طور کلی وب سایت‌های دولت محلی مطرح شده است

۶- پورتال دانشگاه‌ها

این پورتال‌ها معمولاً در کالج‌ها و دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که در آن اطلاعات سریع و به روز رسانی‌های لازم باید به راحتی در دسترس تعداد زیادی از دانشجویان باشد. ادارات آموزش و پرورش گاهی اوقات از پورتال‌هایی برای هدایت دانش آموزان به منابع آموزشی برای سرگرمی‌و یادگیری استفاده می‌کنند

۷- پورتال مراکز خدماتی و اداری

پورتال اداری یک “پرتال وب” است که برای کارکنان طراحی شده است تا به راحتی به اطلاعیه‌های مهم و اطلاعات مفید در قالب تعاملی وبلادرنگ دسترسی داشته باشند. در واقع دو URL برای پورتال اداری وجود دارد: یکی که نیاز به ورود به سیستم دارد (برای دسترسی از خانه یا سایر رایانه‌های غیر کاری) و دیگری که نیازی به ورود به سیستم ندارد.

کلام آخر

تعریف پورتال به طور قابل توجهی در دوران مدرن تکامل یافته است. در حال حاضر، معمولاً به یک وب سایت اشاره می‌کند که به عنوان دروازه ای برای سایر وب سایت‌ها عمل می‌کند. به عبارت دیگر، پورتال‌ها سایت‌های مبتنی بر اینترنت هستند که اطلاعات را از منابع متعدد به شکلی منسجم ارائه می‌کنند و به کاربران اینترنت امکان دسترسی به وب سایت‌های دیگر را می‌دهند. برای به دست آورذن اطلاعات بیشتر و دقیق تر می‌توانید با متخصصین وب رمز تماس حاصل نمایید.

ارسال در :
لینک کوتاه :