ایمپلنت دندان چیست؟ (+مراحل، مزایا و عمر)

ایمپلنت دندان چیست؟ (+مراحل، مزایا و عمر)

ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان های از دست رفته است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندان ها در نظر گرفته می شود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. جنس مواد ایمپلنت های دندان از تیتانیوم ساخته می شوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز برای افرادی که دارای حساسیت هستند وجود دارد.

بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان چیست ؟

تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمی کند بنابر این واکنش نشان نمی دهد. در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمان ها محسوب می شود.

ایمپلنت دندان چیست؟ (+مراحل، مزایا و عمر) 7

مراحل جراحی کاشت دندان

بررسی وضعیت دهان و دندان

در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی تان ارزیابی می شود و عکس های لازم گرفته می شود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی می شود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی استخوان فک برخوردار خواهد بود یا خیر؟

ایمپلنت دندان چیست؟ (+مراحل، مزایا و عمر) 9

برنامه ریزی و نوبت دهی

پس از بررسی وضعیت دهان و دندان برنامه ریزی درمانی صورت می گیرد و نوبت جراحی برای تان تعیین می شود.

بی حسی یا بیهوشی

پیش از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار می گیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.

سوراخ کردن استخوان

در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ و ایمپلنت داخل آن قرار داده می شود. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته می شود.

جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه

مرحله بعدی بخیه کردن لثه است. ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان باید یک جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.

زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت

پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمانی که باید منتظر بمانید از دو ماه تا شش ماه متفاوت است. در این مدت نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت وارد شود. باید بگذارید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.

قراردادن اباتمنت

پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا می رسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز می کند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ می کند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل می کند و پایه ای برای اتصال روکش است.

قالب گیری برای ساخت روکش

بنابراین از ایمپلنتی که روی آن اباتمنت نصب شده قالب گیری می شود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.

وصل کردن روکش به پایه

پس از آماده شدن روکش برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه می کنید. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.

دوره نقاهت درمان چقدر زمان می برد؟

  • اگر درد شدیدی دارید، می توانید مسکن های با دوز بالا مانند پاراستامول یا ایپوبروفن مصرف کنید.
  • متخصص معالج ممکن است با تجویز آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد عفونی کننده برای شما بخواهد تا خطر عفونی شدن آن را کاهش دهد. با وجود این دلایل علمی زیادی برای این مسئله وجود ندارد.
  • در چند ماه پس از انجام عمل بهتر است که به طور مکرر توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید تا اطمینان یابید که در طول دوره نقاهت مشکل خاصی وجود نداشته باشد.
  • مدت زمان لازم برای بهبودی با توجه به شرایط دهان، دندان ها و همچنین روش درمان دندانپزشک متفاوت است. در این مدت بهتر است که دستورالعمل های دندانپزشک را مو به مو رعایت کنید.
  • بعد از تحویل پروتز های نهایی مجموعه ایمپلنت و پروتزها می تواند عملکرد مشابه دندان های طبیعی شما را داشته باشند و قادر خواهید بود به طور عادی غذا بخورید.
  • شما باید حتما حداقل روزی دو بار از نخ دندان استفاده کنید و مسواک بزنید تا از سالم ماندن دندان ها و ایمپلنت ها مطمئن شوید. به دندانپزشک و متخصص بهداشت خود به طور منظم مراجعه کنید.
  • اگر پروتز های متصل به آن آسیب دید دندانپزشک شما احتمالا می تواند آن را تعمیر کند در غیر اینصورت پروتز تعویض خواهد شد.
  • اگر ایمپلنت شما آسیب دید ممکن است دندانپزشک بتواند آن را تعمیر کند اگر نتواند آن را تعمیر کند می تواند یک ایمپلنت دیگر جایگزین کند.

مزایای این درمان نسبت به درمان های دیگر

مزایای مهم این درمان عبارتند از :

ایمپلنت دندان چیست؟ (+مراحل، مزایا و عمر) 11

 یکی از مزایای مهم ظاهر بسیار زیبا و طبیعی آنهاست، ایمپلنت ها به دندان های طبیعی بسیار شبیه اند و از آنجا که در استخوان فک محکم می شوند ماندگاری زیادی دارند.

تاثیر گذاری مثبت در گفتار بیمار از دیگر مزیت های دیگر آن هستند، دندان های لق با حرکت در دهان ممکن است موجب کاستن از کیفیت صحبت کردن افراد شود و به شما اجازه می دهد با اعتماد به نفس بیشتر و به بهترین شکل با دیگران ارتباط برقرار کنید. می توانند اعتماد به نفس شما را بسیار بالاتر ببرند و لبخند زیبا تری برای شما بوجود بیاورند.

به این دلیل که یک عضو ثابت هستند ناراحتی پروتز های متحرک را بوجود نمی آورند و جزئی از دهان شما خواهند بود.

پروتز های متحرک می توانند در هنگام غذا خوردن برای شما ناراحتی هایی ایجاد کنند اما با این درمان به شما اجازه می دهد غذاهای مورد علاقه خودتان را با لذت و بدون درد میل کنید

نیازی به استفاده از دندان های دیگر ندارند و حتی از آنها پشتیبانی می کنند، از آنجا که دندان های مجاور برای حمایت به کار گرفته نشده اند، بیشتر دندان های شما دست نخورده باقی می ماند.

طول عمر آنها بسیار زیاد است و سال ها قابل مصرف خواهند بود. با مراقبت خوب، بسیاری از آنها یک عمر قابل استفاده خواهند بود.

تنها مزیت پروتز های متحرک ، همان قابلیت جا به جایی آنهاست، اما ایمپلنت ها با پایه های محکم، نه نیاز به چسب های آلوده دارند و نه آزار دهنده هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه ایمپلنت دندان ۱۴۰۲ ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) از این صفحه دیدن فرمایید.

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

ایمپلنت طوری طراحی شده است که سال های زیادی عمر کند و عمر بالاتر از ۲۵ سال برای آن در نظر گرفته می شود. به همین علت کاشت ایمپلنت دندان یک راهکار کاملا دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته محسوب می شود چرا که روش های دیگر مانند بریج و دندان مصنوعی عمری بین ۵ تا ۱۵ سال دارند و پس از آن باید تعویض شوند. اما ایمپلنت در بسیاری از موارد دیگر نیازی به تعویض نداشته و تا آخر عمر شما را همراهی می کند.

ارسال در :
لینک کوتاه :