آنچه خواهید خواند:
- ۱
- ۲ لوگو چیست و چرا به طراحی لوگو نیاز داریم؟
- ۳ لوگو چیست؟
- ۴ چرا به لوگو نیاز داریم؟
- ۵ معرفی انواع لوگو
- ۶ طراحی لوگو چیست و چه میکند؟
- ۷ اصول طراحی لوگو
- ۸ ویژگی های یک لوگو حرفه ای:
- ۹ اهمیت طراحی لوگو برای کسب و کارها
- ۱۰ کاربردهای لوگو در کسب و کار
- ۱۱ چرا برند و یا کسب و کار ما باید یک لوگوی خاص و مجزا داشته باشد؟
- ۱۲ جمع بندی مقاله لوگو چیست و چرا به لوگو نیاز داریم؟
- ۱۳
لوگو چیست و چرا به طراحی لوگو نیاز داریم؟
در تعبیری ساده، لوگو به عنوان یک نشانه گرافیکی تعریف میشود که از ترکیب متن و تصویر تشکیل شده و به عنوان یک علامت، سمبل یا ترکیبی از آنها برای ساخت هویت برند و کسب و کارها طراحی میشود. یک لوگو معمولاً از یک نماد یا علامت تجاری تشکیل شده است.
یک لوگوی برجسته نشاندهنده نوع فعالیت و برند یک شرکت است. بدون وجود یک لوگو، هیچ تصویر شناختی از برند شما وجود نخواهد داشت. با توجه به نوع کسب و کارتان، میتوانید یک نماد یا لوگوی مناسب برای آن انتخاب کنید. یک لوگوی کارآمد باید بتواند جوهر و هویت نام تجاری یک شرکت یا فعالیت آن را به خوبی بازتاب کند.
لوگو چیست؟
همه ما امروزه با معنا و مفهوم لوگو آشنا هستیم! این که لوگو از کجا پدید آمده و دارای چه پیشنه ای است بحث بسیار مفصلی می باشد که در مقاله ی تاریخچه ی طراحی لوگو در ایران و جهان بطور کامل به آن پرداختیم اما لوگو پیشینه بسیار قوی و محکمی دارد و از مصر باستان تا جهان امروزی همچنان بر معنا و مفهوم خود استوار است. در یک تعریف ساده و ابتدایی می توانیم این گونه بیان کنید که لوگو طرحی است از متن، تصویر و یا ترکیب این دو که در نهایت به ما کمک می کند درک بهتری از یک کسب و کار داشته باشیم.
به عنوان مثال همه ما با لوگوهای برند محبوبی همچون بنز، بی ام و و… آشنا هستیم و طراحی لوگوی آن ها را با دقت در ذهن خود حک نموده ایم! حتی در کشور خودمان نیز برند هایی همچون سایپا، چی توز موتوری، هواپیمایی هما و… از آن دسته از شرکت هایی هستند که با طراحی نماد و لوگوی خودشان توانسته است اثر مطلوبی را بر ذهن مخاطبان خودشان بگذارند.
چرا به لوگو نیاز داریم؟
با هدف بخشیدن هویت به کسب و کار، لازم است لوگویی برای آن ایجاد کنیم. لوگو قدرتی به ما میدهد تا کسب و کار خود را به صورت حرفهای به نمایش بگذاریم و اعتماد مشتریان بیشتری را جلب کنیم. آموزش طراحی لوگو حرفهای از تبلیغات بسیار موثرتر است. وقتی یک لوگوی منحصر به فرد برای کسب و کار خود انتخاب میکنیم، ارتباط بهتری با مخاطبان برقرار خواهیم کرد و همچنین با استفاده از لوگو در تبلیغات مختلف در رسانهها و شبکههای اجتماعی که در آنها حضور داریم، میتوانیم نقش مهمی در جلب اعتماد مخاطبان داشته باشیم.
لوگوها جهت شناسایی بصری شرکتها طراحی میشوند و میتوانند شامل نام شرکت یا صرفاً عنصرهای بصری باشند. با طراحی یک لوگو برای شرکت خود، میتوانیم توجه مردم را به سرعت بیشتری به شرکتمان جلب کنیم. لوگوی یک برند به طور معمول بر روی تمامی خدمات و محصولاتی که ارائه میشوند، نشانهای است و شرکتها از آن در زمینه تبلیغات، قراردادها، هدایای تبلیغاتی و اهدایی به خیریهها و… به عنوان نماد رسمی کسب و کار خود استفاده میکنند.
معرفی انواع لوگو
همانطور که بیان شد، لوگو انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی میتوان آنها را به سه دسته تقسیم کرد. طراحی لوگو بستگی به نوع کسب و کار و هدف مخاطب میتواند متفاوت باشد.
لوگو نوشتاری
نوع اول لوگوتایپ یا وردمارک (wordmark) است که از نوشته در طراحی آن استفاده میشود. در طراحی لوگوتایپ، نام برند یا شرکت به صورت خاص و منحصر به فرد با اندازه و فونت مشخص نمایش داده میشود. در واقع، برای طراحی وردمارک نیاز به خلاقیت و همچنین نوشتن واضح نام برند است.
لوگو تصویری
نوع دوم لوگو تصویری است که به آن لوگومارک نیز گفته میشود و از یک طرح گرافیکی یا تصویر خاص ساخته میشود. لوگو تصویری نسبت به لوگوتایپ کمی پیچیدهتر است و برای درک آن نیاز به شناخت حداقلی از برند وجود دارد. به عنوان مثال، لوگوی تلگرام یا شرکت اپل از این نوع هستند.
لوگو ترکیبی
نوع سوم، لوگو ترکیبی است که تلفیقی از لوگوتایپ و لوگومارک است. به عنوان مثال، لوگوی برند پوما یک نمونه معروف از لوگو ترکیبی است. استفاده از هر نوع لوگو بستگی به نوع کسب و کار، مخاطب و سلیقه شما دارد. لطفاً به خاطر داشته باشید که طراحی لوگو یکی از بخشهای حیاتی در بازاریابی و برندسازی است.
حتما بخوانید: انواع لوگو (معرفی ۱۰ سبک طراحی آرم و لوگو + کاربردها)
طراحی لوگو چیست و چه میکند؟
طراحی لوگو فرایندی است که در آن یک طراح به منظور ساختن یک علامت منحصر به فرد برای یک برند یا سازمان، از اجزای ظاهری و هویت بصری مربوط به آن استفاده میکند. هدف اصلی طراحی لوگو، ارائه یک نماد کوچک و قابل شناسایی است که بتواند هویت برند را به طور کامل نشان دهد و بازخورد و شناسایی مخاطبان را بهبود بخشد.
طراحان لوگو در فرایند طراحی، به عناصری مانند شکل، رنگ، نوشتار و نمادها توجه میکنند تا لوگویی منحصر به فرد و متمایز از سایر لوگوها ایجاد کنند. آنها با استفاده از عناصر طراحی گرافیکی، نرمافزارهای طراحی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور، و همچنین ایدهپردازی خلاقانه، لوگویی که هویت و شخصیت برند را منعکس کند، ایجاد میکنند.
طراحی لوگو تاثیر قابل توجهی در شناسایی و بهخاطرسپاری برند دارد. یک لوگو قوی و منحصر به فرد قادر است در خاطر مخاطبان بماند و به برند شناختی قوی و منحصر به فرد ببخشد. طراحی لوگو همچنین در تبلیغات و بازاریابی برند نقش مهمی ایفا میکند، زیرا با استفاده از لوگو، برند قابل تشخیص و قابل تمیزی را به مخاطبان ارائه میدهد و به تبلیغات و ارتباطات برندی که با لوگو صورت میگیرد، جذابیت و تأثیر بیشتری میبخشد.
اصول طراحی لوگو
وقتی یک لوگو به طرز صحیحی طراحی میشود، به عنوان هویت کسب و کار شما عمل میکند و به مخاطبانتان کمک میکند تا شناسایی کنند که شما چه کسی هستید و چه خدماتی ارائه میدهید. هنگامی که درباره طراحی لوگو تصمیم میگیرید، چندین عنصر وجود دارد که باید با یکدیگر ترکیب شوند تا یک طرح منحصر به فرد ایجاد شود. برخی از لوگوها تنها از المانهای خاصی استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر همه این عناصر را ترکیب میکنند. در ادامه، چندین عنصر که برای طراحی لوگو یا نشان کسب و کارتان باید توجه کنید، معرفی میشوند.
رنگ: انتخاب رنگ لوگو نه تنها به سلیقه شما بستگی ندارد، بلکه نیاز به تحقیق و تفکر دارد. یک طرح رنگ مناسب میتواند لوگوی شما را شکل دهد و بر احساسات و ارتباطات مرتبط با برند شما تأثیر بگذارد. به طور عمومی، مناسب است که در طراحی لوگو از بیش از سه رنگ استفاده نشود.
تصویر: در کلیت، تصاویر باید با محصول یا کسب و کار شما مرتبط باشند. با این حال، گاهی اوقات لوگوها از تصاویر انتزاعی برای بیان خلاقیت و شخصیت برند استفاده میکنند. هنگام استفاده از تصاویر غیر مرتبط، توصیه میشود این ایدهها را به یک داستان یا احساسی مرتبط با محصول خود متصل کنید.
نوشته: در طراحی لوگوهای تایپوگرافی یا ترکیبی، باید به جزئیاتی مانند فونت و اندازه نوشته توجه کنید. همانطور که در مورد رنگ گفته شد، بهتر است حداکثر از دو یا سه نوع فونت استفاده کنید تا طرح لوگو ساده و هماهنگ باشد.
شعار: شعار معمولاً زیر یا اطراف لوگو قرار میگیرد و یک جمله ساده است که در ذهن مخاطبان به یاد میماند. هر لوگویی نیازی به شعار ندارد، اما استفاده از آن میتواند تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال، برند الجی از شعار “زندگی زیباست” استفاده میکند.
حتما بخوانید: اصول طراحی لوگو (+۹ اصل مهم تا طراحی لوگوی تاثیرگذار)
ویژگی های یک لوگو حرفه ای:
اعتبار و سنخیت: یک طراحی خوب و موفق در نشان باید بتواند ارتباطی دو طرفه و صادقانه بین صاحب لوگو (نام تجاری و برند) و کسب و کاری که به آن اشاره دارد، برقرار نماید.
هم خوانی با برند: باید با موضوع، مفهوم و خصوصیات برند همخوانی داشته باشد و معنای خود را به سرعت به مخاطب انتقال دهد.
ماندگاری و پایداری: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند در طول زمان همراه با کسب و کار شما تکامل پیدا کند و ماندگاری خود را با تحمل طرحها و مدهای مختلف در طول زمان از دست ندهد.
انعطاف پذیری: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند به دو صورت سیاه و سفید (تکرنگ) و تمام رنگی چاپ و در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. بدون تغییر در ظاهر و معنی و مفهوم آن.
کاربرد پذیری: یک طراحی خوب و موفق را باید بتوان چه به صورت آنلاین در وبسایتها و چه هنگام کارهای چاپی سایز بزرگ و کوچک بدون هیچ مشکلی استفاده نمود.
سفارشی سازی: نشان تجاری باید قادر به احراز حقوق مالکیت خود از نظر قانونی باشد یعنی منحصر به فرد و قابل ثبت باشد.
اهمیت طراحی لوگو برای کسب و کارها
چرا هر کسب و کاری برای بازاریابی و برندینگ به لوگو نیاز دارد؟ لوگو قادر است تاثیر قابل توجهی در ذهن مخاطبان بگذارد و علاقه آنها را به شما جلب کند. همچنین، در بین تعداد زیادی از تبلیغات و رقبای شما، یک لوگوی منحصر به فرد میتواند در ذهن مخاطبان اثری بیادماندنی داشته باشد. علاوه بر این، داشتن یک نماد شناختی یا نشان تجاری با طراحی زیبا میتواند هویت برند شما را به وضوح نشان دهد. به عنوان مثال، هر بار که با نشان سیب گاز روبهرو میشوید، شما به شرکت اپل فکر میکنید. طراحی لوگو از اولین قدمهای استراتژی بازاریابی است و به افزایش آگاهی از برند شما نیز بسیار کمک میکند.
کاربردهای لوگو در کسب و کار
استفاده از لوگوها دارای کاربردهای متعددی است. با آشنایی بیشتر با اهمیت طراحی لوگو، میتوانید برخی از کاربردهای ساخت لوگو را در ادامه بیان کنیم:
وب سایت ها: حضور لوگوی شرکت شما در وب سایت، به تشخیص شرکت و برندتان کمک میکند. هنگامی که یک وب سایت را راه اندازی میکنید، اطمینان حاصل کنید که لوگوی شما برای بازدیدکنندگان قابل رؤیت و شناسایی است. معمولاً لوگوها در بخش هدر وب سایت قرار میگیرند.
محصولات: تصور کنید یک فرد در حال پیادهروی در خیابان است و یک کیف با لوگوی شرکت شما را در دست دارد. این عمل، علاوه بر تبلیغات، باعث میشود برند و لوگوی شما بیشتر دیده شود.
کارت ویزیت: بخاطر داشته باشید که کارت ویزیت شما معادل یک یادگاری کوچک است؛ چیزی که مشتریان بالقوه شما به یاد میآورند و به صورت فیزیکی میتوانند آن را نگه دارند. به نمایش لوگوی شما روی کارت ویزیت، به عنوان یک فرصت عالی برای برندینگ، توجه کنید.
شبکه های اجتماعی: اهمیت دارد که تصاویر و عکسهای شما در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام، فیس بوک و غیره شامل لوگوی شما باشند، تا مخاطبان بتوانند به راحتی شما را از بقیه تشخیص دهند.
حتما بخوانید: اهمیت طراحی لوگو در کسب و کارها (+۱۰ دلیل اساسی)
چرا برند و یا کسب و کار ما باید یک لوگوی خاص و مجزا داشته باشد؟
تا به این جای این مقاله شما با مفهوم لوگو چیست به خوبی آشنا شدید اما وجه دومی که همواره مورد سوال قرار می گیرد، این است که چرا کسب و کار ها و برند ها نیاز به لوگو دارند؟ همان طور که مشاهده نمودید در این مقاله به صورت موردی به این سوال پاسخ دادیم اما در ادامه به صورت کلی تر به این موضوع و اهمیت وجود لوگو در برند ها می پردازیم.
برند می تواند هویت واقعی کسب و کار شما را به سایر افراد نشان دهد.
لوگو ها می توانند هویت اصلی برند و نوع فعالیت شما را به خوبی نشان دهند، به عنوان مثال غربی هایی که در زمان های گذشته بر روی حیوانات خود همانند گاو، گوساله، گوسفند و… برند خودشان را حکاکی می کردند در واقع قصد داشتند به این صورت هویت برند خودشان را مشخص کنند.
شما نیز با استفاده از برند و چاپ آن بر روی انواع کارت ویزیت، محصول، خدمات و وبسایت خود می توانید به کاربران و مخاطبان خودتان این حس را هدیه دهید که لوگو ها فراتر از یک تصویر هستند و می توانند ماهیت برند شما را مشخص کنند.
مشتریان جدید از طریق لوگو با شما آشنا می شوند.
دنیای پر زرق و برق امروزی باعث شده است تا افراد نگاه های متفاوتی را به اطراف خود بیاندازند و رنگ های متنوع ای را تشخیص دهند! به همین دلیل شما به عنوان یک صاحب کسب و کار و یا یک برند باید در طراحی لوگوی خود از رنگ آمیزی های خاص و ویژه ای بهره مند شوید که بتواند چشم کاربر شما را به خود خیره سازد.
به عنوان مثال اگر محصولی را در بازار به فروش می رسانید با طراحی لوگو و همچنین نوع بسته بندی می توانید نظر مخاطبان خودتان را جلب کنید و تمامی این موارد در نهایت موجب می شود تا فرد به سوی برند شما نگاهی بیاندازد و در صورت لزوم آن محصول را خریداری کند.
لوگو شما را در رقابت به عنوان یک حریف جدی متمایز می سازد.
در طراحی لوگو باید به این نکته توجه داشته باشید که یک لوگو می تواند در عرصه رقابت شما را بسیار برتر و متمایز تر از سایر رقبا نشان دهد، به همین جهت همواره سعی کنید هموراه لوگویی را طراحی و خلق کنید که در مقایسه با سایر رقبا حرفی برای گفتن داشته باشد و کسب و کار شما را برتر از سایر رقبا نشان دهد تا در این صورت اثرپذیری آن افزایش یابد.
جمع بندی مقاله لوگو چیست و چرا به لوگو نیاز داریم؟
در این مقاله از سایت گرافیستار به بررسی و مفهوم لوگو چیست و چرا به لوگو نیاز داریم؟ پرداختیم و شما را با انواع فوائد و مزایای لوگو پرداختیم. یادتان باشد که برای شروع حتما نیاز به یک لوگوی بسیار خاص و منحصر به فرد دارید تا شما را از سایر رقبا ممتاز و متمایز سازد.
قطعا سوالات بسیار زیادی در زمینه لوگو و طراحی آن در ذهن شما به وجود آمده است که می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پاسخ مناسبی به سوالات شما دهیم.