تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان

تاریخچه موشن گرافیک

تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان

عموما دانستن تعریف و تاریخچه هر صنعت باعث می شود ماهیت آن صنعت را بهتر درک کنید و با آن ارتباط بیشتری برقرار کنید. موشن گرافیک در تعریف لغت از دو کلمه موشن به معنی تحرک و گرافیک به معنای تصویر و تصویرسازی است.

هنوز تعریف دقیقی که مورد تایید همه متخصصین این حوزه باشد ارائه نشده اما به نوعی میتوان گفت :

موشن گرافیک نوع ساده شده ای از انیمشین است که با تولید گرافیک متحرک، یک هدف ساده و مشخص را برای مخاطب تعریف می کند.

همین الان ۶۰ دقیقه از محتوای پکیج پروژه محور موشن گرافیک را رایگان دانلود کن

موشن گرافیک از سال ۱۸۰۰ و با فلیپ بوک ها شروع شد. فلیپ بوک به دفترچه ای گفته می شود که در هر صفحه نقاشی وجود دارد که با صفحه قبل و بعد کمی تفاوت دارد، با ورق زدن سریع این دفترچه این نقاشی ها این حقه بصری برای بیننده ایجاد میشود که این نقاشی ها در حال حرکت هستند. آموزش موشن گرافیک

تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان 13

موشن گرافیک از چه زمانی جدی شروع شد؟

جان وایتنی که برخی آن را به عنوان پدر صنعت موشن گرافیک می شناسند، در سال ۱۹۶۰ یکی از اولین شرکت های موشن گرافیک را راه اندازی کرد و عصری جدید در صنعت گرافیک را آغاز شد. یکی از معروف ترین کارهای او که باعث معروفیت موشن گرافیک در بین عموم شد تیتراژ و موشن گرافیک های فیلم بسیار موفق آلفرد هیچکاک به نام ورتیگو بود که توسط جان وایتنی طراحی شده بود.

قبل از جان وایتنی افراد اندکی مثل نورمن مک لارن و پابلو فیرو در تاریخچه موشن گرافیک حضور داشتند اما کسی که موشن گرافیک را تبدیل به یک صنعت بسیار سود ده کرد جان وایتنی بود و به همین دلیل یکی از تاثیرگذار ترین افراد این حوزه به شمار میرود.

تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان 15

ورود به صنعت تبلیغات و شروع در ایران

در همان سال های اولیه، موشن گرافیک وارد صنعت تبلیغات شد و تبلیغات موشن گرافیک با برند های بزرگ مثل کوکاکولا، مک دونالد و فورد بر سر زبان ها افتاد. بعد از مدتی به علت تقاضای بسیار بالای شرکت ها استدیو های موشن گرافی زیادی تاسیس شدند و موج اولیه رونق موشن گرافیگ شکل گرفت.

در ایران هم اولین نمونه تبلیغات موشن گرافیک توسط شرکت داروگر قبل از انقلاب پخش شد که بسیار بسیار بین توده مردم مورد توجه قرار گرفت

بازار کار موشن گرافیک در ایران، از میزان تا راه های کسب درآمد

تاریخچه موشن گرافیک بعد از انقلاب

با پیروزی انقلاب تعدادی از سازندگان موشن گرافیک به خارج از کشور مهاجرت کردند و افرادی هم که ماندند چندین سال فعالیتی نداشتند، اما با شروع جنگ ایران و عراق، دولت به تعداد زیاد سفارش های موشن گرافیک تبلیغاتی و سیاسی به هنرمندان داد و کاملا از تاثیر گذاری موشن گرافیک روی نسل جوان استفاده کرد.

همزمان تعداد شبکه های تلویزیون زیاد شد و به طبع تعداد تبلیغات تلویزیونی هم افزایش چشمگیری داشت و شرکت هایی مثل تبرک، مینو و ایران خودرو شروع به ساخت موشن گرافیک برای تبلیغات تلویزیونی کردند. علاوه بر این، شرکت صبا شروع به ساخت موشن گرافیک برای قشر کودک و نوجوان کرد که بی شک جز نوستالژیک ترین قسمت های دهه ۶۰ محسوب می شود.

موشن گرافیک انقلابی

دهه هفتاد و هشتاد شمسی

تلویزیون های رنگی در دهه هفتاد مرسوم شدند و موشن گرافیک بین مردم جلوه دیگری گرفت. همچنین دهه هفتاد با افزایش استدیو های موشن گرافیک همراه بود و تبلیغات بیشتری به شکل موشن گرافیک ساخته و پخش شدند، به علاوه ساخت تیتراژ های خلاقانه بین کارگردان های ایرانی باب شد که عموما با موشن گرافیک ساخته می شدند.

نقطه عطف تاریخچه موشن گرافیک اوایل دهه هشتاد بود که تکنولوژی کامپیوتر ها به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد و به طبع کیفیت ساخت موشن گرافیک ها قابل توجهی داشت، همچنین در این سال ها نسل جوان سازندگان موشن گرافیک وارد بازار شدند و حال و هوای جدیدی را به این صنعت وارد کردند.

در دهه هشتاد شبکه های ماهواره ای لس آنجلسی به زبان فارسی شکل گرفتند و برخی از آن ها از موشن گرافیک هایی استفاده کردند که توسط گرافیست های خارجی طراحی شده بود و کیفیت بسیار متفاوتی با نمونه های ایرانی داشت.

صدا و سیمای ایران نیز برای رقابت با شبکه های ماهواره ای دست به کار شد و دوباره به تعداد انبوه شروع به سفارش و ساخت موشن گرافیک کرد، اکثر این موشن گرافی ها در حوزه های دینی، ورزشی و اجتماعی بودند. به طور مثال اگر از متولد دهه هفتاد سوال کنید تقریبا همه آن ها موشن گرافیک های آقای ایمنی را به یاد دارند. برای آن دسته از خوانندگانی که نمی دانند: آقای ایمنی یک کاراکتر تلویزونی بود که عموما پیام های مرتبط با ایمنی گاز و برق را به شکل موشن گرافیک توضیح میداد.

تعریف موشن گرافیک

دهه نود، استارت آپ ها و شبکه های اجتماعی

موج انفجاری در تاریخچه موشن گرافیک در جهان از سال ۲۰۱۴ شروع شد و تقریبا همه شرکت های جهان از موشن گرافیک در بازاریابی ویدیویی استفاده کردند، همچنین رواج یوتیوب، اینستاگرام و سایر شبکه های اشتراک ویدیو و شبکه های اجتماعی باعث شکل گیری رقابت شدیدی برای بازاریابی ویدیویی شد که نتیجه آن رشد انفجاری موشن گرافیک بود.

در دهه نود استارت آپ های زیادی وارد بازار شدند که به موشن گرافیک برای توضیح خدمات خود نیاز داشتند، در ایران همه جا تبلیغات موشن گرافیک اسنپ و دیجیکالا را به یاد داریم و هم اکنون کمتر استارت آپی در ایران پیدا می شود که از قدرت موشن گرافیک استفاده نکرده باشد.

تبلیغات تلویزیونی و اینترنتی هم به شکل موشن گرافیک بسیار محبوب شدند و خبرگزاری های دولتی و خصوصی به اینفوگرافیک هایی در قالب موشن گرافیک رو آوردند که با استقبال مخاطبین مواجه شد.

تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان 19

آینده موشن گرافیک

بازار کار موشن گرافیک در ایران و جهان به شدت در حال رشد است و در آینده قطعا موشن گرافیک به نسبت سایر حوزه های گرافیک رشد درآمدی بیشتری خواهد داشت. حوزه های واقعیت مجازی و تبلیغات سه بعدی فرصت های جدید این حوزه هستند که در سال های آینده بسیار گسترده خواهند شد.

اگر تصمیم به یادگیری موشن گرافیک گرفته اید، ما در گرافیستار یکی از پرطرفدار ترین پکیج آموزش موشن گرافیک را عرضه کرده ایم و با شرکت در این دوره غیرحضوری، طی ده روز از صفر تبدیل به یک متخصص موشن گرافیک میشوید. همچنین یک دوره جانبی دریافت خواهید کرد که به شما نحوه گرفتن پروژه های میلیونی موشن گرافیک و بازاریابی را آموزش می دهد.

تعریف و تاریخچه جالب موشن گرافیک در ایران و جهان 21

ارسال در :
لینک کوتاه :