چگونه یک سناریو نویسی حرفه ای برای موشن گرافیک داشته باشیم؟ (معرفی یک فرمول کار آمد)
آنچه خواهید خواند:
همه می دانند که سناریو نویسی یکی از مهم ترین بخش های موشن گرافیک است اما نوشتن یک سناریو یا فیلم نامه برای موشن گرافیک همیشه کار راحتی نیست و بسیاری از افراد با نوشتن داستان مشکل دارند، پس ما نیز تصمیم گرفتیم مقاله ای جامع برای نوشتن راحت سناریو و داستان برای موشن گرافیک منتشر کنیم و نکاتی را بازگو کنیم که به شما کمک کند فیلم نامه موشن گرافیکتان را راحت تر و حرفه ای تر بنویسید.
فرمول همیشگی فیلم نامه!
یکی از رایج ترین فرمول های سناریو نویسی در آموزش موشن گرافیک، فرمول “چه، چگونه و چرا” است، اگر این فرمول را درست اجرا کنید به شما اطمینان می دهیم که در چند دقیقه یک داستان حرفه ای برای موشن گرافیک نوشته اید.
سوال ۱: چه چیزی؟
اولین سوالی که باید بپرسید این است که شرکتی که از آن سفارش موشن گرافیک گرفته اید، چه هدفی از ساخت موشن گرافیک دارد. اجازه بدید با مثال توضیح دهم.
فرض کنید که یک شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت (مثل شاتل یا آسیاتک) به شما سفارش ساخت یک موشن گرافیک تبلیغاتی داده است. اولین گام برای نوشتن یک داستان یا سناریو تاثر گذار این است که بدانید مشکل اصلی مخاطبان شما چیست؟
به مثال برگردیم، به طور فرضی مشکل عمده کاربران اینترنت سرعت پایین آن است. پس مشکل اصلی مخاطبان را مشخص کردیم.
اگر مشکل اصلی مخاطبان را زیرکانه پیدا کنید میتوانید مطمئن باشید که تعداد زیادی از افراد قشر هدف شما، تا انتهای موشن گرافیک را تماشا خواهند کرد و با آن درگیر خواهند شد چون آن مشکل، دغدغه آن افراد است.
سوال ۲: چگونه؟
دومین مرحله برای نوشتن یک سناریو نویسی تاثیر گذار در موشن گرافیک، این است که بفهمیم هدف شرکت سفارش دهنده از موشن گرافیک که در سوال بالا فهمیدیم، چگونه محقق می شود.
در مثال بالا، شرکتی که به ما سفارش موشن گرافیک داده است بسته ای دارد که اینترنت را با سرعت بیشتری نسبت به رقبا عرضه می کند و قیمت یکسانی با رقبا دارد، پس در این مثال فرضی مشخص کردیم که شرکت چگونه می تواند مشکل مخاطبان را حل کند.
در موشن گرافیک باید راه حل مشکل کاربر را به سادگی، مستقیم و شفاف توضیح دهید. اگر از صداگذاری برای موشن گرافیک استفاده می کنید، متنی که به هنرمند صداگذار می دهید باید ساده، کوتاه و جذاب باشد.
سوال ۳: چرا؟
حالا که می دانید که هدف اصلی موشن گرافیک چیست و چگونه محقق می شود، باید دلیلی به کاربران بدهید که چرا افراد به جای شرکت های رقیب، باید از شرکتی که دارید برای آن موشن گرافیک میسازید خرید کنند.
این قسمت از سناریو نویسی موشن گرافیک الزامی نیست اما نوشتن آن بسیار میتوند تاثیرگذار باشد و در واقع حکم محکم کاری دارد. برای نوشتن این قسمت باید مزیت رقابتی شرکت طرف قراردادتان را به خوبی بدانید. مزیت رقابتی یعنی جواب سوال کاربران چرا باید به جای رقبا از شما خرید کنند.
نکته مهم اینجاست که عموما در پروژه های مختلف (به خصوص تبلیغاتی) این موارد به شما ارائه خواهد شد و نیازی نیست که خودتان پیگیر این مسئله باشید، اگر هم این اطلاعات به شما ارائه نشد به راحتی با پرسیدن سوال از مدیران شرکت میتوانید به آن ها دسترسی داشته باشید.
این سه فرمول سه مرحله ای “چه؟ چگونه؟ چرا؟” همیشه برای فروش محصول استفاده نمی شود و باید برای پروژه های مختلف کمی خلاقیت به خرج دهید.
بیایید با یک مثال دیگر تمرین کنیم
تصور کنید که یک خیریه مثل محک به شما سفارش ساحت یک موشن گرافیک برای پخش در آپارات داده است. بیایید فرمول را تکرار کنیم.
چه چیزی؟ در این پروژه هدف آشنا کردن مردم با مشکلات کودکان سرطانی و جمع آوری کمک های مردمی است.
چگونه؟ برای رسیدن به این هدف باید یک موشن گرافیک احساسی بسازید به نحوی که احساسات مردم را برانگیزد.
چرا؟ در این موشن گرافیک باید توضیح دهید که چرا بهتر است مردم کمک های خود را از طریق این موسسه پرداخت کنند و در واقع نشان دهید با کمک های مردم چه اتفاقی می افتد.
حالا نوبت شماست که دست به کار شوید و تمرین کنید، فراموش نکنید برای تبدیل به یک داستان نویس درجه یک، باید بسیار تمرین کنید. داستان نویسی و طراحی سناریو شاید در ابتدا کمی دشوار به نظر بیاید اما قطعا یکی از لذت بخش ترین قسمت های ساخت موشن گرافیک است.
اگر به ساخت موشن گرافیک تسلط دارید اما نمی توانید پروژه های خوبی بگیرید، شما باید علم بازاریابی و گرفتن پروژه را یاد بگیرید. ما در گرافیستار دوره ای داریم که از صفر تا صد ساخت یک برند برای خودتان و گرفتن پروژه را آموزش می دهد، حتی اگر نمونه کار ندارید.
عالی بود دوست عزیز…
خیلی ساده و روون توضیح دادی…?