ادوبی ایندیزاین چیست؟ ✔️(کاربردها+دلایل استفاده)

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

ایندیزاین چیست

نرم افزار ادوبی ایندیزاین چیست؟

نرم افزار InDesign یک برنامه ی کاربردی از شرکت Adobe است که با استفاده از آن می‌توانید آگهی، بروشور،مجله، روزنامه و حتی کتاب طراحی کنید. پروژه های طراحی شده در این برنامه می‌تواند به دو صورت دیجیتال و نسخه چاپی ارائه شود. این برنامه معمولا توسط گرافیست‌ها، هنرمندان، ناشران استفاده می‌شود. البته افراد مبتدی نیز می‌توانند با پکیج آموزشی جامع و کاربردی کار با آن را آغاز کنند. در این مقاله بطور جامع در مورد اینکه ایندیزاین چه برنامه یی هست، چه قابلیت ها و تفاوت هایی دارد، چگونه کار می کند و نحوه ی استفاده از آنرا می آموزیم. پس از شما دعوت میکنم در این مقاله با من همراه باشید.

اگر کار طراحی را تازه شروع کرده و در پی آن باشید که نرم‌افزار مناسبی را برای حوزه‌ کاری خود در اختیار داشته باشید، احتمال دارد در میان نام‌های متنوع گوناگون نرم افزارهای طراحی، به نام ادوبی ایندیزاین indesign برخورد کرده‌ باشید و برایتان این سوال مطرح شده باشد که نرم افزار ایندیزاین چیست و چه کاربردها و خصوصیت‌هایی دارد. با گرافیستار در این مقاله همراه باشید تا به این موضوع بپردازیم که ایندیزاین چیست و چه امکانات و فرصت‌هایی را در اختیار ما قرار می‌دهد، و این نرم افزار چه وجه تمایزاتی با دیگر نرم افزارهای شرکت Adobe (مانند فتوشاپ و ایلوستریتور) دارد.

تاریخچه ایندیزاین InDesign

ابتدا تاریخچه کوتاهی از این نرم‌افزار برای آشنایی بیشتر شما بیان می‌شود. در سال ۱۹۹۴ شرکت aldus نرم‌افزاری را تحت عنوان page maker (که بخشی از Creative Suite بود) را ارائه کرد. پس از گذشت مدتی شرکت adobe کل سهام شرکت aldus را خریده و با این شرکت ادغام شد.

گفتنی است که از آنجا این نرم‌افزار درِ رقابت با نرم‌افزارهای دیگر با شکست مواجه شد، همین موضوع باعث شد که پیشنهاد خرید سهام این شرکت از طرف شرکت‌های مختلفی به adobe داده شود، اما این شرکت نه تنها این پیشنهادها را نپذیرفت بلکه همزمان با این پیشنهادات، برای ساخت یک نرم‌افزار جدید و حرفه‌ای دست به ‌کار شد و در سال ۲۰۰۰، نرم‌افزاری را تحت عنوان adobe indesign منتشر نمود. البته ناگفته نماند که بعد ازاینکه چندین بارنام این نرم افزار تغییر یافت، بالاخره نام آن ایندیزاین انتخاب شد.

کیبورد InDesing

کاربردهای نرم افزار ایندیزاین

ایندیزاین یکی از پرکاربرد‌ترین ابزار‌های نرم‌افزاری‌ است که در طراحی متون مختلف در زمینه صنعت چاپ و نشر رسانه‌های دیجیتال می‌توان از آن استفاده کرد. (طراحی در این نرم افزار شامل صفحه آرایی، ستون‌بندی، کادربندی، صفحه بندی و حروف نگاری می‌باشد)

این نرم‌افزار کاربردی به کاربران این فرصت و امکان را می‌دهد که به ساده‌ترین روش‌ ممکن صفحات حرفه‌ای را طراحی کرده و آن را به صورت چاپی یا آنلاین انتشار دهند. همچنین ایندیزاین در طراحی صفحاتی که ترکیبی از تصویر و متن هستند و یا نیاز به ویرایش و ایجاد افکت‌گذاری مختصر و ابتدایی دارند نیز کاربرد دارد.

  • روزنامه
  • کاتالوگ تبلیغاتی
  • حروف چینی
  • ستون بندی
  • کادر بندی
  • صفحه بندی

حتما بخوانید: بهترین نرم افزار فتوشاپ چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد ایندیزاین در کنار دیگر نرم‌افزارها

ازاین نرم‌افزارمی‌توان در کنار سایر نرم‌افزارهای شرکت ادوبی مانند فتوشاپ، ایلوستریتور و بریج به عنوان یک مجموعه پشتیبانی استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توانید در طراحی تصاویری که  دوست دارید با ایندیزاین انجام دهید، از نرم‌افزار فتوشاپ نیز استفاده کند.

همچنین می‌توانید وکتورهایی را توسط نرم‌افزار ایلوستریتور طراحی کرده و سپس در کنار محتوای متنی در ایندیزاین از آن استفاده کنید و در نهایت برای برقراری ارتباط مناسب میان تصاویر و محتواهای متنی از نرم‌افزار بریج استفاده نمایید.

برخی افراد پس از اینکه دانستند ایندیزاین چیست و چه‌ کاربردهایی دارد، ممکن است این سوال برایشان مطرح شود که چرا برای طراحی به جای ایندیزاین از فتوشاپ استفاده نمی‌شود؟

در پاسخ این افراد باید گفت که از نرم‌افزار فتوشاپ در ادیت تصاویر و ساخت بروشور با تعداد صفحات کم و محدود استفاده می‌شود؛ در حالی که برای ساخت بروشوربا صفحات زیاد یا هر سندی که تعداد صفحاتش زیاد باشد از نرم‌افزار ایندیزاین استفاده می‌شود چون نرم افزار فتوشاپ نمی تواند مانند ایندیزاین، کار طراحی صفحات را به خوبی انجام دهد.

نرم افزار ایندیزاین چیست

قابلیت‌‌ها و امکانات نرم‌افزار InDesign

  1. تنظیم حروف
  2. تنظیم کردن حروف و ایجاد سبک برای آن‌ها
  3. دارا بودن ابزار حرفه‌ای برای تنظیم و استقرار دقیق و مناسب عناصر مختلف گرافیکی
  4. هماهنگی با دیگر نرم‌افزارهای شرکت ادوبی که منجر به بالا رفتن کارآیی این نرم افزار می‌شود
  5. تنظیم دقیق ستون و کادرها
  6. می‌تواند به صورت اتوماتیک اطلاعات فرمت‌های مختلف را استخراج کند
  7. تغییراتی که برروی پروژه اعمال می‌شود به صورت خودکار ذخیره می‌کند
  8. اتوماتیک سازی کارها
  9. با استفاده از ابزارهای ویژه و پیشرفته امکان جستجو و جایگزینی کلمات را فراهم می‌کند
  10. ذخیره پروژه با فرمت pdf و xhtml برای نمایش در اینترنت و وبسایت‌های مختلف
  11. با استفاده از سرویس‌های آنلاین شرکت adobe امکان ایجاد و مدیریت پروژه های تعاملی را فراهم می‌کند

حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و ایندیزاین چیست (نقاط قوت+محدودیت ها)

دلایل استفاده از ایندیزاین در رسانه‌های چاپی:

  1. adobe could:

در گذشته کاربران برای بروزرسانی نرم‌افزار می‌بایست هزینه‌های گزافی را متحمل می‌شدند، ولی درحال حاضر با بهره‌ گیری از adobe could علاوه بر استفاده از برنامه‌‌‌های دیگر، اجازه‌ی دسترسی به dream weaver ,bridge و premiere را به صورت ماهیانه و قیمت مناسب‌ و به صرفه را نیز دارند.

  1. استفاده آسان از برنامه:

از آنجا که این نرم‌افزار قابلیت کپی از یک برنامه و الصاق آن در برنامه دیگر بدون نیاز به ایجاد فایلی تحت عنوان EPS یا فایل‌های دیگررا در بر دارد باعث تسهیل و روان‌سازی کار شده و شما همواره می‌توانید بافشردن کلید‌های Command/control+C و Command/Control+V برای کپی نمودن در تمام برنامه‌های ادوبی استفاده کنید.

  1. نرم‌افزار استاندارد بازار:

در حال حاضر اکثریت قریب به اتفاق فروشگاه‌ها و مراکز مربوطه برای چاپ از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند، به همین جهت پیشنهاد می‌گردد که برای صفحه‌بندی از برنامه ایندیزاین استفاده نمایید.

  1. برای چاپگرها ساخته شده است:

شما می‌توانید با استفاده از فتوشاپ یا ایلاستریتور طرح‌‌بندی صفحه‌ مورد نظر خود را انجام داده و با استفاده از ایندیزاین که امکان صدور و ایجاد یک فایل pdf متناسب با‌چا‌‌پگر فروشگاه مورد نظرتان را به شما می‌دهد کار خود را انجام دهید.

  1. توانایی ایجاد فرمت pdf

یکی از بهترین و مناسب‌ترین ابزار‌های  کاربردی این نرم‌افزار توانایی صدور و ایجاد فایل pdf است، که کاربران ‌می‌توانند به صورت‌ پیش فرض آن را در برنامه دانلود کرده و آن را به صورت آماده چاپ کنند.

ادوبی ایندیزاین چیست؟ ✔️(کاربردها+دلایل استفاده) 10

خصوصیات ایندیزاین InDesign

  • پشتیبانی از زبان فارسی
  • امکان ایجاد قالب و متن چند ستونه
  • قابلیت وارد کردن متن از نرم افزار  word
  • سرعت بالا و صرفه جویی در زمان در انجام دادن کارهایی مثل: تنظیمات چاپی و صفحه بندی
  • امکان ایجاد و استفاده از فایل‌های pdf به صورت پیش‌زمینه برای تسهیل در اجرا و آماده کردن طرح‌ها (این قابلیت سبب می‌شود که طراح از آماده نمودن فرم خروجی برای چاپ معاف شود)
  • امکان کار پیشرفته با متن و انجام عملیات مختلف بر روی آن
  • سازگاری کامل با نرم افزارهای Acrobat و Flash و Illustrator و photoshop
  • قابلیت فرمت بندی متن‌ها و طراحی‌ها به صورت فرمت استاندارد XML‌
  • قابلیت استفاده از جلوه های مالتی مدیا
  • قابلیت ارائه خروجی کتاب الکترونیک به صورت SWF یا PDF

حتما بخوانید: ادوبی ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟

علت برتری ایندیزاین نسبت به سایر برنامه‌های مشابه چیست؟

قطعا برنامه‌ای که محصول شرکت Adobe باشد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. InDesing برای رسیدن به چنین جایگاهی رقیب سرسختی به نام QuarkXPress داشت. اما چگونه توانست آن را پشت سر بگذارد؟ یکی از دلایل اصلی این برتری، هماهنگی و امکان تعامل مستقیم با دو برنامه فتوشاپ و ایلوستریتور است. این ویژگی این امکان را فراهم می‌کند که شما برای طراحی جلد یک کتاب از ایلوستریتور کمک بگیرید و آن را به طور صحیح (بدون هیچ گونه تغییر و یا بهم ریختگی) در ایندیزاین باز کنید و به پروژه خود اضافه کنید.

مشکلی که در سایر برنامه‌ها به شدت با آن مواجه هستیم این بود که یا از فرمت فتوشاپ و ایلوستریتور پشتیبانی نمی‌کنند و یا آنها را به شکل صحیح اجرا نمی‌کنند.
تفاوت بعدی در ابزار و قابلیت‌های این برنامه است. ایندیزاین سعی کرده از یک برنامه صفحه‌آرایی صرف فراتر رود و گرافیک، نور و کنتراست را نیز به ویژگی‌های خود اضافه کند. همین ویژگی مهم باعث شده است که تقریبا ایندیزاین از هرگونه برنامه شخص ثالث بی‌نیاز شود.

نرم افزار ایندیزاین

تفاوت نسخه ویندوز و مک برنامه ایندیزاین

تفاوت خاصی میان نسخه ویندوز و مک این برنامه وجود ندارد. ایندیزاین در هر دو پتلفرم تقریبا به یک شکل کار می‌کند. تفاوت جزئی که در این دو هست در کلید‌های میانبر باشد. برای مثال برای ایجاد یک سند جدید در ویندوز باید کلید ترکیبی Ctrl+N را فشار دهید. برای همین کار در مک باید کلید ترکیبی Command+N را فشار دهید.
نکته مهم برای استفاده از برنامه‌های گرافیکی از جمله InDesing، سرعت و اندازه پردازنده مانیتور می‌باشد و سیستم عامل نقش خاصی ندارد.

چگونه نرم افزار InDesign را یادبگیریم؟

راه‌های زیادی برای یادگیری InDesing وجود دارد از جمله کلاس‌های حضوری، آموزش خصوصی، کتاب و یا ویدئو‌های آنلاین. کلاس‌های آنلاین ایندیزاین نیز یک راه خوبی برای یادگیری این برنامه هستند که در طول تدریس می‌توانید سوالات خود را از مدرس بپرس

مهم نیست که با چه روشی کار با این برنامه را یاد می‌گیرید، نکته مهم تمرین است. به طور کلی در همه برنامه‌های گرافیکی با تمرین می‌شود حرفه‌ای شد. در تمرین شما محدودیت دستورات کارفرما یا صاحب پروژه را ندارید. خلاقیت را به دست بگیرید و هر طرحی که دوست دارید در محیط ایندزاین پیاده کنید. قطعا پس از مدتی پیشرفت خودتان را حس می‌کنید.

پیشنهاد یادگیری ایندیزاین چیست:

خب در این مقاله با نرم افزار ایندیزاین، کاربردها و دلایل استفاده ازش بخوبی آشنا شدید. حال اگر علامند به یادگیری این نرم افزار کاربردی و حرفه ایی در حوزه ی صفحه آرایی شدید، ما در گرافیستار پکیج آموزش ایندیزاین را از مقدماتی تا پیشرفته در قالب پروژه آماده ساختیم که پیشنهاد دارم با کلیک بروی بنر زیر وارد صفحه ی این دوره ی بینظیر شوید.

ادوبی ایندیزاین چیست؟ ✔️(کاربردها+دلایل استفاده) 13

منبع: صراط نیوز

ارسال در :
لینک کوتاه :