تفاوت کورل و ایلوستریتور ✔️(کورل یا ایلوستریتور، کدام بهتره؟)

تفاوت ایلوستریتور و کورل دراو

تفاوت کورل و ایلوستریتور چیست؟ کدام رو یاد بگیریم؟

کورل و ایلوستریتور دو نرم افزار بسیار معروف در صنعت گرافیک هستند. شما ممکن است در حال آماده‌سازی یک پروژه جدید طراحی باشید و نیاز داشته باشید بین این دو نرم افزار انتخاب کنید که کدام یک برای پروژه شما مناسبتر است. با وجود شباهت‌های زیادی که بین CorelDraw و Illustrator وجود دارد و امکان انجام بسیاری از طراحی‌ها و ویرایش‌ها با هر دو نرم افزار، انتخاب یکی از آنها برای طراحان ممکن است سخت باشد.

در این مقاله، کورل و ایلوستریتور را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با مطالعه این مقاله، شما به خوبی با هر دو نرم افزار آشنا می‌شوید و می‌توانید با اطمینان تصمیم بگیرید که برای پروژه‌های خود از کدام یک استفاده کنید.

حتما ببینید: آموزش رایگان ایلوستریتور ۲۰۲۳ مقدماتی

آشنایی با نرم افزار کورل

کورل دراو، یا CorelDraw، یک نرم افزار حرفه‌ای طراحی گرافیکی است که توسط شرکت Corel تولید شده است. این نرم افزار در دسته‌بندی نرم افزارهای تخصصی گرافیک قرار می‌گیرد و بر پایه تصاویر وکتوری عمل می‌کند. با سرعت بالا و دقت عمل بسیار زیاد، کورل به طور معمول به عنوان یکی از نرم افزارهای برجسته در حوزه گرافیک محسوب می‌شود.

استفاده از نرم افزار کورل در پروژه‌های مختلف، به ویژه توسط طراحان حرفه‌ای، صنایع، بازاریابان و مهندسین بسیار رایج است. به طور کلی، هر کدام از این افراد از دو نسخه مختلف این نرم افزار، یعنی کورل گرافیک سوییت و کورل تکنیکال سوییت، برای تسهیل کارهای خود استفاده می‌کنند.

چه زمانی باید از کورل استفاده کنیم؟

  • کورل یک پلتفرم مناسب و ایده‌آل برای طراحی حرفه‌ای ایلوستریشن وکتوری است. با استفاده از آن، می‌توانید تصاویر را ویرایش کرده، ابزارهای مورد نیاز برای پروژه‌های تایپوگرافی را در اختیار داشته باشید و پروژه‌های بصری تأثیرگذاری را طراحی کنید.
  • افرادی که به ویرایش و تدوین تصاویر علاقه‌مندند یا می‌خواهند لوگو یا بروشوری را طراحی کنند، می‌توانند از کورل استفاده کنند.
  • اکثر طراحان گرافیکی از این نرم‌افزار برای پروژه‌های گرافیکی خود استفاده می‌کنند.
  • با توجه به قابلیت‌های بسیار مناسب این نرم‌افزار در کار با تصاویر وکتوری، آن را برای ویرایش تصاویر دوبعدی نیز به کار می‌برند.
  • همچنین، در صنعت چاپ نیز استفاده‌های فراوانی از کورل صورت می‌گیرد.

آشنایی با نرم افزار ایلوستریتور

نرم افزار ایلوستریتور از ادوبی، که به نام Adobe Illustrator نیز شناخته می‌شود، مانند کورل یک نرم افزار برداری است که برای طراحی پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود. این برنامه از معادلات ریاضی در ساختار خود استفاده می‌کند و طراحی‌های گرافیکی برداری را انجام می‌دهد. به همین دلیل، حرفه‌ای‌ها در هر صنعتی از ایلوستریتور برای ایجاد ایلوستریشن‌ها (تصاویر برداری معروف به ایلوستریشن)، نمودارها، لوگوها، گراف‌ها، جداول و سایر موارد مشابه استفاده می‌کنند. ایلوستریتور به صورت همزمان در دو نسخه دسکتاپ و موبایل قابل دسترس است، بنابراین افراد می‌توانند در هر شرایطی که مایل باشند از این برنامه استفاده کنند.

چه زمانی باید از ایلوستریتور استفاده کنیم؟

  • می توان از ادوبی ایلوستریتور در تمام زمان هایی که نیاز به کار با تصاویر کارتونی و دیجیتالی و همچنین استفاده از نمودارها و جداول داریم، بهره برد.
  • در صورت تمایل به ایجاد یک تصویر گرافیکی بر اساس یک عکس، به راحتی می توان از ایلوستریتور استفاده کرد.
  • همچنین، در صورتی که می خواهیم رنگ‌های یک تصویر دیجیتالی را تغییر دهیم، می توان از ایلوستریتور بهره برد.

حتما بخوانید: ادوبی ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟

بررسی تفاوت های کورل و ایلوستریتور

کورل (CorelDRAW) و ایلوستریتور (Illustrator) دو نرم افزار محبوب و قدرتمند در زمینه طراحی گرافیک و ویرایش تصاویر برداری هستند. این دو نرم افزار در برخی جنبه‌ها تفاوت‌هایی دارند:

سازنده:

ایلوستریتور توسط شرکت بزرگ ادوبی ساخته شده است که در کارنامه خود تقریبا برترین نرم افزار ها مثل فتوشاپ، افترافکت، پریمیر، ایندیزاین و… را دارد. از آن سو کورل دراو همانطور که از نامش مشخص است توسط شرکت کورل ساخته است که به جز دراو نرم افزار موفق دیگری ندارد. از لحاظ تاریخ عرضه این دو نرم افزار با اندکی فاصله معرفی شدند، ایلوستریتور در سال ۱۹۸۷ معرفی شد و کورل دراو دو سال بعد در سال ۱۹۸۹.

کاربرد ها:

ادوبی ایلوستریتور تقریبا از پس هر کاری در تصویر سازی به بهترین شکل برمی‌آید، از طراحی وکتور و آیکون تا طراحی لوگو و پوستر، کورل دراو عمدتا برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثراً مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد یا برای طراحی پوستر و کاتالوگ و کارت ویزیت و… در امور چاپی دیگر استفاده می شود، اما می توان از آن برای تصویرسازی یا طراحی لوگو هم استفاده کرد اما باید بگوییم برنده این بخش ایلوستریتور است زیرا با امکانات بیشتر و کاربرد های فراوان برتری خفیفی نسبت به کورل دراو دارد.

مقایسه ایلوستریتور و کورل دراو

سختی و راحتی یادگیری:

هرکسی می‌‌تواند هر دو نرم افزار را به شکل تخصصی یاد بگیرد اما کورل دراو یادگیری ساده تری دارد، در آن سو یادگیری ایلوستریتور به علت گستردگی امکانات و ابزار ها کمی بیشتر طول می‌کشد اما همانطور که گفتیم هردو نرم افزار یادگیری ساده ای دارند و هرکسی می‌تواند آن هارا به خوبی یاد بگیرد، اگر بخواهیم یک برنده برای این بخش اعلام کنیم کورل دراو با سادگی یادگیری برنده این بخش است اما اگر از استاد آموزش درستی برای یادگیری ایلوستریتور استفاده کنید به راحتی در یک هفته می‌توانید متخصص ایلوستریتور شوید که در انتهای این مقاله به آن می‌پردازیم.

کارکرد تخصصی:

اگرچه هردو نرم افزار در سطح بالایی از عملکرد قرار دارند اما اگر از گرافیست های حرفه ای سوال کنید به احتمال بسیار زیاد همه آن ها به شما ایلوستریتور را پیشنهاد می‌کنند. دلیل آن هم مواردی مثل هماهنگی با دیگر نرم افزار ها مثلا برای ساخت موشن گرافیک یا ادیت ویدیو و امکانات بیشماری مثل اکشن ها و پلاگین های مختلف است که برای انجام هرکاری یک پلاگین یا اکشن ایلوستریتور وجود دارد. برنده این بخش هم ایلوستریتور است.

تفاوت کورل و ایلوستریتور ✔️(کورل یا ایلوستریتور، کدام بهتره؟) 11

بازار کار:

اگر سری به سایت های کاریابی و فری لنسری بزنید حدودا ۹۵ درصد کار ها برای متخصصین ایلوستریتور است و ۵ درصد برای متخصصین کورل دراو. دلیل این موضوع هم همانطور که قبلا گفتیم کارایی و نفوذ بالای ایلوستریتور است که در هر بخشی از ساخت بازی و انیمیشن تا طراحی تصاویر شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام کاربرد دارد. برنده این بخش با اختلاف زیاد ایلوستریتور است.

قیمت:

این مورد برای بسیاری از ما در ایران کاربردی ندارد زیرا هر دو نرم افزار را به شکل رایگان میتوان دانلود و کرک کرد اما طبق تجربه دوستانی هستند که از ایران ورژن اورجینال نرم افزار را خریداری می‌کنند تا در هنگام پروژه های حساس از پشتیبانی آن برخوردار شوند و مشکلی برایشان پیش نیاید. قیمت ایلوستریتور از ۲۴۰ دلار شروع می‌شود اما کورل ۱۹۸ دلار قیمت دارد. این قسمت به دلیل اینکه اکثر ما این نرم افزار هارا به شکل کرک شده دانلود و استفاده می کنیم برنده ای ندارد.

تفاوت کورل و ایلوستریتور ✔️(کورل یا ایلوستریتور، کدام بهتره؟) 13

خروجی، پشتیبانی و امکانات جانبی:

ایلوستریتور به علت رایج بودن بیشتر نسبت به کورل دراو، فایل های لایه باز، پلاگین ها، اکشن ها و… بیشتری نسبت کورل دراو دارد. خروجی و رندر ها در ایلوستریتور کمی قوی تر و با کیفیت تر از کورل دراو هستند و این تفاوت در پروژه های سنگین بیشتر احساس می‌شود و درایلوستریتور تقریبا از تمامی فرمت ها به جز فرمت های صنعتی چاپ پشتیبانی می کند. برنده این بخش هم ایلوستریتور است.

کورل یا ایلوستریتور، کدام یک بهتر است؟

انتخاب بین کورل (Corel) و ایلوستریتور (Illustrator) به میزان وابسته به نیازها و ترجیحات شما است. هر دو نرم افزار در زمینه طراحی گرافیک بسیار قدرتمند هستند و قابلیت‌های گسترده‌ای در ارائه ابزارها و ویژگی‌های حرفه‌ای دارند. در ادامه، برخی از ویژگی‌ها و مزایای هر کدام را بررسی می‌کنیم:

کورل:

  • قابلیت همکاری با فایل‌های مختلف و استفاده از برنامه‌های ادوبی.
  • قابلیت ساخت و ویرایش فایل‌های وکتوری و بیت‌مپ.
  • تنوع بیشتری در قابلیت‌های طراحی (مانند طراحی لوگوها، وکتورها، تابلوهای تبلیغاتی و غیره).
  • دارای ابزارهای پیشرفته در نمایش و تنظیم رنگ‌ها و سایه‌ها.
  • پشتیبانی از تکنولوژی‌های مختلف (مانند دستگاه‌های لمسی و قلم‌های هوشمند).

ایلوستریتور:

  • ارائه ابزارها و ویژگی‌های پیشرفته در طراحی وکتوری.
  • ارتباط و هماهنگی بهتر با بقیه نرم‌افزارهای ادوبی، مانند فتوشاپ و ایندیزاین (InDesign).
  • قابلیت انتقال پروژه‌ها بین ابزارهای ادوبی با حفظ تنظیمات و ویژگی‌ها.
  • بهبودهای مداوم و به روزرسانی‌های نرم‌افزار.
  • امکانات تکمیلی در طراحی شیب، سایه‌گذاری و نقاشی دیجیتال.

در نهایت، تصمیم نهایی بین استفاده از کورل یا ایلوستریتور باید بر اساس نیازها، تجربه شخصی و ترجیحات شما برداشته شود. برخی طراحان ترجیح می‌دهند از هر دو نرم‌افزار استفاده کنند تا بهترین ابزارها و ویژگی‌ها را در اختیار داشته باشند.

حتما بخوانید: تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور چیست؟ (تفاوت بین رستر و وکتور)

جمع بندی، برنده کیست و چه زمانی هرکدام را انتخاب کنیم؟

اگر بخواهیم مختصر و مفید به شما بگوییم، اگر ایلوستریتور را یاد بگیرید هرگز به کورل دراو نیازی نخواهید داشت، اما اگر کورل دراو را یاد بگیرید باید دیر یا زود ایلوستریتور را نیز در کنارش به عنوان مکمل بیاموزید، پس بهتر است در همین ابتدا در ایلوستریتور متخصص شوید. فقط در یک صورت یادگیری کورل را نسبت به ایلوستریتور پیشنهاد می‌کنیم و آن هم در صورتی است که در چاپ صنعتی فعالیت می‌کنید. اگر در سایر حوزه ها فعالیت می‌کنید ایلوستریتور را بیاموزید و از بازار کار بی نظیر و درآمد بالای آن لذت ببرید.

چگونه در عرض یک هفته در ایلوستریتور متخصص شویم؟

اگر با خواندن این مقاله قانع شدید که یادگیری ایلوستریتور برای شما بهتر است و امکان پیشرفت بیشتری دارید، این پاراگراف را با دقت بخوانید. اگر می خواهید از سایر طراحان ایلوستریتور جلو بزنید و طرح هایی خیره کننده و بسیار حرفه ای طراحی کنید، تنها راه شما آموزش است. همه افراد طرز استفاده از ابزار های مختلف ایلوستریتور را بلندند اما تعداد کمی از آن ها نکات حرفه ای تر در طراحی را بلدند و همین موضوع باعث می شود این افراد درآمد بالایی داشته باشند. برای یادگیری این نکات حرفه ای طراحی دو راه دارید، یا سال ها تجربه کنید یا از سال ها تجربه یک فرد حرفه ای در قالب آموزش استفاده کنید. قطعا روش دوم بهتر است زیرا در مدت چند روز، سال ها تجربه و نکات مهم راخواهید آموخت.

اگر ایلوستریتور را در حد مبتدی و حتی خوب بلدید اما قصد دارید در آن به تخصص برسید و توانایی اجرای پروژه های میلیونی را کسب کنید پیشنهاد ما به شما دوره آموزش حرفه ای ایلوستریتور گرافیستار است. با شرکت در این دوره فقط در یک هفته از صفر به بالاترین تخصص در ایلوستریتور خواهید رسید. علاوه بر این، دوره ای جانبی دریافت خواهید کرد که در حالت عادی ۲۴۹ هزار تومان قیمت دارد اما برای شرکت کنندگان دوره تخصصی ایلوستریتور رایگان و هدیه است. در این دوره  فن بسیار مهم بازاریابی و پیدا کردن مشتری را خواهید آموخت که بدون نیاز به سایت های فری لنسری مثل پونیشا با معتبرین شرکت ها وارد همکاری شوید و پروژه های میلیونی کسب کنید.

تفاوت کورل و ایلوستریتور ✔️(کورل یا ایلوستریتور، کدام بهتره؟) 15

ارسال در :
لینک کوتاه :