اینفوگرافیک چیست؟ معرفی انواع آن + مراحل ساخت

اینفوگرافیک چیست

اینفوگرافیک و انواع آن چیست؟ چگونه در یک ساعت اینفوگرافی بسازیم؟

اینفوگرافیک به زبان ساده یعنی منتقل کردن اطلاعات به زبان تصویری. اینفوگرافیک از دو واژه اینفو به معنای اطلاعات و گرافیک تشکیل شده است. در زبان فارسی “اطلاع نگاشت یا گرافیک اطلاع رسان” معادل سازی شده است. در این مقاله به شکل جامع این موضوع را بررسی می‌کنیم و در انتها به ساخت و آموزش آن می‌پردازیم. آموزش رایگان فتوشاپ

همین الان ۶۰ دقیقه از محتوای پکیج مقدماتی تا پیشرفته فتوشاپ را رایگان دانلود کن

چرا اینفوگرافیک اینقدر محبوب است؟

مهم ترین دلیل این است که اینفوگرافیک ها اطلاعات مهم را به سادگی به کاربران منتقل می‌کنند. اینفوگرافیک ویژگی های زیادی دارد که باعث شده است بسیار رواج داشته باشد، مثلا اینفوگرافیک ها می‌توانند اطلاعات زیادی که در حالت عادی برای مخاطب جذاب نیستند را طوری به او منتقل کنند که برایش خسته کننده نباشد یا مثلا می‌توانند پیچیده ترین موضوعات را به زبان ساده برای کاربران شرح دهند به طوری که حتی کم‌هوش ترین کاربران نیز قادر به درک آن شوند، علاوه بر این باعث می‌شوند اطلاعات مدت بیشتری در ذهن مخاطبان بمانند. همه ما فکر می‌کنیم که اینفوگرافیک ها اخیرا کاربرد بالایی پیدا کرده اند اما انسان ها از ابتدای تمدن از اینفوگرافی استفاده کرده اند. جالب است بدانید حتی نقاشی های رو غار انسان های اولیه و نگاره های روی اهرام مصر هم نوعی اینفوگرافیک محسوب می‌شوند.

انواع اینفوگرافیک ها:

اگر بخواهیم اینفوگرافیک هارا دسته بندی کنیم می‌توانیم آن هارا در ۱۰ دسته اصلی قرار دهیم.

اینفوگرافیک های مقایسه ای: یکی از پرکاربرد ترین نوع های اینفوگرافیک است. در این نوع مقایسه ای دو موضوع مختلف با هم مقایسه می‌شود و به اختلافات، اشتراکات، تناقضات و نکات برتر هرکدام پرداخته می‌شود.

اینفوگرافیک های نموداری: عدد ها به تنهایی برای هیچکس جذاب نیستند. نمودار ها باعث می‌شوند اعداد راحت تر درک شوند و در ذهن مخاطب بهتر پردازش شوند. اینفوگرافیک های نموداری همانطور که از نامش پیداست از چند نمودار مختلف تشکیل شده است و قصد دارد به درک اعداد و ارقام کمک کند.

اینفوگرافیک های زمانی: این نوع به شرح یک اتفاق از اول تا انتهای آن می پردازند و در واقع طبق تاریخ ها، اتفاقات را برای مخاطب توضیح می‌دهند. تاریخ ها و زمان ها پایه اصلی این نوع هستند.

اینفوگرافیک های چگونگی: در واقع سعی می‌کنند پاسخ یک سوال که با”چگونه” شروع می شود را بدهند. مثلا اینفوگرافیک “چگونه یک خودرو ساخته می‌شود؟” این یک چگونگی است که کل فرآیند را برای پاسخ به این سوال شرح می‌دهد. همه ما این نوع را در مجله های مختلف دیده ایم.

اینفوگرافیک های مکان محور: یک موضوع ثابت را در نقاط مختلف ایران یا دنیا بررسی می کنند و نقاط مختلف را باهم مقایسه می‌کنند. به طور مثال اینفوگرافیک “میزان بارش باران در شهر های مختلف ایران” یا “سرعت اینترنت در نقاط مختلف جهان” از نوع اینفوگرافی های مکان محور هستند.

اینفوگرافیک های آناتومی: یک موضوع را موشکافی کرده و به اجزای سازنده آن تقسیم می‌کنند و سپس آن هارا دانه دانه توضیح می دهند. حتما این نوع اینفوگرافیک هارا در بیمارستان ها یا کتاب های مهندسی دیده اید.

اینفوگرافیک های عکس محور: این نوع اینفوگرافیک ها یک عکس خاص را توضیح می‌دهند و اطلاعات اضافی درباره آن عکس به مخاطبان ارائه می‌کنند. به طور مثال عکسی که از گونه نادری در حیات وحش گرفته شده است و اینفوگرافیک نوع حیوان، محل زندگی، نوع رفتار و موارد این چنینی را توضیح می‌دهد.

اینفوگرافیک های لیستی: به سادگی موارد را به شکل لیست درآورده و برای هر لیست آیکونی مرتبط قرار می‌دهد. اینفوگرافیک های لیستی از ساده ترین نوع هستند.

اینفوگرافیک های سلسله ای: همانطور که از نامشان پیداست به سلسه مراتب در یک موضوع می‌پردازند. به طور مثال اگر پادشاهان قاجار را به ترتیب اینفوگرافیک کنیم، یک اینفوگرافیک سلسله ای ساخته ایم.

اینفوگرافیک داده محور: پرکاربرد ترین نوع است و اکثر اینفوگرافیک هایی که در طول روز می‌بینیم از این نوع هستند. در این نوع یک سری داده و اطلاعات به مخاطب ارائه می شود و برای تفهیم بهتر آن از تصاویر و آیکون های مرتبط استفاده می‌شود.

انواع اینفوگرافیک

مراحل و فرآیند ساخت اینفوگرافیک:

۱-مراحل پیش‌ ساخت:

الف: مخاطب هدف خود را بشناسید: قبل از هر چیزی باید مشخص کنید که هدف شما از ساخت اینفوگرافیک چه کسی است. قطعا باید به ویژگی های سنی، تحصیلی، جنسیتی و… توجه کنید زیرا اینفوگرافیکی که برای کودکان دبستانی طراحی می‌شود با اینفوگرافیکی که برای مدیران ساخته می‌شود قطعا تفاوت های بسیاری دارد.

ب: هدفتان از اینفوگرافیک را مشخص کنید: از ساخت اینفوگرافیک چه هدفی دارید؟ آیا می‌خواهید افراد از موضوعی آگاه شوند؟ آیا می‌خواهید افراد کارکرد یک موضوع را بیاموزند؟ آیا میخواهید محصولتان را با دیگران مقایسه کنید و برتری های آن را نشان دهید؟ باید هدفتان را از تولید مشخص کنید و بهتر است اهداف اصلی شما یک یا دو مورد باشند تا بتونید در کل تمرکز موضوعی خود را حفظ کنید.

پ: اطلاعات را جمع آوری کنید: بر اساس هدفی که تعیین کرده اید، اطلاعات را جمع آوری کنید. لیستی از منابع معتبر تهیه کنید و اطلاعات مورد نظرتان را از آن استخراج کنید. سعی کنید برای این مرحله وقت زیادی اختصاص دهید تا برترین اطلاعات را جمع آوری کنید تا در نتیجه اینفوگرافیک شما جامع و مرجع شود.

ت: ساده سازی اطلاعات: یکی از تفاوت های اصلی اینفوگرافیک معمولی با یک حرفه ای همین موضوع است. اصل ساده سازی اطلاعات فقط برای اینفوگرافیک نیست و در انواع محتوا بسیار ضروری است.

اینفوگرافیک در فتوشاپ

۲-انتخاب المان های طراحی:

بعد از انجام مراحل پیش‌ساخت، نوبت به انتخاب های المان های طراحی می‌رسد.

ابتدا باید فونت را انتخاب کنید. سعی کنید از فونت هایی استفاده کنید که خوانایی بالایی داشته باشند و تا حد امکان ساده و مینیمال باشند. از انتخاب فونت های فانتزی پرهیز کنید و همچنین سعی کنید از یک فونت و وزن های مختلف آن استفاده کنید تا نوشته شما یک دست به‌نظر برسد زیرا تعدد فونت می‌تواند نوشته را از حالت نظم بصری خارج کند.

۱۵ فونت برتر رایگان و پولی فارسی کدام اند؟

سپس باید آیکون ها را انتخاب کنید. آیکون ها شاید در ابتدا بی اهمیت به نظر برسند اما بار بسیار مهمی در جلب توجه و ماندگاری در حافظه مخاطب را به عهده دارند. سعی کنید آیکون ها همگی از لحاظ زبان طراحی یک دست باشند، مثلا نباید یک آیکون فلت و دو بعدی باشد و دیگری سه بعدی و بولد.

بعد باید تصاویر را انتخاب کنید. همانطور که ضرب المثلی انگلیسی می‌گوید “یک تصویر از هزاران متن گویا تر است” باید برای این بخش وقت فراوانی اختصاص دهید و بهترین تصاویر ممکن را از اینترنت استخراج کنید. گاهی زمینه ساده و سفید دارند و گاهی از پس زمینه خاصی استفاده می‌کنند. اگر قصد دارید از پس زمینه خاصی استفاده کنید در نظر داشته باشید از رنگ هایی استفاده نکنید که باعث برهم زدن تمرکز مخاطب می‌شوند و سعی کنید طرحی ساده انتخاب کنید تا چشم مخاطب خسته نشود.

در نهایت باید بلوک های محتوا را بسازید. اگر هر پاراگراف مهم را به یک بخش تبدیل کنید شما یک بلوک محتوا ساخته‌اید. بلوک های محتوا هرکدام با توجه به نوع اینفوگرافیک در مکان خاصی قرار خواهند گرفت.

مرحله آخر، ساخت و طراحی اینفوگرافیک:

حالا که المان های مختلف اینفوگرافیک را آماده کرده‌ایم نوبت به طراحی و ساخت میرسد. اگر از قبل المان ها و قالب را انتخاب کرده باشید ساخت موشن گرافیک مدت زیادی طول نمی‌کشد. نرم افزارهای زیادی برای ساخت اینفوگرافیک وجود دارند، از کانوا گرفته نرم افزار های معروفی مثل ایلوستریتور و فتوشاپ.

پیشنهاد ما به شما آموزش جامع فتوشاپ است زیرا هم امکانات بیشتری دارد هم قالب های لایه باز بیشماری برای ساخت دارد. علاوه بر این، اگر بخواهید سطح کار خود را حرفه ای تر کنید و قالب اختصاصی خود را طراحی کنید فتوشاپ بازهم بهترین گزینه است. بعد از قالب، فقط کافی است المان های مورد بالا را مثل قطعات پازل کنار هم قرار دهید و اینفوگرافیک خود را تمام کنید.

چگونه با طراحی کاور آهنگ با فتوشاپ درآمدزایی کنیم؟

بهترین روش یادگیری فتوشاپ چیست؟

برای ورود به این صنعت جذاب باید فتوشاپ را تخصصی بیاموزید. مهم نیست که الان چقدر مهارت دارید، باید آن را فراموش کنید و از صفر تا صد را نزد یکی از اساتید درجه یک کشور بیاموزید. اگر تونایی پرداخت هزینه میلیونی کلاس های حضوری را ندارید یا در شهرستان ها زندگی می کنید می توانید از بسته تخصصی ما برای یادگیری فتوشاپ استفاده کنید. با هزینه ای بسیار ناچیز فتوشاپ را از بهترین استید کشور در منزلتان یاد بگیرید و فقط طی یک هفته از صفر به بالاترین سطح فتوشاپ برسید و از پس هر پروژه ای بر بیایید.

مهارت بعدی دیگر مهارت گرفتن پروژه و بازاریابی برای مهارتتان است. هرچقدر هم که مهارت فتوشاپ بالایی داشته باشید اما نتوانید خود را به کارفرماها نشان دهید و پروژه بگیرید، نمی توانید به پیشرفت فکر کنید. این مهارت به چندین سال تجربه نیاز دارد اما ما در گرافیستار برای اولین بار در ایران تجربه چند ساله خود را طی دوره ای به نام “بازاریابی و گرفتن پروژه” به شما عزیزان ارائه کرده ایم. پس از گذراندن این دوره به فن بازاریابی  و همکاری با شرکت های معتبر مسلط خواهید شد و پیشرفت زیادی در انتظار شما خواهد بود. این دوره به تنهایی به قیمت ۷۹ هزار تومان به فروش می رسد اما اگر در دوره تخصصی فتوشاپ شرکت کنید، برای شما رایگان خواهد بود.

Rate this post
ارسال در :
لینک کوتاه :