تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور چیست؟ کدام را یاد بگیریم؟
یکی از دو راهی هایی که بیشتر افراد در ابتدای مسیر گرافیک در آن قرار میگیرند انتخاب بین دوره آموزش فتوشاپ و ایلوستریتور است. برای انتخاب با دید باز باید ابتدا تفاوت های این دو نرمافزار را بشناسیم و سپس تصمیم گیری کنیم. در این مقاله ابتدا به تفاوت های اصلی بین فتوشاپ و آموزش ایلوستریتورمیپردازیم و سپس کاربرد های اصلی آن هارا برسی میکنیم. شاید نیاز باشد بخش هایی از این مقاله را دوبار بخوانید تا کاملا متوجه شوید.
تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور
هر دو نرم افزار توسط شرکت ادوبی ساخته و منتشر شده اند و شاید توسط افراد نا آشنا با همدیگر اشتباه گرفته شوند اما این دو نرم افزار از اساس با هم تفاوت دارند. اصلی ترین تفاوت فتوشاپ و ایلوستریتور مفهومی به نام رستری و وکتوری بر میگردد.
فتوشاپ
در فتوشاپ تصاویر رستری هستند، یعنی تصاویر از پیکسل ها یا مربع های کوچکی تشکیل شده اند که در مجموع عکس را میسازند. هرچقدر این پیکسل ها بیشتر باشد عکس با کیفیت تر است و وضوح بیشتری دارد. به طور مثال عمده تصاویری که توسط دوربین های عکاسی گرفته میشود پیکسلی هستند و به همین دلیل است که وضوح آن ها با مگاپیکسل سنجیده میشود.
از مزایای تصاویر رستری یا پیکسلی میتوان به رنگ های نزدیک به واقعیت و جزئیات بالای تصویر اشاره کرد. علاوه بر این موضوع تصاویر رستری توسط همه نرم افزار های ثانویه ویرایش تصویر پشتیبانی میشوند و امکان ساخت تصاویری نزدیک به واقعیت وجود دارد زیرا رنگ های آن طبیعی هستند.
از آن سو بزرگترین ایراد تصاویر رستری یا پیکسلی این است که با بزرگ کردن یا اصطلاحا زوم کردن کیفیت آن کاهش مییابد. اگر دقت کنید اکثر تصاویر گالری تلفن شما رستری یا پیکسلی هستند زیرا با زوم کردن کیفیت آن ها کاهش پیدا کرده و پیکسل های آن معلوم میشوند.
ایلوستریتور
در فیلم آموزش ایلوستریتور تصاویر وکتوری هستند، یعنی بر خلاف فتوشاپ تصاویر از پیکسل های کوچک تشکیل نشده اند و به جای آن از خطوط و ابعاد با کمک فرمول های ریاضی تشکیل شده اند.اگر کمی پیچیده به نظر می رسد به این مثال با دقت توجه کنید.
یک دایره را تصور کنید. این دایره ابعاد و رنگ ثابتی دارد. حتی اگر این دایره را هزار برابر بزرگ کنید بازهم همان ابعاد و رنگ را خواهد داشت، زیرا ابعاد دایره ثابت است و فقط اندازه آن با ضریب خاصی افزایش مییابد. تصاویر وکتوری هم به همین شکل هستند. آن ها از خطوطی تشکیل شده اند که با زوم کردن یا افزایش سایز دچار کاهش کیفیت نمی شوند زیرا هرچقدر هم آن هارا بزرگ کنید اجزای آن هم با ضریب خاصی بزرگ میشوند و دچار افت کیفیت نخواهند شد.
نقطه تفاوت اصلی ایلوستریتور با فتوشاپ نیز دقیقا همین مورد است. همانطور که دیدیم فتوشاپ بیشتر با تصاویر واقعی سروکار داشت اما ایلوستریتور با تصاویری سروکار دارد که در اصطلاح عامیانه “کارتونی” هستند و با افزایش سایز به هر مقدار دچار افت کیفیت نمیشوند. از دیگر مزیت های تصاویر وکتوری میتوان به سایز کم و ویرایش سریع اشاره کرد. از آن سو تصاویر وکتوری نقاط منفی خاص خود را دارند، مثلا نمیتوان از تصاویر واقعی استفاده کرد یا نمیتوان جزئیات زیادی را وارد آن ها کرد.
۴ تفاوت اساسی میان ایلوستریتور و فتوشاپ:
۱- فایل های وکتوری که توسط ایلاستریتور ایجاد میشوند حجم بسیار کمتری نسبت به فایل های فتوشاپ دارند.
۲- برای چاپ ایلاستریتور را انتخاب کنید نه فتوشاپ. ایلاستریتور این امکان را به شما میدهد که با خلق تصاویر بصورت برداری، حداکثر کیفیت در چاپ را داشته باشید.
۳- نرم افزار ایلوستریتور بیشتر برای افرادی که کار آن ها طراحی لوگو است و طرف معاملات آن ها مغازه های کوچک از کارخانه های بزرگ هستند به کار برده می شود در صورتیکه عکاسان حرفه ای و کسانی که به عکس های اصلاح شده نیاز دارند بیشتر از فتوشاپ استفاده می کنند.
۴- نرم افزار ایلوستریتور به شما این اجازه را می دهد که همزمان در خارج از بزنامه نیز کارهایتان را انجام بدهید،نرم افزار فتوشاپ در داخل برنامه فقط می توانید فعالیت داشته باشید.
کاربرد، نقطه اصلی انتخاب شما
اگر مقاله را با دقت خوانده باشید الان میتوانید کاربرد کلی هر برنامه را حدس بزنید.
فتوشاپ بیشتر برای تصاویر واقعی است، مثلا طراحی پوستر یا ویرایش عکس. اما ایلوستریتور بیشتر برای ایجاد تصاویر وکتوری است، مثلا طراحی شخصیت کارتونی یا طراحی لوگو.
باید ببینید که هدف نهایی شما چیست و طبق آن فتوشاپ یا ایلوستریتور را انتخاب کنید، مثلا اگر هدف شما ویرایش عکس برای آتلیه است باید فتوشاپ را انتخاب کنید اما اگر قصد دارید آیکون طراحی کنید باید به ایلوستریتور مسلط شوید. نگران بازار کار نباشید، در هر دوی این نرم افزار ها اگر تخصص کافی داشته باشید به اندازه کافی کار و درآمد وجود دارد.
برای یادگیری چه کنیم؟!
یادگیری ناقص بزرگترین آفت دانشجویان فتوشاپ و ایلوستریتور است. اکثر افراد سعی میکنند از منابع رایگان این دو نرم افزار را بیاموزند اما اتفاقی که میوفتد این است که عموما این روند برای هفته ها یا ماه ها به طول می انجامد و فرد انگیزه خود را از دست میدهد یا اصطلاحا سرد میشود.
ما در گرافیستار دوره های فتوشاپ و ایلوستریتور را برگزار میکنیم که می توانید طی یک هفته از صفر به یک متخصص فتوشاپ یا ایلوستریتور تبدیل شوید و وارد بازار کار شوید. پس از گذراندن این دوره ها از پس انجام هر پروژه ای بر خواهید آمد. تا کنون بیش از ده هزار نفر در دوره های ما شرکت کرده اند و وارد بازار کار شده اند.
برای بازار کار هم نگران نباشید، اگر از دستمزد های کم فریلنسری در سایت هایی مثل پونیشا هراس دارید باید فن بازاریابی و گرفتن پروژه را بیاموزید تا مستقیما با معتبر ترین شرکت ها وارد همکاری شوید. این دوره که به شما فوت و فن های گرفتن پروژه را آموزش میدهد به تنهایی ۲۹۹ هزار تومان به فروش میرسد اما برای شرکت کنندگان پکیج آموزش ایلوستریتور رایگان است. شما نیز در هر کدام از دوره ها شرکت کنید می توانید این دوره را به صورت رایگان دریافت کنید. اگر تصمیم گرفته اید که فقط طی یک هفته وارد دنیای پردرآمد فتوشاپ یا ایلوستریتور شوید.
سلام ببخشین منی که پردازنده ام amd phenom ii ×۴ ۹۶۵ هست میتونم از فتوشاپ به خوبی استفاده کنم یا باید سیستمم رو ارتقا بدم،ممنون از پاسخگوییتون
سلام بله مناسبه و جا برای بهتر بود زیاد داره
فتوشاپ و ایلوستریتور هر دو مکمل همدیگه هستن!