آنچه خواهید خواند:
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟ کدام را برای یادگیری انتخاب کنیم؟
انیمیشن و موشن گرافیک، مفاهیمی هستند که در صنعت رسانه و سرگرمی به کرات مورد استفاده قرار می گیرند. بسیار دیده مى شود که به اشتباه، واژه انیمیشن و موشن گرافیک به جای یکدیگر بکار برده مى شود؛ چرا که تصور مى شود هر دو مبحث یکسان و هم معنی هستند. هرچند که این دو در استفاده از رنگ های متنوع، فونت، متن، موسیقی بسیار شبیه به هم هستند.
حال سؤال مهم این است که تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟ و چرا امروز موشن گرافیک محبوب شده است؟
معمولا کسی که طراح موشن گرافیک است، با یک انیماتور اشتباه گرفته می شود، حتی اگر هرگز وارد عرصه انیمیشن نشده باشد. بنابراین شناخت تفاوت ها نه تنها به شما کمک می کند تا یک قطعه مناسب بسازید بلکه به شما یاد می دهد که این دو رشته کاملا از یکدیگر متمایز هستند. یکی صنعت انیمیشن است، و دیگری صنعت آموزش موشن گرافیک. و اگر چه هر دو بخش در یک زمینه کار می کنند، اما تفاوت های زیادی بین مهارت های هنرمندان هر دو وجود دارد.
قبل از اینکه به تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن بپردازیم باید بدانیم که تعریف واحدی بین موشن گرافیک و انیمیشن وجود ندارد و حتی برخی از متخصصین این حوزه موشن گرافیک را زیر مجموعه انیمیشن می دانند. در این مقاله تفاوت های اصلی موشن گرافیک و انیمیشن را برسی می کنیم و در انتها درباره یادگیری آن ها صحبت می کنیم.
۱-انتقال محتوا:
انیمیشن محتوای خود را از طریق داستان به بیننده منتقل می کند و داستان محور است اما موشن گرافیک محتوای خود را از طریق راه های مختلفی مثل عناصر بصری، نوشته و تایپوگرافی، صداگذاری و… منتقل می کند. در واقع انیمیشن برای انتقال محتوای خود برای هر کاراکتر داستان مشخصی تعریف می کند و به حالت های روانی و احساسی شخصیت ها متکی است اما موشن گرافیک محتوا را از طریق داستانی کلی بیان می کند و متکی به نماد ها، آیکون ها، اعداد، نوشته ها و موارد این چنینی است.
۲-حوزه کاری:
حوزه کاری انیمیشن نسبت به موشن گرافیک محدود تر است و عمدتا شامل انیمیشن های سینمایی، انیمیشن های صدا و سیما، استدیو های بازی سازی و تبلیغات می شود اما حوزه کاری موشن گرافیک بسیار گسترده تر است و از صنعت آموزش تا صنعت بازاریابی را شامل می شود.
۳-هزینه تولید:
به طور میانگین برای شرکت های سفارش دهنده هزینه ساخت یک انیمیشن چندین برابر ساخت یک موشن گرافیک است. انیمیشن بین شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی سفارش دهنده های خاص خود را دارد ولی موشن گرافیک به علت هزینه کمتر ساخت برای شرکت سفارش دهنده، بین شرکت ها و استارت آپ های بیشتری طرفدار دارد.
۴-هنر و بازاریابی:
انیمیشن عمدتا به شکل هنری تر ساخته می شود و هنر یک فاکتور بسیار تاثیرگذار در کیفیت انیمیشن و خط داستانی آن است. انیمیشن ها همه ساله در جشنواره های هنری بین المللی حضور دارند و بسیاری از انیماتور های مطرح ایرانی از این طریق، هنر خود را در سطحی بین المللی نشان داده اند.
اما موشن گرافیک تنها یک هدف دارد و آن هم رساندن پیام مشخصی به بیننده است، برای همین تمام عناصر موشن گرافیک برای این موضوع طراحی میشوند. معمولا این پیام اصلی موشن گرافیک در راستای برندسازی و بازاریابی برای شرکت سفارش دهنده است و به همین علت از موشن گرافیک در صنعت تبلیغات و بازاریابی استفاده گسترده می شود. علاوه بر این صنعت، از موشن گرافیک در صنعت آموزش هم استفاده می شود و در ایران هم این امر در حال رواج است.
۵-جزئیات:
این بخش بیشتر تفاوت انیمیشن های سه بعدی و موشن گرافیک است، در انیمیشن های سه بعدی عمدتا به جزئیات صحنه و کاراکتر ها توجه بسیار زیادی می شود و فریم ها در نهایت جزئیات رندر می شوند اما در موشن گرافیک عمدتا جزئیات ریز مهم نیستند و بسیار بعید است موشن گرافیکی را ببینید که مثلا موهای کاراکتر با دقت و تار به تار رندر شده باشند یا به طور مثال برای یک درخت بافت واقع گرایانه طراحی کرده باشند. ماهیت انیمیشن سه بعدی اینگونه است که وابسته به جزئیات ریز باشد اما موشن گرافیک برای رساندن پیام محتوایی، نیازی به جزئیات بسیار دقیق ندارد.
کدام را برای یادگیری انتخاب کنیم؟
پاسخ این سوال برای هرفرد تفاوت دارد، اگر تازه قدم در این راه گذاشته اید حتما از موشن گرافیک شروع کنید، چون یادگیری راحت تری دارد و زودتر هم به درآمد می رسید، علاوه بر این به علت گستردگی کاربرد های موشن گرافیک میتوانید در صنایع مختلفی مشغول به کار شوید ولی اگر به جنبه هنری کار اهمیت بالایی می دهید، علاقه مند به انیمیشن های سینمایی و تلویزیونی هستید یا علاقه دارید که در استدیو های بازی سازی فعالیت کنید و در این راه تجربه کافی دارید، انیمیشن را انتخاب کنید.
برای یادگیری هردو حوزه، می توانید از دوره های ما استفاده کنید و طی مدت زمان کوتاهی به تخصص برسید و بازار کار شوید. دوره های موشن گرافیک و انیمیشن گرافیستار توسط بهترین اساتید ساخته شده اند و به راحتی میتوانید طی ده روز از صفر تا صد موشن گرافیک و انیمیشن را بیاموزید. بیش از ده هزار نفر شرکت کننده راضی، به ما اطمینان داده است که شما نیز از دوره ها راضی خواهید بود و به همین علت آن را گارانتی صد درصدی کرده ایم.