آنچه خواهید خواند:
چگونه از ویژگی ها و کاربرد های ایلوستریتور استفاده کنیم؟
ایلوستریتور یک نرمافزار گرافیک برداری است که به شما امکانات و ویژگیهای بسیاری برای طراحی و ایجاد آثار برداری میدهد. با استفاده از این ویژگیها و کاربردهای آموزش ایلوستریتور ۲۰۲۳، میتوانید به شکلدهی دقیق ترسیمات بپردازید و طرحهای گرافیکی حرفهای بسازید. در زیر تعدادی از ویژگیها و کاربردهای ایلوستریتور را بررسی میکنیم:
- ترسیم و ویرایش شکلهای برداری: ایلوستریتور ابزارهای قدرتمندی را برای ترسیم و ویرایش اشکال برداری ارائه میدهد. میتوانید از ابزارهای مانند قلم مدادی، خط، شکلهای هندسی، پنجره ویرایشگر مسیر و غیره استفاده کنید تا شکلهای دقیق و ساده یا پیچیده را ایجاد کنید.
- کار با رنگها: ایلوستریتور ابزارهایی برای انتخاب، تنظیم و اعمال رنگها به شکلها و المانهای گرافیکی دارد. میتوانید از پالت رنگ و پنجره ویرایش رنگ استفاده کنید تا رنگهای دلخواه خود را انتخاب کرده و به المانها اعمال کنید.
- ایجاد و ویرایش متن: ایلوستریتور به شما امکان میدهد متنهای دلخواه را ایجاد کرده و ویرایش کنید. میتوانید از انواع فونتها، اندازهگیری، فاصلهبندی، تغییر شکل و سبک متن و تنظیمات دیگر استفاده کنید.
- اعمال افکتها و استایلها: با استفاده از ایلوستریتور، میتوانید افکتها و استایلهای مختلف را به المانهای گرافیکی اعمال کنید. برخی از این افکتها شامل سایه، برجستگی، نرمافزار، برجستهسازی لبه و غیره است.
- ایجاد الگوها و تکرارها: ایلوستریتور قابلیت ایجاد الگوهای تکراری را دارد که میتوانید از آن برای ایجاد پسزمینهها، تکسچرها و الگوهای تکراری در طرحهای گرافیکی استفاده کنید.
- صفحهبندی و چیدمان: با استفاده از ایلوستریتور، میتوانید صفحات چندگانه را ایجاد کرده و المانها را در صفحه به صورت دلخواه چیدمان کنید. این امکان به شما اجازه میدهد تا طرحهای بزرگتر را به صورت منظم و مرتب در طراحی خود بچینید.
- ذخیره و صدور فایل: در ایلوستریتور میتوانید فایلهای خود را با فرمتهای مختلفی ذخیره و صادر کنید. برخی از فرمتهای قابل پشتیبانی شامل AI (فرمت اصلی ایلوستریتور)، EPS، PDF، SVG و غیره است.
با تمرین و آشنایی بیشتر با ایلوستریتور و استفاده مداوم از ابزارها و ویژگیهای آن، میتوانید مهارتهای خود در طراحی و گرافیک برداری را بهبود بخشید و نتایج حرفهایتری را به دست آورید.
دوره پیشنهادی: پکیج آموزش ایلوستریتور از مقدماتی تا پیشرفته
افکت Scribble:
بهترین راه برای استفاده از ابزارهای ایلوستریتور، آغاز کار با افکت Scribble است. بعد از چند وقت که با این ابزارها کار کردید مانند سایر ابزارهای مختلفی که در این نرم افزار وجود دارد به آن عادت می کنید.
ایجاد بروشور:
بعد از اینکه نوشتن متن را در ایلوستریتور امتحان کردید بهترین کار این است که به سراغ ایجاد بروشور بروید و یک بروشور برای خودتان طراحی کنید.
به عنوان مثال می توانید متنی که نوشته اید را در آن بگنجانید. اینکار کمک تان می کند به کمک سبک ها و فونت های مختلف، متن های متفاوتی بنویسید. بعد از انجام این تمرین می توانید فرمت های مختلفی همچون فرمت درخت، فرمت منحنی و غیره را امتحان کنید. به کمک همین فرمت ها کار با ارتفاع، عرض، طرح و اندازه را یاد می گیرید.
استفاده از ابزار pen:
اگر کمی جلو بروید قطعا دوست خواهید داشت گرافیک هایی در این نرم افزار طراحی کنید که قابل انتقال به فتوشاپ است. در چنین شرایطی می توانید از ابزار pen برای طراحی استفاده کنید. این گزینه هم یکی دیگر از ابزارهای مهم در ایلوستریتور است. به کمک این ابزار می توانید شکل های ساده ای طراحی کنید که در نهایت به لوگوی پیچیده ای تبدیل می شوند. در ابتدا لازم نیست برای طراحی از رنگ استفاده کنید. از رنگ سفید برای پر کردن شکل و رنگ سیاه برای استروک آن استفاده نمایید. اینکار بهتان اجازه می دهد زمان زیادی بر روی گرافیک تان تمرکز کنید. موضوع دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که استفاده از ابزار pen برای مبتدی ها کمی سردرگم کننده است چون مثل استفاده از خودکار بر روی کاغذ است. تنها تفاوتی که این ابزار با خودکار دارد این است که باید با موس کار کنید. خیلی ها نمی توانند با موس به راحتی کار کنند.
حتما بخوانید: ادوبی ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟
ماهر شدن در ابزار pen:
خوب حالا که می دانیم چگونه باید از ابزار pen استفاده کنیم قادر خواهیم بود از ابتدا تا انتها طرح های پیچیده ای بسازیم. برای رسیدن به چنین درجه ای بهتر است با گام های کوچک کارتان را آغاز کنید. از پس زمینه سیاه و سفید کار را شروع کنید تا با گذشت زمان بتوانید مهارت بیشتری کسب کنید.
یادگیری ابزار Shape و Pathfinder:
زمانی که با ابزار pen طرحی را می کشیم ، ممکن است کشیدن شکل هایی همچون مربع، بیضی، مستطیل، مثلث و ستاره کمی برایمان دشوار باشد. این نرم افزار شکل های آماده ای در اختیارتان قرار می دهد که می توانید در طرح هایتان از آن استفاده کنید. اگر از این شکل ها در طرح تان استفاده کنید، بسیار جذاب و زیبا خواهد بود. برای پروژه های پیچیده هم می توانید از ابزار Pathfinder برای کشیدن شکل های بهتر استفاده کنید.
استفاده از Swatches و Colors:
وقتی بتوانیم به کمک ابزار pen و shape طرح های خوبی بکشید می توانید بگویید که در طرح کشیدن ماهر شده اید.
حالا می توانید از رنگ های متفاوتی برای جان بخشیدن به طرح های گرافیکی تان استفاده کنید. وقتی منوهای ایلوستریتور را کاوش می کنید به پنل swatches خواهید رسید. در این بخش می توانید یک نوار راهنمای رنگ پیدا کنید و از میان رنگ های مختلفی که وجود دارد یکی را به دلخواه انتخاب نمایید. گزینه دوست داشتنی که در این بخش وجود دارد پالت تن پوست و الگوهای اساسی است . می توانید با این رنگ ها بازی کنید تا بهترین گزینه را برای خود بیابید.
سرگرم شدن با پترن ها:
هرچقدر بیشتر کاربرد های ایلوستریتور کار کنید بیشتر سرگرم می شوید. باز یکردن با رنگ های متعددی که کمک تان می کند طرح های گرافیکی جدیدی خلق کنید. علاوه بر رنگ، می توانید پترن یا همان الگوهای زیادی هم در ایلوستریتور بیابید. این ابزار روش های بی نهایتی برای ایجاد بافت در اختیارتان قرار می دهد.
استفاده از ابزار Mesh:
این گزینه هم یکی دیگر از ابزارهای مهمی است که در ایلوستریتور وجود دارد برای واقعی تر کردن و بُعد بخشیدن به طرح ها از آن استفاده می شود. زمانی که از رنگ ها در طرح هایمان استفاده می کنیم طرح مان بیشتر از قبل شبیه نقاشی می شود. به کمک ابزار mesh می توانیم عمق و بافت بیشتری به طرح هایمان ببخشیم.
تست مهارت ها:
بعد از اینکه کار با ابزارهای مختلفی را در ایلوستریتور امتحان کردید، به خودتان زمان بدهید تا بیشتر با این ابزارها اشنا شوید. یک همبرگر بکشید، یک کلاه، توپ، بطری یا پرنده طراحی کنید.
طراحی لوگوی شخصی تان:
ابزارهایی که در ایلوستریتور تعبیه شده اند برای آغاز کار و حتی طراحی شکل های پیچیده همچون لوگو کافی هستند. اگر احساس کردید کار با این ابزارها سخت است، کمی زمان بگذارید و آموزش ها را بارها و بارها تکرار کنید.
طراحی کارت ازدواج:
نرم افزار ایلوستریتور گزینه های متعددی برای طراحی کارت ازدواج، کارت دعوت ی هرگونه کارتی که دوست داشتید در اختیارتان می گذارد. شما می توانید طرح هایتان را ایمپورت کنید یا شکل خودتان را طراحی نمایید. بعد از اینکه لوگو و کارت ازدواج را طراحی کردید می توانید کسب وکار خودتان را داشته باشید و فرصت های بی نهایتی برای خود ایجاد کنید.
استفاده از Image Trace:
اگر می خواهید کار با کاربرد های ایلوستریتور را حرفه ای تر دنبال کنید گزینه های بیشتری برای کار خواهید داشت. یکی از این گزینه ها Image Trace است.
این گزینه بهتان اجازه می دهد تصاویر jpeg را ایمپورت کنید. زمانی که تصویرتان بارگذاری شد می توانید آن را trace کنید. به کمک این گزینه هر کسی می تواند بدون هیچ مهارت نقاشی، شکل های سه بعدی طراحی کند.
کار با پنل لایه ها:
همه افراد مبتدی کار با موارد آماده را دوست دارند. برای این افراد ابزارهای بالا بسیار مفید خواهد بود چون می توانند شکل های آماده ای طراحی کنند. کار با پنل لایه ها این فرصت را به افراد مبتدی می دهد که کارهایشان را سازماندهی کنند.
سخن نهایی:
یادگیری کاربرد های ابزارها در ادوبی ایلوستریتور کار سخت و دشواری نیست. کافیست کمی تمرین کنید و مهارت های طراحی تان را بهبود ببخشید. این هم یکی دیگر از مزایای نرم افزار ادوبی ایلوستریتور است که نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی برای یادگیری آن نیست. استفاده از همین ابزارها مهارت هایتان را تقویت می کند و با تمرین کردن از شما یک طراح حرفه ای می سازد.
اگر به دنبال یادگیری ایلوستریتور به شکل ویدیویی هستید، ما در در گرافیستار یک پکیج آموزش ایلوستریتور را در قالب پروژه های ویژه بازار کار با قیمت بسیار پایین آماده ساختیم تا تمامی شما عزیزان علاقمند بتوانید با کمترین هزینه به سطح بالایی از برنامه برسید و درآمدزایی خود را شروع کنید. جهت اطلاعات بیشتر روی عکس کلیک کنید: