معرفی شغل تدوینگر | تدوینگر کیست؟
در این مقاله از وبسایت گرافیستار قصد بررسی و معرفی شغل تدوینگری را داریم و می خواهید بدانیم که برای آن که بتوانم وارد این عرصه سینمایی شویم باید چه مواردی را رعایت کنیم و یا اینکه پیش نیاز های این شغل چیست و چطور می توان به عنوان یک تدوینگر در عرصه سینما فعالیت نمود؟ لطفا با ما همراه باشید.
آیا می خواهید وارد حوزه سینما شوید و کسب درآمد کنید؟
اگر پاسخ شما بله است، به شما تبریک می گوییم چجراکه شما یکی از خلاق ترین شغل های اجرایی در سینما را انتخاب کرده اید. چنانچه بتوانید تجربه و دانش خودتان را در این عرصه افزایش دهید، می توانید به درآمد های بسیار مناسب و ایده الی دسترسی داشته باشید.
تدوین در سینما چیست و چه مرحله ای دارد؟ تدوینگر به چه کسی گفته می شود؟
در عرصه سینما در واقع تدوین در آخرین مرحله از تولید یک فیلم جای دارد که پس از آن می توان فیلم را به صورت نسخه نهایی مشاهده نمود.
جالب است بدانید که تک تک صحنه های فیلم به صورت پلن به پلن و یا تکه به تکه ضبط شده است و در نهایت پس از فرایند ضبط و فیلم برداری تدوینگر با استفاده از روند رو به رشد داستان، تمامی پلن ها را به هم متصل می کند.
در این صورت است که فیلم به خوبی رنگ و لعاب سینمایی به خود می گیرد و می توان آن را بر روی تلویزیون مشاهده نمود. البته خالی از لطف نیست که بدانید در این مرحله تدوینگر با استفاده از آموزش پریمیر و جلوه های ویژه و گرافیکی به صحنه ها رنگ و لعابی بسیار خاص و منحصر به فرد می دهد.
یک تدوینگر در حالت عادی باید رابطه بسیار مناسب و ایده آلی با کارگردان داشته باشد تا بتواند نظرات احتمالی و عقاید و سلیقه آن را در فیلم نهایی اعمال کند.
کار و فعالیت یک تدوینگر از چه زمانی از فرایند فیلم شروع می شود؟
کار و فعالیت تدوینگر درست از زمان شروع فیلم تا انتهای آن است! شیوه کار به این صورت می باشد که در طول روز صحنه های متفاوت و مختلفی از فیلم، فیلم برداری می شود! این صحنه ها درست در اختیار تدوین گر قرار می گیرد که تدوینگر نیز آن صحنه ها را بر اساس داستان فیلم مرتب می کند.
وظایف یک تدوینگر چیست؟
همانند سایر شغل ها و فعالیت های دیگر، شغل تدوینگر نیز دارای وظایف خاص و منحصر به فردی است که در ادامه به معرفی و بررسی وظایف یک تدوینگر خواهیم پرداخت.
- درک صحیح از نیاز های پروژه توسط مشتری و یا کارگردان
- منتقل نمودن نسخه های اولیه فیلم و ویدئو به کامپیوتر
- بررسی تمامی نسخه های اولیه ای که در اختیار دارد و همچنین مشخص نمودن بخش های مناسب و اضافی کار
- متصل و حذف نمودن بخش های اصلی فیلم با استفاده از نرم افزار های ویرایشی
- توانایی حفط داستان اصلی فیلم
- توانایی ایجاد و ساخت نسخه های خام از بخش هایی که در اختیار گرفته است.
- توانایی افزایش کیفیت تصاویر به صورت دیجیتالی به استفاده از برنامه هایی که در اختیار دارد.
- تهیه و تدوین تمامی بخش ها و در اختیار گرفتن آن ها
- تهیه دی وی دی های مربوطه و انتقال آن به کارگردان
- آشنایی با نرم افزار های گرافیکی خاص برای ایجاد و ساخت جلوه های تصویری، گرافیکی، صوتی و…
برای آن که در شغل تدوینگری حرفه ای باشیم به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
به صورت کلی شما برای موفقیت در یک عرصه نیازمند به مهارت های ابتدایی هستید که می توانید به مرور زمان مهارت های خود را با آموزش و تجربه بسیار بسیار افزایش دهید و به عنوان یک متخصص در آن عرصه فعالیت خودتان را شروع کنید.
شغل تدوینگری نیز نیاز به مهارت های اولیه ای دارد که در ادامه به معرفی و بررسی آن ها خواهیم پرداخت! چنانچه قصد دارید وارد این عرصه شوید، لطفا موارد زیر را با دقت مطالعه کنید و در صورتی که از ویژگی های زیر برخوردار می باشید، می توانید فعالیت خودتان را آغاز کنید.
۱—خلاقیت در این عرصه را فراموش نکنید.
تمامی کار های هنری نیاز به خلاقیت دارند از این رو ذهن خلاق شما می تواند در این عرصه برای شما به شدت پول ساز باشد. برای آن که شما بتوانید یک هنر خلاقانه ای تهیه و تولید کنید باید در نگاه اول مخاطبان خودتان را مجذوب طرح خود کنید که این مورد نیز مستلزم برخورداری از ذهنی خلاق می باشد.
۲—برخورداری از دیدی هنری
دیدی هنری در این کار حرف اول را برای گفتن می زند! یک تدیونگر خوب باید دیدی هنری داشته باشد تا بتواند از روند صحیح و ایده آل فیلم باخبر بوده و ایده ها و نظرات سازنده ای را به کارگرردان منتقل سازد.
۳—دقت و توجه بسیار بالا
یک تدوینگر باید دقت و توجه بسیار بالایی داشته باشد تا بتواند کوچک ترین صحنه های فیلم را به خوبی در کنار هم دیگر قرار دهد و صحنه های خلاقی را ایجاد کند.
۴—برخورداری از مهارت های ارتباطی
تدوینگر باید روحیه ارتباط پذیری بسیار ایده آلی داشته باشد چراکه او باید مدام با کارگردان، تهیه کننده و… در ارتباط باشد و نظرات خود و آن ها را در پروژه نهایی اعمال کند.
برای شغل تدوینگری آیا نیاز به تحصیل و گذراندن مقاطع دانشگاهی است؟
یکی از سوالات بسیار زیادی که در این عرصه از ما پرسیده می شود این است که آیا شغل تدوینگری نیاز به گذراندن تحصیلات آکادمی دارد؟ یعنی این که یک تدوینگر باید حتما در مراکز آموزشی و دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده باشد؟
پاسخ به این سوال خیر است! شما چنانچه علاقه بسیار زیادی به شغل تدوینگری دارید، می توانید در رشته سینما و گرایش تدوین در یکی از دانشگاه های سراسری و آزاد مشغول به تحصیل شوید.
در صورتی که نخواهید از طریق دانشگاه و تحصیل در رشته های این حوزه، مدرک تدوینگری را دریافت کنید می توانید از طریق آموزشگاه های آزاد در سطح شهر، تحصیلات آکادمی این هنر را به خوبی فرا بگیرید و سپس به عنوان یک تدوینگر به دنبال دریافت پروژه و کسب تجربه بروید.
پیشنهاد آموزش
اگر قصد دارید تا به شکل حرفه یی نرم افزار پریمیر را از پایه تا پیشرفته یاد بگیرید و پیشنهاد دارم سری به پکیج آموزش پریمیر ما بزنید. چرا که در این مجموعه تمام انچه شما برای حرفه یی شدن و کسب درآمد از پریمیر نیاز دارید را به شکل کامل خواهید آموخت.