چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران

چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران 10

نوشتن رزومه حرفه ای مخصوص طراحان، گرافیست ها و تدوینگران

ارسال رزومه برای کارفرما یکی از تاثیرگذار ترین مراحل دریافت پروژه است و در واقع شما توسط رزومه ارسالی قضاوت می شوید. نوشتن رزومه حرفه ای اصول و قواعدی دارد تا هم بتوانید خود را به خوبی معرفی کنید و هم شایستگی خود را برای دریافقت موقعیت کاری نشان دهید. این مقاله را تا انتها بخوانید و اگر رزومه ندارید، حتما در انتهای مقاله دست به کار شوید زیرا بدون نگارش رزومه، فرصت های شغلی زیادی را از دست می دهید.

 

بخش های یک رزومه استاندارد را بدانید:

یک رزومه استاندارد معمولا بخش های ثابتی دارد. رزومه با اطلاعات شخصی آغاز می شود. در این قسمت نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، محدوده سکونت، شماره تلفن و ایمیل درج می شود. تا حد امکان، اطلاعات را دقیق وارد کنید و قسمت های هویتی را طبق شناسنامه پر کنید و از به کار بردن شهرت یا نام های استعاری پرهیز کنید. برخی ها در رزومه خود کد ملی و شماره شناسنامه هم درج می کنند که به عقیده بسیاری از کارفرمایان، این امر ضروری نیست.

بعد از اطلاعات شخصی، نوبت به مدارک و سوابق تحصیلی و آموزشی میرسد. لیستی دقیق تهیه کنید و با ارائه تاریخ، در رزومه قرار دهید. اگر سوابق دانشگاهی یا تحصیلی مرتبط با گرافیک یا تدوین ندارید نگران نباشید. این حوزه ها وابستگی به مدرک تحصیلی ندارند اما حتما لیست دوره های آزادی که در آن شرکت کرده اید را بنویسید.

بعد از سوابق تحصیلی، سوابق کاری خود را بنویسید. این قسمت مهم ترین قسمت در نوشتن رزومه حرفه ای است. در این بخش سوابق حرفه ای خود را با ذکر سمت، نام فرد یا شرکت، مدت زمان فعالیت و مسئولیت و پروژه های انجام شده بنویسید. بعد از سوابق حرفه ای، لیستی کامل از مهارت ها و تخصص هایتان بنویسید. کاملا توضیح دهید که به چرم انفزاری مسلط هستید و چه کاری می توانید با آن نرم افزار ها انجام دهید.

بعد از این قسمت می توانید قسمت های اختیاری مثل علائق شغلی، تجربیات از پروژه های قبل و مواردی از این دست را اضافه کنید که در واقع جز اطلاعات شخصی به حساب می آیند.

نکات نوشتن رزومه حرفه ای

رزومه با سابقه کار تفاوت دارد!

در زبان همه ما وقتی از نوشتن رزومه حرفه ای صحبت می کنیم منظورمان سابقه کار است اما در این مورد تفاوت دارد. بسیاری از افراد به فرض اینکه رزومه همان سابقه کار است و به دلیل اینکه سابقه کار حرفه ای ندارند از ساخت رزومه خودداری می کنند. باید بدانید که رزومه فقط سابقه کار نیست و اگر سمت شغلی مناسب پیدا کنید و در رزومه به ذکر علایق و آموزش ها و… بسنده کنید، ممکن است شغل مورد نظرتان را دریافت کنید!

وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنید:

این مورد بیشتر برای شغل های ثابت کاربرد دارد و در فریلنسری اهمیت آن چنانی ندارد. اگر آقا هستید و می خواهید برای سمت شغلی ثابتی رزومه ارسال کنید، حتما وضعیت نظام وظیفه خود را بنویسید. هر چند بسیاری از شرکت ها اصلا به داشتن و نداشتن کارت پایان خدمت اهمیت نمی دهند و کیفیت کارتان را مد نظر قرار می دهند.

اگر مشتری از کارتان راضی است، از او توصیه نامه بگیرید:

در سبک شغلی فریلنسری، پروژه های زیادی انجام می دهید و ممکن است افراد بسیار از کار شما راضی باشند. در این صورت، از مشتریان خود بخواهید رضایت از کار شما را اعلام کنند. این رضایت ها که به توصیه نامه معروف است را می توانید در انتهای رزومه قرار دهید. این توصیه نامه ها تاثیر زیادی در اعتماد سازی دارند.

چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران 13

طراحی گرافیکی رزومه:

شما به دلیل نوع شغلتان احتمالا در این قسمت مشکلی نداشته باشید. سعی کنید از یک طراحی شیک اما ساده استفاده کنید و یک فونت رایج مثل ایران سنس یا ایران یکان را برای نوشتن رزومه حرفه ای انتخاب کنید. سایز فونت بسته به نوع طراحی رزومه بهتر است بین ۱۰ تا ۱۵ باشد. بسیاری از رزومه ها توسط مدیران پرینت می شوند، بنابر این از پس زمینه های رنگی به خصوص تیره استفاده نکنید زیرا ممکن است بعد از پرینت، ناخوانا باشند.

پورتفولیو را ضمیمه کنید:

پورتفولیو به زبان ساده به معنای آلبومی از نمونه کار های شماست. اگر سابقه کاری ندارید، بهتر است نمونه کارهای تمرینی خود را قرار دهید. هرچقدر این بخش قوی تر باشد، اطلاعات دیگر رزومه مثل سابقه تحصیلی کم اهمیت جلوه می کنند. حتما مقاله ما درباره ساخت پورتفولیو را مطالعه کنید

لینک

وبسایت و شبکه های اجتماعی:

اگر در حوزه فعالیت خود وبسایت یا شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام دارید حتما در قسمت انتهایی رزومه آدرس آن را قرار دهید. فعالیت تخصصی در حوزه خود بسیار باعث جلب اعتماد فرد می شود و شما را یک متخصص نشان می دهد.

به شکل پی دی اف ذخیره کنید:

ارسال فایل رزومه به شما ورد یا پاورپوینت امری شایسته نیست، زیرا اولا این نوع فایل هارا به شکا قابل ویرایش و متن باز نباید ارسال کنید و دوما احتمال به هم ریختگی گرافیکی یا فونت وجود دارد که باعث مخدوش شدن رزومه شما می شود.

چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران 15

رزومه خود را گاهی شخصی سازی شده ارسال کنید:

منظورمان این است که بهتر است رزومه خود را گاهی برای یک شغل خاص ویرایش کنید و مواردی که برای آن سمت شغلی مورد نیاز است را اضافه و مابقی را حذف کنید. در این صورت یک گزینه مناسب برای آن شغل به نظر می رسید. تناسب رزومه با شغل درخواستی یک فاکتور بسیار مهم است. ارسال رزومه شخصی سازی شده یک امر رایج است اما همیشه صداقت را رعایت کنید. همچنین هر از چندگاهی رزومه خود را به روز کنید و از یک عکس جدید استفاده و تجربیات جدید را در آن وارد کنید.

استفاده از رزومه ساز ها:

اگر می خواهیذ یک رزومه استاندارد داشته باشید می توانید از رزومه ساز های آنلاین استفاده کنید. برای این موضوع فقط کافی است همین عبارت را در گوگل سرچ کنید. سعی کنید یک قالب مناسب انتخاب کنید و در نهایت آن را شخصی سازی کنید.

چگونه به عنوان یک تازه کار پروژه های گرافیک و تدوین بگیریم؟

رزومه شما، یکی از بخش های بازاریابی است:

در فریلنسری نوشتن رزومه حرفه ای یکی از بخش های بازاریابی است. اگر مابقی قسمت هارا درست انجام ندهید، ارسال رزومه کمک شایانی نمی کند. متاسفانه بسیاری از افراد در حوزه گرافیک و تدوین از راه های گرفتن پروژه و بازاریابی اطلاعی ندارند و به همین علت تن به فعالیت در پونیشا با درآمد پایین می دهند و امکان پیشرفت را از خود سلب می کنند. اگر نمی خواهید جز این دسته از افراد باشید، حتما سری با دوره “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” بزنید.از طریق بنر زیر وارد دوره شوید.

چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران 17

ارسال در :
لینک کوتاه :