دانلود نرم افزار indesign + ایندیزاین چیست و چه کار‌بردی دارد؟

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

نرم افزار InDesignنرم افزار InDesign یک برنامه ی کاربردی از شرکت Adobe است که با استفاده از آن می‌توانید آگهی، بروشور،مجله، روزنامه و حتی کتاب طراحی کنید. پروژه های طراحی شده در این برنامه می‌تواند به دو صورت دیجیتال و نسخه چاپی ارائه شود. این برنامه معمولا توسط گرافیست‌ها، هنرمندان، ناشران استفاده می‌شود. البته افراد مبتدی نیز می‌توانند با پکیج آموزشی جامع و کاربردی کار با آن را آغاز کنند. در این مقاله بطور جامع در مورد اینکه ایندیزاین چه برنامه یی هست، چه قابلیت ها و تفاوت هایی دارد، چگونه کار می کند و نحوه ی استفاده از آنرا می آموزیم. پس از شما دعوت میکنم در این مقاله با من همراه باشید.

آموزش نرم افزار ایندیزاین در قالب پروژه

کیبورد InDesing

تاریخچه نرم افزار ایندیزاین

اولین نسخه این برنامه در ۳۱ آگوست ۱۹۹۹ منتشر شد. البته شایان ذکر است که این برنامه در سال‌ها قبل توسط شرکت Aldus که در سیاتل مستقل بود منتشر شده بود. شرکت Aldus یکی از اولین توسعه دهندگان برنامه‌های گرافیکی برای کامپیوتر‌های خانگی بود. این شرکت برنامه‌های خود را در دو نسخه ویندوز و مک عرضه می‌کرد. برنامه‌های مثل Superpaint و PageMarker از اولین دستاورد‌های این شرکت بود. اولین نسخه PageMaker در سال ۱۹۸۵ توسط Aldus ارائه شد. این برنامه یک رابط کاربری ساده بود که کاربر با استفاده از آن می‌توانست طراحی‌های ابتدایی ایجاد کند.

به مرور زمان PageMaker تبدیل به یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های گرافیکی کامپیوتر شد. این شرکت در سال ۱۹۹۰ ورژن ۴ این برنامه رو به طور کاملا منحصرا به فرد و پیشرفته‌تر ارائه کرد. البته این سال نقطه شروع  رقابت این برنامه با Quark و Inc نیز بود. در این سال شرکت Quark برنامه که کارایی شبیه PageMaker داشته به نام QuarkXPress روانه باز کرد. ب در سال ۱۹۹۴ Adobe شرکت Aldus را خریداری کرد و امیتاز اکثرا برنامه‌های این تولید کننده از جمله PageMaker را به دست آورد. شایان ذکر است در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ PageMaker افت نسبی داشته و بخش زیادی از بازار را به QuarkXPress باخته بود. Quark دارای ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی بود و توانست سرانجام PageMaker را به طور کامل از دور خارج کند.

برنامه ایندیزاینحدودا در سال ۲۰۰۰ شرکت Adobe برنامه را به عنوان جایگزین PageMaker به نام InDesing روانه بازار کرد. در نسخه‌های اولیه هدف این شرکت ارائه برنامه‌ای بود که توان رقابت با QuarkXPress را داشته باشد. با روی کار آمدن سیستم عامل Mac OS X این شرکت به سرعت برنامه خود یعنی ایندیزاین را برای این پلتفرم منتشر کرد و توانست گوی سبقت را از Quark برباید. البته Qurak برای نسخه های قبلی Mac OS منتشر شده بود، اما در نسخه جدید حسابی از Adobe جا ماند.

سرانجام Adobe چند برنامه یعنی InDesing, Photoshop, Illustrator را تحت عنوان مجموعه Creative Could ارائه کرد.

نرم افزار ایندیزاین (InDesing CC) چیست؟

Adobe InDesing CC بخشی از مجموعه بزرگ Creative Could است. مجموعه‌ی از برنامه‌‌های کاربردی برای طراحی، تبلیغات، ویرایش عکس یا فیلم و …. این برنامه در پلتفرم‌های Mac OS و Windows قابل استفاده می‌باشد. عبارت CC در انتها نام این برنامه مشخص می‌کند که زیر مجموعه Creative Could می‌باشد.

در ایندیزاین شما امکان استفاده از سایر منابع Adobe را دارید. برای مثال اگر یک فونت از این شرکت برای فتوشاپ خریده اید، می‌توانید از آن در ایندیزاین نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: نرم افزار ایندیزاین چیست ؟ کاربردها + دلایل استفاده

چه تفاوتی بین ایندیزاین نسخه CC و CS است؟

اولین نسخه‌های این برنامه با پسوند CS منتشر می‌شد که نشان می‌داد این برنامه زیر مجموعه Creative Suite است. اما در نسخه CC این برنامه از شما هزینه اشتراک به صورت ماهیانه یا سالیانه گرفته می‌شود. در حالی که در نسخه CS شما فقط یکبار برای این برنامه هزینه می‌کردید و لایسنس دائمی به شما داده می‌شد. البته بسیاری از ویژگی‌های ایندیزاین که برای پروژه‌های خودتان به آن نیاز دارید در هر دو نسخه CC و CS وجود دارد. در حالی که خیلی وقت است نسخه CS توسط شرکت Adobe دیگر پشتیبانی نمی‌شود ولی خیلی از طراحان هنوز پروژه‌های خودشان را در این نسخه ایجاد می‌کنند. با این مدت زمان زیادی است که برای نسخه CS آپدیتی توسط Adobe ارائه نمی‌شود و ممکن است ابزار بروز را برای طراحی نداشته باشد.

به طور کلی شما اگر اشتراک Creative Could یا همان CC را خریداری کنید می‌توانید از تمام برنامه‌های این برنامه از جمله ایندیزاین نیز استفاده کنید. اگر علاقه دارید که از آخرین نسخه‌های یک برنامه استفاده کنید قعطا نسخه CC برای شما مفید‌تر است.

چگونه از نرم افزار InDesign استفاده کنیم؟

Adobe InDesing برای ایجاد کاغذ تبلیغاتی، بروشور، مجلات، روزنامه، پوستر، کارت ویزیت، کارت پستال، پرچسب، کمیک و … استفاده می‌شود. به طور کلی ایندیزاین یک صنعت استاندارد برای چاپ و طراحی است و اغلب برای پروژه‌های گرافیکی و بازاریابی حرفه‌ای استفاده می‌شود.

برای طرحای با این برنامه شما می‌توانید از سایر شاخه‌های Creative Could یعنی فتوشاپ و ایلوستریتور کمک بگیرید. همچنین می‌توانید به گونه مستقل نیز از این برنامه فقط استفاده کنید. تصاویر و طراحی‌های illustrations  را معمولا در ایندیزاین نمی‌توانید بسازید.

با ایندیزاین چه کاری می‌شود انجام داد؟

نرم افزار InDesign یک ابزاری ضروری برای طراحی صفحات و ایجاد پوسته بصری می‌باشد که در هر دو نسخه چاپی و دیجیتالی قابل عرضه است. رابطه کاربری این برنامه به‌گونه‌ای است که کابران با استفاده از آن به راحتی بتوانند صفحات خود را طراحی کنند. این برنامه برای کسانی که ناشر هستند و یا با صنعت چاپ سر‌ و کار دارند بسیار مفید و کاربردی است. با استفاده از ایندیزاین می‌شود صفحات متفاوت و البته منحصر به فرد کاملا شخصی سازی شده‌ای را ایجاد کرد.

قابلیت‌های کلیدی InDesing CC

این برنامه برای صفحه‌آرایی برخی ویژگی‌های کلیدی متفاوتی دارد که عبارت اند از:

  1. امکان ارتباط و تبادل میان سایر نرم افزار‌های Adobe از جمله فتوشاپ و ایلوستریتور
  2. امکان بهره‌وری هوشمند در این برنامه قرار دارد، برای مثال شما به سرعت می‌توانید جدول با طراحی‌های حرفه‌ای ایجاد کنید، چندین فایل را می‌توانید در یک سند قرار دهید.
  3. پشتیبانی از زبان فارسی
  4. راهنمای هوشمند در تمام مراحل
  5. گستردگی ابزار‌های طراحی پیش فرض
  6. دارا بودن پنل های مختلف از جمله transparency controls, gradients
  7. پشتیبانی از فایل‌های ۳D فتوشاپ
  8. استفاده از قابلیت Prepress برای کشف و شناسایی مشکلات طراحی به صورت خودکار
  9. امکان قرار دادن پوسته جایگزن در صورت عدم ساپورت یک فایل توسط اجرا کننده
  10. امکان خروجی گرفتن در PDF
  11. امکان تقسیم کردن پنجره‌های ویندوز و مقایسه همزمان چندین طرح
  12. بافت و جلوه‌های ویژه برای اشیا درون طراحی
  13. ابزاری طراحی وکتور
  14. امکان ایجاد پانویس در طراحی کتاب
  15. مجموعه زیادی از فونت‌های آفلاین و آنلاین

علت برتری ایندیزاین نسبت به سایر برنامه‌های مشابه چیست؟

قطعا برنامه‌ای که محصول شرکت Adobe باشد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. InDesing برای رسیدن به چنین جایگاهی رقیب سرسختی به نام QuarkXPress داشت. اما چگونه توانست آن را پشت سر بگذارد؟ یکی از دلایل اصلی این برتری، هماهنگی و امکان تعامل مستقیم با دو برنامه فتوشاپ و ایلوستریتور است. این ویژگی این امکان را فراهم می‌کند که شما برای طراحی جلد یک کتاب از ایلوستریتور کمک بگیرید و آن را به طور صحیح (بدون هیچ گونه تغییر و یا بهم ریختگی) در ایندیزاین باز کنید و به پروژه خود اضافه کنید.

مشکلی که در سایر برنامه‌ها به شدت با آن مواجه هستیم این بود که یا از فرمت فتوشاپ و ایلوستریتور پشتیبانی نمی‌کنند و یا آنها را به شکل صحیح اجرا نمی‌کنند.
تفاوت بعدی در ابزار و قابلیت‌های این برنامه است. ایندیزاین سعی کرده از یک برنامه صفحه‌آرایی صرف فراتر رود و گرافیک، نور و کنتراست را نیز به ویژگی‌های خود اضافه کند. همین ویژگی مهم باعث شده است که تقریبا ایندیزاین از هرگونه برنامه شخص ثالث بی‌نیاز شود.

نرم افزار ایندیزاین

تفاوت نسخه ویندوز و مک برنامه ایندیزاین

تفاوت خاصی میان نسخه ویندوز و مک این برنامه وجود ندارد. ایندیزاین در هر دو پتلفرم تقریبا به یک شکل کار می‌کند. تفاوت جزئی که در این دو هست در کلید‌های میانبر باشد. برای مثال برای ایجاد یک سند جدید در ویندوز باید کلید ترکیبی Ctrl+N را فشار دهید. برای همین کار در مک باید کلید ترکیبی Command+N را فشار دهید.
نکته مهم برای استفاده از برنامه‌های گرافیکی از جمله InDesing، سرعت و اندازه پردازنده مانیتور می‌باشد و سیستم عامل نقش خاصی ندارد.

چگونه نرم افزار InDesign را یادبگیریم؟

راه‌های زیادی برای یادگیری InDesing وجود دارد از جمله کلاس‌های حضوری، آموزش خصوصی، کتاب و یا ویدئو‌های آنلاین. کلاس‌های آنلاین ایندیزاین نیز یک راه خوبی برای یادگیری این برنامه هستند که در طول تدریس می‌توانید سوالات خود را از مدرس بپرس

مهم نیست که با چه روشی کار با این برنامه را یاد می‌گیرید، نکته مهم تمرین است. به طور کلی در همه برنامه‌های گرافیکی با تمرین می‌شود حرفه‌ای شد. در تمرین شما محدودیت دستورات کارفرما یا صاحب پروژه را ندارید. خلاقیت را به دست بگیرید و هر طرحی که دوست دارید در محیط ایندزاین پیاده کنید. قطعا پس از مدتی پیشرفت خودتان را حس می‌کنید.

پیشنهاد آموزش:

امیدوارم این آموزش برای آشنایی شما با برنامه InDesing مفید بوده باشد. اگر تمایل به یادگیری جامع این برنامه در قالب پروژه های کاربردی و حرفه ایی دارید، پیشنهاد دارم سری به پکیج آموزش ایندیزاین ما بزنید. در این مجموعه به شکل کامل هر آنچه که مربوط به صفحه آرایی و دیزاین کتاب و مجله هست را از صفر تا صد یاد بگیرید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
ارسال در :
لینک کوتاه :