آنچه خواهید خواند:
۱۲ نکته که برای موفقیت در فریلنسری باید بدانید
همانطور که می دانید زندگی فریلنسری اگر به درستی انجام شود یکی از لذت بخش ترین سبک های زندگی است. به لطف اینترنت در دورانی زندگی می کنیم که می توانیم از هر نقطه جهان پروژه بگیریم و از زندگی لذت ببریم. در این مقاله نکات کوتاهی جمع آوری شده که می تواند در موفقیت زندگی فریلنسری شما را بهبود ببخشد.
۱-مشتری های فعلی را راضی نگه دارید:
بسیاری از کارفرما ها در سال چندین پروژه مختلف گرافیک یا تدوین دارند و اگر از کار شما راضی باشند قطعا آن ها را به شما خواهند داد! با مشتریان خود روابط صمیمی ایجاد کنید و همیشه سعی کنید آن هارا راضی نگه دارید، با این کار نفوذتان هم افزایش می یابد. البته گاهی از مشتریان ممکن است افراد زیاده خواهی باشند و درخواست های عجیب و غریبی از شما داشته باشند. اینگونه مشتریان ارزش ایجاد روابط را ندارند!
۲-یاد بگیرید تنش ها را کنترل کنید:
ممکن است در حین انجام پروژه با تنش ها یا مشکلاتی رو به رو شوید. برای موفقیت در فریلنسری باید بتوانید این تنش هارا کنترل کنید. حیف است که مشکلات کوچک، به دعواهای بزرگی تبدیل شوند و پروژه های ارزشمند که می تواند رزومه عالی برای هر فریلنسر باشد را خراب کند.
۳-به نه شنیدن عادت کنید:
شنیدن نه و رد شدن بخش بزرگی از زندگی فریلنسری است. اگر با هر نه شنیدن اعصبتان به هم بریزد باید به فکر شغل دیگری باشید. ممکن است برای پروژه ای سخت تلاش کنید ولی آن را به دست نیاورید اما نگران نباشید، به مرور زمان این مشکل در شما کمرنگ خواهد شد. بسیار مهم است که درک کنید “نه شنیدن” بخش مهمی از این شغل است و برای موفقیت در فریلنسری باید به اعصاب و احساسات خود مسلط باشید.
۴-هرگز تنها روی یک مشتری حساب باز نکنید:
ممکن است یک مشتری داشته باشید که پروژه های زیادی به شما بسپارد و شمارا تامین کند، اما هرگز نباید به یک مشتری تکیه کنید و فعالیت های بازاریابی را کنسل کنید. ریسک اینکه آن مشتری را از دست دهید و بدون پروژه بمانید بسیار زیاد است. همیشه مشتری های متنوع داشته باشید و فعالیت های بازاریابی خود را کاملا متوقف نکنید.
۵-نیم نگاهی به رقبا داشته باشید:
ممکن است به دلیل مشغله زیاد وقت نکنید که کار های بقیه را برسی کنید و همین موضوع شاید شمارا از دور رقابت خارج کند. همیشه کار های رقبا را برسی کنید و به فعالیت ها و تکنیک های بازاریابی آنها نیم نگاهی داشته باشید. هرچقدر بیشتر با بازار آشنا شوید، بهتر می توانید پروژه بگیرید.
۶-خودتان و مهارتتان را بروز نگه دارید:
یادگیری جز جدایی ناپذیر زندگی در موفقیت افراد فریلنسری است. همیشه باید مهارت های خودتان را آپدیت نگه دارید تا از دور رقابت خارج نشوید. همه ساله ترندها و مد های جدیدی در تدوین و گرافیک ایجاد می شوند که بی توجهی به آن ها، شما را در بازار قدیمی نشان می دهد. مرجع های طراحی و بزرگان صنعتتان را دنبال کنید تا با روند های جدید حوزه تان آشنا شوید.
۷-نقاط ضعفتان را پیدا و برطرف کنید:
همه ما در کاری که تخصص داریم دارای نقاط ضعف و قوت هستیم. نقاط ضعف ما توانایی پیشرفت را از ما صلب می کنند و در واقع پاشنه آشیل زندگی شغلی ما هستند. آن ها را با دقت پیدا کنید و با سلاح آموزش از بین ببرید. هیچ چیز به اندازه یک طراح یا تدوینگری که دارای مهارت بالا و یک دست است برای کارفرما جذاب نیست.
۸-از حقوق خود دفاع کنید:
شاید تجربه داشته باشید که مشتری از شما درخواست کاری اضافه بر قراداد داشته باشد. برخی از مشتریان به سرعت بد عادت می شوند و انواع و اقسام کار های جانبی را بر دوش شما می اندازند. در مواجه با این مشتریان بد عادت فقط کافی است بگویید: طبق قرارداد پیش می رویم! یا اگر عادت ندارید که آخر هفته ها کار کنید، اجازه ندهید کسی شمارا مجبور کند که تحت فشار، آخر هفته ها هم پروژه انجام دهید.
۹- ایده هارا شکار کنید:
بسیاری از ایده های جذاب در طول روز به ذهن ما می رسند و همین ایده ها میتوانند عامل جذابیت کار ما باشند. گاهی این ایده ها در حین انجام کار دیگری به ذهن ما می رسند و ممکن است آن هارا پشت گوش بیندازیم. موفقیت در فریلنسری همیشه این ایده هارا شکار می کنند و از آن ها به خوبی استفاده می کنند. همیشه در تلفن همراهتان یک اپلیکیشن نوت برداری مثل گوگل کیپ داشته باشید و هرچه در طول روز به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید. مطمئن باشید با انجام این کار هرگز ایده کم نخواهید آورد.
۱۰-سیو و بک آپ، پیش پا افتاده اما حیاتی:
شاید این نکته بسیار پیش پا افتاده به نظر برسد اما طی انجام پروژه همیشه چند سیو مختلف از مراحل پروژه را نگه دارید. بسیار پیش آمده است که به خاطر مشکل نوسان برق یا هنگ کردن سیستم هرآنچه که رشته کرده اید پنبه شود. سعی کنید علاوه بر سیو های متعدد، یک کامپیوتر جانبی نیز داشته باشید تا اگر در برخی از پروژه های حساس سیستم شما با مشکل مواجه شد، پروژه کنسل نشود.
۱۱-استراحت و تعادل بین کار و زندگی:
تعادل و بالانس بین کار و زندگی بسیار در موفقیت زندگی هر فریلنسری تاثیر دارد. گاهی بین پروژه ها وقفه بیندازید و استراحت کنید تا انرژیتان بازیابی شود و با روحیه بهتری به کار بازگردید. اگر به استراحت خود توجه کافی نداشته باشید به سرعت با افرسودگی شغلی مواجه خواهید شد و سطح کار شما افت شدیدی می کند.
با توجه به خانه نشینی اکثر فریلنسر ها توجه به ورزش و غذای سالم الزامی است. خانه نشینی علاوه بر مشکلات جسمی، باعث مشکلات روانی متعددی می شود. سعی کنید روبط انسانی خود را با محیط بیرون حفظ کنید و معاشرت با افراد را قطع نکنید.
۱۲-توانایی بازاریابی درآمد شمارا تعین می کند:
در هر صنفی که باشید توانایی بازاریابی شما، میزان درآمدتان را تعیین می کند. بسیاری از افراد با تخصص بالا وجود دارند که متاسفانه به دلیل توانایی ضعیف بازاریابی و گرفتن پروژه نمی توانند درآمد خوبی را تجربه کنند. این مشکل فقط با آموزش حل می شود اما برای مدتی طولانی منبع مناسبی برای یادگیری بازاریابی و گرفتن پروژه وجود نداشت، پس تصمیم گرفتیم تجربه چندین ساله خود را در دوره ای به نام “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” جمع آوری کنیم تا به مرجعی برای یادگیری اصول بازاریابی در این صنف تبدیل شود. پس از اتمام این دوره به بازاریابی به گرفتن پروژه های متعدد شرکت های معتبر مسلط خواهید و حتی بدون رزومه مناسب، خواهید توانست با شرکت ها و افراد معتبر وارد همکاری شوید.از طریق بنر زیر به دوره دسترسی داشته باشید.