ریزه کاری های نوشتن قرارداد برای گرافیست ها و تدوینگران

امتیاز 4.20 ( 5 رای )

ریزه کاری های نوشتن قرارداد

ریزه کاری های نوشتن قرارداد برای گرافیست ها و تدوینگران

نوشتن قرارداد مهارتی است که با تجربه در آن حرفه ای می شویم اما اگر تازه کار باشید، باید ضررهای بسیاری متحمل شوید تا این تجربه را به دست آورید. برای جلوگیری از این ضررهای مالی و زمانی، ما در وبلاگ گرافیستار به شکل مفصل به نوشتن قرارداد برای اغلب تخصص های گرافیک و تدوین پرداخته ایم و تجربه خود را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، اما در این مقاله فقط قصد داریم به ریزه کاری ها و نکاتی اشاره کنیم که رعایت آن ها قرارداد ما را بسیار حرفه ای تر می کند. علاوه بر حرفه ای شدن قرارداد، رعایت این نکات ریز شرایط کاری را برای ما ساده تر و لذت بخش تر خواهد کرد. یک قرارداد حرفه ای، شما را در چشم کارفرما یک فریلنسر کاربلد نشان می دهد و از مشکلات احتمالی در مسیر پروژه جلوگیری می کند. نکات زیر به شما در نوشتن قرارداد های حرفه ای کمک شایانی می کنند.

 

کلمات دو پهلو ننویسید:

تا حد ممکن قرارداد را ساده بنویسید و از هرگونه کلمات استعاری، دو پهلو یا شک برانگیز دوری کنید. بند های قرارداد را واضح و گویا بنویسید تا امکان سوء استفاده طرف مقابل به صفر نزدیک شود. به طور مثال اگر در قسمت وظایف خود از کلمه یا فعلی استفاده کنید که واضح نباشد یا دو معنی داشته باشد، کارفرما به راحتی می تواند از این اشتباه شما سوءاستفاده کند و باری اضافی بر دوش شما بگذارد. پس از تدوین قرارداد، حتما یک بار آن را به این دید برسی کنید و ایرادات احتمالی را برطرف کنید.

نوشتن قرارداد

پرداخت فقط به موقع!

بدقولی در پرداخت امری رایج بین کارفرمایان است اما با نوشتن اصولی قرارداد، می توان این مشکل را بسیار کم رنگ کرد. یکی از ترفند ها این است که کل مبلغ قرارداد را تقسیم بر ۵ کنید و در ۵ مرحله در حین انجام پروژه دستمزدتان را دریافت کنید. به طور مثال ۲۰ درصد پیش پرداخت، ۲۰ درصد پس از تایید طرح اولیه، ۲۰ درصد پس از تحویل طرح خام و …

در ابتدای کار حتما در قرارداد به پرداخت نقدی اشاره کنید وگرنه باید با پیشنهاد چک سه ماهه، به جون مادرم الان ندارم، سر برج میدم، فروشمون کمه، اوضاع خوب شد پرداخت می کنم و بهانه های مشابه دست و پنجه نرم کنید!

دخالت در مراحل و جزئیات کار:

بسیار پیش آمده که مشتریان به خود اجازه می دهند در شیوه انجام کار و مراحلی که سال ها درباره آن مطالعه کرده اید نظر می دهند و خود را متخصص می دانند.برای جلوگیری از حرف هایی مثل “داداش اگه این کارو به این شکل انجام بدی کار خیلی بهتر میشه ها!” یا “ببین این روشت خیلی طول میکشه، بیا از این نرم افزار استفاده کن” ،بهتر است تمامی مراحل را با جزئیات در قرارداد بنویسید.

علاوه بر این موضوع، بسیاری از مشتریان تمایل دارند بدانند در هر لحظه در حال انجام چه کاری هستید.سعی کنید هر چند وقت یکبار به آن ها گزارش دهید اما اجازه ندهید با زنگ ها و پیام های مکررشان تمرکزتان را به هم بزنند.پیام رسان های خود را حین کار سایلنت کنید و تلفت های غیر ضروری را جواب ندهید.مطمئن باشید اگر تمرکزتان را حفظ کنید کیفیت کار نیز بسیار بالا خواهد رفت و در نهایت مشتری راضی تر خواهد بود.به طور کلی گزارش دقیقه به دقیقه خواستن ویژگی یک مشتری آماتور و دادن گزارش دقیقه به دقیقه برای اثبات خود توسط فری لنسر،ویژگی یک فری لنسر آماتور و تازه کار است.

ریزه کاری های نوشتن قرارداد برای گرافیست ها و تدوینگران 11

فورس ماژور را پیش بینی کنید:

فورس ماژور در قرارداد به معنای حوادثی است که از کنترل افراد خارج است. حتما در قرارداد این موارد را قید کنید تا در صورت بروز مشکلاتی مثل جنگ، بیماری های واگیر، زلزله در محل و … بتوانید قرارداد را فسخ کنید. بدترین حالت برای یک فریلنسر این است که درگیر مشکلات بزرگی مثل سیل یا زلزله باشد اما نتواند قرارداد خود را فسخ کند و مجبور به پرداخت خسارت شود.

بریف شما را نجات می دهد:

در ابتدای همکاری به مشتری طبق بودجه و زمان بندی بریف ارائه دهید.به او بگویید که قرار است چه کار کنید و چگونه انجام دهید و تایید او را به شکل مکتوب در قرارداد درج کنید.با انجام اینکار دیگر اجازه نخواهید داد مشتری در دقیقه ۹۰ زیر کار بزند یا بگوید که از کلیت کار راضی نیست.سعی کنید در بریف تمامی شرایط را پیش بینی کنید و مشکلات احتمالی و راه حل ها را نیز درج کنید.

مسافت زیاد مانع نوشتن قرارداد نیست:

شاید فاصله مشتری از شهر شما چند صد کیلومتر باشد اما این مسافت هرگز بهانه خوبی برای ننوشتن قرارداد نیست.راه های زیادی برای نوشتن قرارداد از راه دور وجود دارد.یکی از راه های بسیار مناسب پست کردن قرارداد است.دو نسخه از قرارداد پرینت و امضا کنید و برای مشتری ارسال کنید.از او بخواهید که یک نسخه را پیش خود نگه دارد و یک نسخه را برای شما ارسال کند.شاید بگویید که مشتری اینقدر صبر نمی کند اما کسی که بخواهد کار حرفه ای انجام دهد، حتما دو سه روزی برای قرارداد صبر می کند.

راه بعدی فکس است، اگر امکان فکس از منزل یا محل کارتان ندارید به کافی نت مراجعه کنید و یک نسخه امضا شده را برای مشتری فکس کنید.از او بخواهید که امضا کند و دوباره برای شما فکس کند.به طور کلی مسافت زیاد بین مشتری و شما نباید باعث شود که بدون قرارداد کار انجام دهید و خود را در معرض ریسک قرار دهید.

ریزه کاری های نوشتن قرارداد برای گرافیست ها و تدوینگران 13

نسخه پیش نویس را برای مشتری ارسال کنید:

قبل از نهایی کردن قرارداد و امضا کردن آن، متن قرارداد را در واتس اپ یا تلگرام برای مشتری ارسال کنید و از او بخواهید نظرش را اعلام کند.با انجام این کار از غافلگیر شدن مشتری با دیدن متن قرارداد جلوگیری می کنید و بهانه ای برای تاخیر به او نمی دهید.علاوه بر این قراردادی موفق است که برد-برد باشد، نظر کارفرما هم بسیار مهم است و سعی کنید تا حد ممکن آن هارا اعمال کنید.

چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران

کلام آخر:

فری لنسری دنیای بسیار شیرینی دارد بسیاری از افراد آزادی این شغل را با هیچ چیز عوض نمی کنند، اما اگر نکاتی ساده را رعایت نکنیم کاممان به سرعت تلخ می شود و این آزادی از ما گرفته خواهد شد.نوشتن قرارداد یکی از این نکات است که چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به درستی انجام دهیم.مزیت دیگر فری لنسری درآمد آزاد و نامحدود آن است که باعث می شود بسیاری از افراد کارمندی را رها کنند.درآمد یک فری لنسر مستقیما به توانایی بازاریابی او ارتباط دارد و هرچقدر که فرد خود را بهتر معرفی کند،بهتر بازاریابی کند و بهتر مذاکره کند، بهتر می تواند پروژه بگیرد.

اگر می خواهید در بازاریابی و گرفتن پروژه حرفه ای شوید و پروژه های بیشتر و گران تر دریافت کنید، می توانید در دوره “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” شرکت کنید.در پایان این دوره خواهید توانست با شرکت های معتبر وارد همکاری شوید و پروژه دریافت نمایید.برای شرکت در دوره روی بنر زیر کلیک کنید.

ریزه کاری های نوشتن قرارداد برای گرافیست ها و تدوینگران 15

ارسال در :
لینک کوتاه :