اصول ۸ گانه ی طراحی لوگو تاثیر گذار
در طراحی لوگو اصول جالبی وجود دارد که آموزش طراحی لوگو حرفهای را برایتان راحت میکند، اصولی که قرار است تحولی در طراحی لوگوی شما ایجاد کند و شما را خیلی حرفهای تر نشان بدهد. طراحی یک لوگو امروزه اولین دغدغه بعد از تاسیس و نامگذاری یک شرکت یا برند است؛ کمتر کسی را میبینیم که کسب و کاری دارد اما صاحب برند مخصوص خود نیست، چراکه برند هویت یک شرکت و لوگو نشان هویت آن است. شما تنها ۸ قدم تا اصول طراحی لوگو فاصله دارید!
چرا ۸ قدم تا اصول طراحی لوگو؟
امروزه دغدغه اصلی در دنیای تجارت، بازاریابی است، به گونهایی که هزاران میلیارد صرف تبلیغات میشود و هر کمپانی در تلاش است که در رقابت با رقیبان سرسخت خود پیروز میدان شده و بیشترین فروش را داشته باشد.
ناگفته نماند از آن جایی که رنگها و نشانهها نقش مهمی را در این اصل ایفا میکنند، برگ برنده دست آن شرکتی است که لوگوایی با طراحی حرفهای داشته باشد زیرا که مردم در طول روز دهها لوگو میبینند اما تنها لوگویی در ذهن میماند که فکری عمیق پشت آن نهفته شده باشد.
در واقع، خارج از بحث کیفیت محصولات، زمانی یک کمپانی میتواند فروش بالایی داشته باشد که دارای یک شخصیت قوی باشد و این شخصیت قوی زمانی شکل میگیرد که دارای یک هویت قوی باشد و بخش مهمی از هویت یک شرکت وابسته به لوگوی مورد استفاده آن شرکت است؛ پس میتوان بیان کرد که لوگو مهم ترین عنصر بصری هویت هر برند میباشند.
از دیگر اهمیتهای ۸ قدم تا اصول طراحی لوگو، باید به این نکته اشاره کرد که لوگوها را میتوان در تمام ابزارهای برجسته بازاریابی از جمله: وب سایتها، طراحی کارت تبلیغاتی، لوازم التحریر شرکت، جزوهها و بروشورها و تمامی مواردی که امکان چاپ در آن وجود دارد به کار برد و از این طریق تبلیغات گسترده ای انجام داد.
ما در ادامه قدم به قدم اصول طراحی لوگو را به شما آموزش میدهیم، با ما همراه باشید.
قدم اول: تناسب لوگو با کمپانی
لوگو درواقع برند تبلیغاتی برای یک شرکت است و زمانی که برای یک کمپانی میخواهیم لوگو طراحی کنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که کمپانی مدنظر تازه تاسیس است یا سالیان سال است که در بازار فعالیت دارد، تا بتوانیم لوگوی متناسب ارائه دهیم. در صورتی که کمپانی تازه تاسیس باشد باید لوگوی طراحی شده باعث شناخت بهتر برند شود، اما کمپانیهایی که سالهاست در بازار فعالیت داشتهاند و تثبیت شدهاند به دنبال تقویت تصویر و بهبود برند خود هستند. گاهی نیز یک کمپانی با اینکه سالیان سال فعالیت داشته اما به دنبال یک لوگوی جدید است که ممکن است این لوگو ورژن جدیدتری و زیباتری از لوگوی قبلی باشد یا کاملاً متمایز از لوگوی قبلی باشد. تاریخچهی طراحی لوگو در ایران و جهان(backlink) میتواند اطلاعات خوبی در این موضوع به شما بدهد.
همچنین نکته دیگری که باید به جهت تناسب لوگو با کمپانی دقت کرد این است که شرکتی که قرار است برایش لوگو طراحی کنیم، یک شرکت محلی یا کوچک است یا در سطح بین المللی فعالیت دارد.
برای مثال گاهی یک لوگو برای یک شرکتی که در سطح بین المللی فعالیت دارد بسیار مناسب است و باعث پیشرفت آن میشود و این در حالی است که همان لوگو برای یک شرکت محلی هیچ سودی نخواهد داشت، بنابراین تناسب لوگو با کمپانی در قدم اول طراحی لوگو بسیار حائز اهمیت است .
برای یک شرکت یا برند در سطح بین المللی معمولاً از لوگوی مارک برای تاثیر جهانی استفاده میشود که این لوگو بر روی اسم شرکت متمرکز است، برای درک بهتر این مطلب میتوان به لوگوی کمپانی های adidas و PUMA اشاره کرد که هر دو در سطح بین المللی فعالیت داشته و از لوگوی مارک یا همان حروف شرکتشان استفاده کردهاند.
اگر هم کمپانی دارای یک نام طولانی است، پیشنهاد میشود که از مدل لوگوی حرفی استفاده شود که معمولاً یک یا دو حرف نام کمپانی به اختصار در لوگو قرار میگیرد.
قدم دوم: سایز و متعادل بودن لوگو
سلیقه و ذوق در طراحی لوگو اصلا قابل چشم پوشی نیست؛ در طراحی یک لوگو باید به سایز آن توجه ویژه داشت، چون ممکن است لوگو با سایز بسیار بزرگ روی یک بیلورد کنار اتوبان نمایش داده شود یا بر روی یک نوار با مقیاس کوچک چاپ شود، بنابراین باید توجه داشت که در قدم دوم برخی از اصول طراحی لوگو مثل تطبیق پذیری، مقیاس پذیری، تعادل و نسبت را در هنگام طراحی اعمال کرد تا لوگوی استانداری از جهت سایز ارائه شود، به طور کلی میتوان گفت باید لوگو انعطاف پذیر باشد تا در هر سایزی خوانا باشد و از هر جهتی که دیده میشود معرف خوبی برای کمپانی باشد.
به طور طبیعی ذهن انسان طرحی را میپسندد که متعادل و دارای تقارن باشد.
میتوان به راحتی با رعایت کردن اصول طراحی لوگو در زمینههای گرافیکی، رنگ و سایر عناصر مرتبط، تعادل ایجاد کرد.
برای نمونه کمپانی BMW در طی سالیان سال از یک لوگوی ساده استفاده کرده که در طراحی این لوگو، اصول لازم از جهات سایز، تعادل و رنگ به کار رفته است و حتی طی این سالها تغییراتی داشته است ولی با حفظ فرم اصلی خود، در بین عموم مردم شناخته شده است.
قدم سوم: استفادهی هنرمندانه از رنگ ها در طراحی لوگو
به همان میزان که طراحی متعادل یک لوگو حائز اهمیت است، طراحی رنگ آن هم از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طراحان بسیاری هستند که لوگوهای حرفهای طراحی میکنند اما به دلیل رعایت نکردن قدم سوم که همان اصول اولیه رنگ است، شانس انتخاب شدن لوگوی خود را در میان سایر رقیبان از دست میدهند، چراکه اگر رنگهای بکار رفته در لوگو متناسب باشند به جذابیت لوگو می افزایند و اگر تناسب رعایت نشده باشد، حتما بزودی از ذهنها پاک میشود.
تئوری رنگ، یک تئوری پیچیده است که اصول مهمی دارد و با رعایت کردن این اصول اولیه میتوان یک لوگوی حرفهای ارائه کرد. زمانی قدم سوم به بهترین شکل برداشته میشود که، قبل استفاده از رنگها طراح بداند که هر رنگ چه حسی را به مخاطب القا میکند؛ برای مثال رنگ قرمز، احساس عشق، شور و هیجان را به مخاطب وارد میکند.
و همچنین برای رنگ لوگو از رنگهای هم خانواده استفاده کند، برای مثال، رنگ های قرمز، نارنجی و زرد هم خانواده هستند و در صورتی که درست کنار هم قرار بگیرند جذابیت ویژهای دارند. به ویژه در قدم سوم لازم به ذکر است که بگوییم میبایست از رنگ های سیاه و سفید درست و به جا استفاده شود و از رنگ های روشن نیز بیش از اندازه استفاده نشود.
برای اینکه قدم سوم یک قدم درخشان در فرایند طراحی لوگو باشد از طراح طلب میکند با نظر گرفتن تمامی موارد، رنگها را ترکیب کرده و لوگوایی حرفهای از همه جهات ارائه دهد.
قدم چهارم: عدم شباهت به رقبا
حتی اگر یک لوگو ظاهر جذابی داشته باشد اما قدم چهارم در آن رعایت نشود دیگر یک لوگوی منحصر به فرد نمیباشد، پس باید توجه داشت که لوگو نباید کوچکترین شباهتی به لوگوی رقیبان خود داشته باشد و باید یک طرح و ایده جدید باشد.
قدم پنجم: عادی نبودن
منظور از عادی نبودن در قدم پنجم این است که وقتی مخاطب لوگو را میبیند، نباید یاد نشانه و شکل خاصی بیافتد و میبایست نظاره گر یک طرح جدید باشد پس طراح باید دقت لازم را داشته باشد تا در طرح خود از نمادها، نشانهها و آیکونهای عمومی استفاده نکرده باشد.
قدم ششم: آینده نگری
لوگو باید سیاستهای کمپانی برای چندین سال بعد را در خود بگنجاند تا بعد از چندین سال که در ذهن مخاطب ماندگار شد و کمپانی خدماتش فراتر از آن لوگو شد، نیاز به تغییر لوگو نباشد؛ در واقع برای خلق یک لوگوی منحصر به فرد طراح باید به قدم ششم نیز توجه ویژه داشته باشد.
قدم هفتم: سادهی حرفهای
یکی دیگر از قدم های مهم و قابل تامل در طراحی یک لوگوی حرفهای این است که در عین تبلیغ گسترده از کمپانی و رعایت تمامی اصول طراحی لوگو، به ساده ترین شکل ممکن طراحی شود؛ شک نکنید که این تناقض رمز موفقیت است.
قدم هشتم: استفاده از نرم افزار طراحی لوگوی خوب
امروزه حتما طراحی لوگو آنلاین یا طراحی لوگو رایگان را شنیدهاید، اگر میخواهید فقط جای برندتان خالی نباشد میتوانید از این طرحها استفاده کنید، اما برای طراحی یک لوگوی حرفه ای به یک نرم افزار حرفه ای هم حتما نیاز دارید؛ ما در صفحهی نرم افزار طراحی لوگو پیشنهادات خوبی برای شما داریم.
ویژگیهای طراحی بی نظیر لوگو
زمانی یک لوگو در ذهن مخاطب میماند که طراحی منحصر به فرد داشته باشد، در ادامه ویژگیهای یک لوگوی منحصر به فرد را باهم برسی میکنیم.
- عدم شباهت به رقبا: یک لوگوی منحصر به فرد نباید کوچکترین شباهتی به لوگوی رقیبان خود داشته باشد و باید یک طرح و ایده جدید باشد.
- عادی نبودن: نباید از نمادها، نشانهها و آیکونهای عمومی استفاده شده باشد.
- آینده نگری: لوگو باید سیاستهای کمپانی برای چندین سال بعد را در خود بگنجاند تا بعد از چندین سال که در ذهن مخاطب ماندگار شد و کمپانی خدماتش فراتر از آن لوگو شد، نیاز به تغییر لوگو نباشد؛ در واقع برای خلق یک لوگوی منحصر به فرد طراح باید قدرت آینده نگری وجود داشته باشد.
- سادهی حرفهای: یکی از ویژگیهای مهم و قابل تامل یک لوگوی حرفهای این است که در عین تبلیغ گسترده از کمپانی و رعایت تمامی اصول طراحی لوگو، به ساده ترین شکل ممکن طراحی شود؛ شک نکنید که این تناقض رمز موفقیت است.
- نرم افزار طراحی لوگو: امروزه حتما طراحی لوگو آنلاین یا طراحی لوگو رایگان را شنیدهاید، اگر میخواهید فقط جای برندتان خالی نباشد میتوانید از این طرحها استفاده کنید، اما برای طراحی یک لوگوی حرفه ای به یک نرم افزار حرفه ای هم حتما نیاز دارید؛ ما در صفحهی نرم افزار طراحی لوگو(backlink) پیشنهادات خوبی برای شما داریم.
جمع بندی
طراحی لوگو هنری بزرگ و پرکاربرد است، اگر بدون ذوق و علاقه سراغ آن بروید محکوم به شکستید، چراکه تنها علاقه و استعداد شماست که میتواند هویت یک شرکت را بر صفحه بکشد و نامی جدید را خلق کند. ۸ قدم تا اصول طراحی لوگو را سپری کردیم و اگر آنها را تمرین کنید بدون شک در طراحی لوگو موفق خواهید بود. حرفهای طراحی کنید تا همیشه موفق باشید.