معرفی ۵ چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها

 

چالش های دورکاری

معرفی ۵ چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها

شاید شما هم با شنیدن اسم دورکاری، تنها به خوبی­ های آن فکر می­کنید و هیچ ذهنیتی در مورد مشکلات آن نداشته باشید. برای اینکه با نگاه واقع­ بینانه­ ای به مسئله دورکاری بنگرید در این مطلب به بیان چالش های دورکاری خواهیم پرداخت.

دورکاری با امتیازات خاصی همراه است، از جلمه اینکه دارای برنامه کاری منعطفی است و می­توان بین زندگی و کار تعادل ایجاد کرد و همچنین کار کردن در خانه به همراه خوراکی های متنوع موجود در خانه برای همه لذت بخش است. اما باید بدانید که دورکاری همانند یک شمشیر دولبه با چالش­ های مشخصی همراه است.

با پرسش از ۱۷۰۰۰ طراح در مورد چالش های دورکاری و نگرانی ­هایی که با آن روبرو شده ­اند مطالعاتی انجام شده است. طبق جمع­ بندی­ هایی که از گفته­ های طراحان بدست آمده است می­توان ۵ چالش را به عنوان اصلی ­ترین دغدغه و نگرانی طراحان معرفی نمود. در ادامه این مطلب به بیان این ۵ چالش و روش­ هایی که می­توان با آنها کنار آمد خواهیم پرداخت.

حتما بخوانید: ۴ اشتباه اصلی فریلنسر ها که باید از آن ها دوری کنید

چالش اول: جدا کردن کار از وقت شخصی

زمانی که در خانه کار می­کنید و خانه به محل کار شما تبدیل می­شود، به سختی می­توانید محل کار و خانه را از هم جدا کنید، مخصوصا در عصر دیجیتال که گوشی­ های هوشمند باعث شده است کار را در جیب خودتان به همراه داشته باشید.

راه حل ها:

  1. مرزها را مشخص کنید

بهتر است که برای خود مرزهایی را تعیین کنید و زمانی را برای تمام کردن کار خود و وارد شدن به زندگی شخصی مشخص نمایید. بهترین راه حل برای این است که پس از اتمام زمان کار همه نوتیفیکیشن­ ها را غیر فعال کنید و تنها در مدت زمان کار اعلان ­های ایمیل یا مدیریت پروژه را روشن بگذارید. این روش باعث می­شود که در زمان­ های غیر از کار فکرتان به کار منحرف نشود.

  1. ساعت کاری خود را برای اعضای گروه مشخص کنید

با بیان زمان آنلاین بودن و کار خود به اعضای تیم آنها را از زمان استراحت و آفلاین بودنتان آگاه کنید. اگر قرار باشد که چالش های دورکاری را با یک تیم کاری انجام دهید باید آنها بدانند که در چه زمان هایی نمی­توانید پاسخگوی آنها باشید و در چه زمان هایی می­توانید مشغول به کار باشید. برای داشتن تمرکز در دورکاری فقط اراده و نظم کافی نیست.

  1. یک روتین برای شروع/پایان کار ایجاد کنید

در کنار تعیین یک ساعت کاری مشخص، برای شروع و پایان روز کاری خود مراسمی را در نظر بگیرید. با تعیین یک روتین برای شروع کار و پایان کار برای خود عادت ایجاد کنید. به عنوان مثال یک فصل کتابی را بخوانید، قدم بزنید، به یک پادکست گوش دهید، به مدت ۵ دقیقه به مدیتیشن بپردازید و یا ….

این اقدامات باعث می­شود که بدن شما با دریافت یک سیگنال فیزیکی به شما این پیام را بدهد که روز کاری شروع شده یا در حال اتمام است. بنابراین بهتر می­توانید بر روی زندگی شخصی یا کار خود تمرکز داشته باشید.

  1. عواملی را که حواستان را پرت می‌کنند برطرف کنید

بعضی از عادت ها در خانه باعث می­شود که حواستان پرت شود، مثلا تلویزیون را روشن کردن یا به یخچال سر زدن و یا لباس را جمع کردن و … . برای اینکه حواستان پرت نشود و فکرهای متفرقه شما را از کار دور نکند، علاوه بر نظم و اراده بهتر است که همه عواملی که باعث حواس ­پرتی شما می­شود را از بین ببرید تا با تمرکز بیشتری به کارتان ادامه دهید.

معرفی 5 چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها 14

چالش دوم دورکاری: چالش‌های مربوط به ارتباطات

ارتباطاتی که بین اعضای گروه در یک محیط کاری وجود دارد همواره با چالش های دورکاری همراه است. به همین دلیل ارتباط بین اعضای یک گروه که مشغول دورکاری هم هستند به شکل بزرگ تری خودش را نشان می­دهد.

راه حل ها:

  1. برای گروه خود یک کانال بسازید

در کانال­ های عمومی، اعضای گروه به راحتی می­توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند. پس با ایجاد کانال­ های عمومی دسترسی اعضای گروه به اطلاعات را راحت تر کنید. اعضای گروه در این کانال ­ها می­توانند با اشتراک­ گذاری کارهای خود به دیگران توضیحاتی ارائه دهند و بدین وسیله دانش خود را به اشتراک بگذارند و از طرفی ارتباطات خود را تقویت کنند. معمولا با برقراری ارتباط در یک کانال عمومی، نقاط ضعف اعضا کمتر به چشم می­ آید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که درصورتیکه ضرورتی به گفتگو در کانال عمومی وجود ندارد، پیام­ های خود را به صورت خصوصی به شخص مورد نظر ارسال نمایید.

  1. در صورت امکان از تماس‌های تصویری استفاده کنید

امروزه تماس ­های تصویری به راحتی بین همه افرادی که به اینترنت دسترسی دارند انجام می­شود. برقراری یک تماس تصویری تاثیر بیشتری از یک چت ساده دارد. پس اگر نیاز به برقراری یک گفتگوی چهره به چهره را احساس کردید با تماس تصویری با او ارتباط برقرار کنید.

  1. تعداد و مدت زمان مناسب برای جلسات تعیین کنید

در بیشتر مواقع جلسات نتایج مفیدی به دنبال دارند. اما گاهی ممکن است که از چند جلسه در هفته به جلسات متعدد و پشت سر هم در هفته تبدیل شود. پس بهتر است برنامه زمان بندی مشخصی برای تعداد جلسات گروه تعیین کنید تا اعضا با تمرکز بیشتری به کار خود بپردازند. بهتر است زمان جلسه نهایتا تا ۳۰ دقیقه باشد. برای جلسات ایستاده بهتر است که دستور جلسه توسط شخصی که صحبت­ کننده است تهیه شود و به اعضای گروه ارائه شود تا از موضوع و روال جلسه آگاه شوند. اگر به زمان مناسب جلسات و تعداد آنها بیشتر توجه شود، کارهای افراد با نظم بهتری انجام می­گیرد و کارکنان با عملکرد بهتری به کار خود خواهند پرداخت.

معرفی 5 چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها 16

چالش سوم دورکاری: عدم وجود پیوند تیمی  

یکی دیگر از چالش های دورکاری این است که تعاملات و ارتباطات اعضای تیم به علت دور بودن از همدیگر دچار اختلال می­شود. اما ارتباط بین اعضای تیم به شکل حضوری و مجازی برای پیشبرد اهداف تیم نقش مهمی دارد.

راه حل ها:

  1. برای حل این چالش دورکاری، کنار هم به صورت حضوری جمع شوید

چالش های دورکاری و جدا بودن اعضی یک تیم نباید موجب شود که پیوند بین افراد از بین برود. به همین دلیل بهتر است که حداقل سالی یک بار اعضای تیم را دور هم جمع کنید تا ارتباط خوبی بین افراد ایجاد شود. این کار با وجود سختی ­هایی که ممکن است داشته باشد، اقدامی بسیار موثر و با ارزش خواهد بود.

  1. برای کارهای فوق برنامه وقت بگذارید

همان گونه که پیش از این بیان شد برقراری تماس تصویری با همکاران را در برنامه کاری خود داشته باشید، این اقدام با وجود تکنولوژی­ های عصر حاضر بسیار ساده می­باشد. اما بهتر است در کنار گفتگو های کاری در مورد برنامه­ های دیگر هم زمان بگذارید. به عنوان مثال می­توانید ماهی یکبار از طریق تماس تصویری بازی­ های مورد علاقه­ تان را با یکدیگر انجام دهید. این فعالیت ­های فوق برنامه شما را از تنهایی و انزوا دور خواهد کرد و ارتباط شخصی برین اعضای تیم باعث تقویت یکپارچگی گروهی خواهد شد.

  1. از قدرت تکنولوژی بهره بگیرید

پس از اینکه چالش های دورکاری بیشتر از قبل رواج پیدا کرده است، برای پشتیبانی از این اقدام تکنولوژی­ های پیشرفت ه­ای در دسترس قرار گرفته است و برنامه ­های بسیاری برای ایجاد ارتباط راحت­تر و قوی­ تر به وجود آمده است. به عنوان مثال اپلیکیشن Donut برای معرفی افرادی که هنوز با دیگران آشنا نیستند و برای گفتگو نیاز به مشوق دارند بسیار مناسب است. البته در این حوزه اپلیکیشن ­های دیگری هستند که شناخته­ شده ­تر بوده و حتما نامی از آنها را شنیده­ اید. با جستجو در بین آنها اپلیکیشن مناسب تیم خود را برای ایجاد ارتباط انتخاب کنید.

چالش دورکاری

چالش چهارم دورکاری: تنهایی و عدم وجود تعاملات اجتماعی

با وجود آنکه ویژگی جذاب دورکاری، فاصله داشتن با محل کار است، اما دچار روزمرگی کاری شدن چالش های دورکاری دیگری است که در دورکاری برای افراد ایجاد می­ شود. برای حل این چالش گاهی از خانه خارج شوید و با دیگران ارتباط برقرار کنید.

راه حل ها:  

  1. فعالیت‌های اجتماعی را در برنامۀ خود بگنجانید

در برنامه ­ریزی روزانه خود حداقل یک فعالیت اجتماعی را حتما داشته باشید. به عنوان مثال ۱۵ دقیقه با مادر بزرگ خود تماس تلفنی برقرار کنید و یا با یک دوست قهوه ­ای بنوشید. برای این فعالیت­ ها در برنامه خود زمانی را تعیین گنید تا با احساس مسئولیت بیشتری به انجام آنها بپردازید.

  1. محیط کار خود را عوض کنید

برای دور شدن از انزوا و چالش های دورکاری بهتر است که محیط خود را تغییر دهید. با پیدا کردن کافی­ شاپ ­های اطراف خود که به امکاناتی همانند وای فای مجهز هستند، از آنها برای محل کار دوم خود استفاده کنید تا هر از گاهی از محیط خسته ­کننده خانه دور باشید.

به علاوه در برخی مناطق فضاهایی به نام فضای همکاری (Coworking Space) وجود دارد که شبیه به دفتر کار است و افراد مختلفی با مشاغل گوناگون برای انجام دورکاری در آنجا جمع می­شوند و به کار خود مشغول می­شوند. اگر در محل زندگی شما این مناطق وجود دارد می­توانید به آنجا سر بزنید و اگر برای کار شما مناسب بود از آنها برای محل کار خود استفاده نمایید.

معرفی 5 چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها 19

چالش پنجم دورکاری: یک چالش دورکاری گرفتن بازخورد است

دریافت بازخورد برای نتایج کاری (مخصوصا نتایج کار یک طراح) همواره اهمیت دارد. این بازخوردها برای افرادی که دورکاری می­کنند چندان ساده نیست ولی شما می­توانید با استفاده از چند تکنیک محیطی داشته باشید که از طریق آنها بازخوردها و نظرات دیگران را دریافت می­کنید.

راه حل ها:

  1. برای شنیدن نظرات و انتقادات از تماس تصویری استفاده کنید

ارتباطات متنی در عین سادگی با مشکلاتی همراه هستند. یکی از اشکلات اساسی پیام متنی این است که ممکن است از لحن نوشتن شما برداشت صحیحی صورت نگیرد و مفهوم اصلی صحبت شما از متن پیام دریافت نگردد. در چنین مواقعی با استفاده از یک تماس تصویری می­توانید در مورد موضوعی نظر بدهید و یا نظر دیگران را بدانید تا از درک صحیح منظور خود توسط اعضای گروه مطمئن شوید.

  1. مکالمات یک به یک را فراموش نکنید

در اکثر سازمان­ ها به شکل هفتگی یا ماهانه مکالمات یک به یک انجام می­شود. برای اینکه نظرات و انتقادات افراد در چالش های دورکاری به صورت شفاف منتقل شود بهتر است که از یک رویکرد پیش­ بینانه استفاده شود. به عنوان مدیر یک گروهی که به دورکاری مشغول هستند باید از درک هدف گروه و وظیفه فردی توسط هر یک از اعضای تیم خود مطمئن باشید. همچنین باید نسبت به دریافت بازخورد به موقع اعضا آگاه باشید و از علاقه افراد به شغل خود مطلع باشید. این موضوعات تنها از طریق گفتگوی تک به تک با اعضا مشخص می­شود، به همین دلیل اهمیت این نوع گفتگوهای فردی باید مدنظر مدیران قرار بگیرد.

معرفی 5 چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها 21

به طور کلی نقاط قوت دورکاری نسبت به نقاط ضعف آن بسیار بیشتر است. در حقیقت هیچ شغلی وجود ندارد که بدون چالش باشد! با گذشت ماه ­ها و یا شاید سال­ها از فعالیت ­های دورکاری، می­توانید به آن عادت کنید و پس از آن خواهید دید که به طور کلی دورکاری از سایر مشاغل ساده ­تر است. داشتن تعهد و پشتکار در فعالیت­ های دورکاری و صداقت با اعضای گروه و خودتان موضوع مهمی است که باید به آن مقید باشید. در چنین صورتی می­توانید مشکلات احتمالی در حین کار را با کمک دیگر اعضای گروه به راحتی حل و فصل نمایید.

بنابراین برای موفقیت در چالش های دورکاری، مشکلات بیان شده را در قدم اول به خوبی بشناسید و درک مناسبی از آنها داشته باشید. اما همیشه نمی­توان راه­ حلی که برای یک نفر به خوبی جواب داده است را برای همه خوب در نظر گرفت. پس اگر با استفاده از راه ­حل ­های بالا به نتیجه مورد نظر خودتان نرسیدید، سعی کنید به دنبال راه ­حل مخصوص به خودتان بگردید.

حتما بخوانید: راهنمای کامل نوشتن قرارداد برای فریلنسر های گرافیک و تدوین

پیشنهاد یادگیری:

اگر در گرفتن پروژه مشکل دارید می توانید از دوره بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران استفاده کنید. پس از گذراندن این دوره می توانید به راحتی برای کار خود بازاریابی کنید و پروژه بگیرید. زمانی که رزومه و اعتبار مناسبی برای خودتان دست و پا کردید و به درآمد ثابت رسیدید، با شجاعت از شغل ثابت خود استعفا دهید و به شکل جدی به فریلنسری بپردازید.

معرفی 5 چالش دورکاری و روش های کنار آمدن با آن‌ها 23

ارسال در :
لینک کوتاه :