مقدمه ای بر ابزارهای ایلوستریتور
ادوبی ایلوستریتور انواع مختلفی از ابزارها را در خود دارد. زمانی که برنامه را باز می کنید می توانید به کمک ابزارهای خاصی که در آن وجود دارد تغییرات مورد نیازتان را اعمال کنید. ابزارهای مختلفی که در اینجا مورد استفاده قرار می گیرد کارکردشان به خوبی روشن است و هر کدام از آن ها مسئولیت مشخصی دارند. در آموزش ایلوستریتور ابزارهایی همچون draw، Type، paint، magic، modify، navigate ، layer و غیره را خواهید داشت. یکی از مهم ترین جنبه های برنامه ایلوستریتور این است که به کمک میانبرها ابزارهایی که دوست دارید را باز می کنید و می توانید به راحتی از آن ها بهره ببرید. در این مقاله می خواهیم به طور مختصر ابزارهای ایلوستریتور را با هم مرور کنیم و ببینیم این ابزارها چه کارکردی می توانند برایمان داشته باشند.
ابزار Select:
آرت برد شما با فشار دادن کلیدهای shif+Q فعال می شود و شما می توانید داخل آن هر چیزی که دوست داشتید را انتخاب کنید و اصلاح نمایید.
ابزار draw:
زمانی که می خواهید استعدادتان را در نقاشی به رخ جهانیان بکشید به یک سری ابزار نیاز دارید. در ایلوستریتور این ابزارها به خوبی کنار هم قرار گرفته اند و به شما کمک می کنند طرح مورد علاقه تان را بکشید.
از ابزار pen گرفته تا pie graph شما می توانید از گزینه های متعددی که پیش رویتان قرار گرفته است استفاده کنید. به هنگام کشیدن طرح های مختلف، به ترکیبی از ابزارها همچون چند وجهی، بیضی، مستطیل و مربع نیاز خواهید داشت. کافیست بر روی این ابزارها کلیک کنید و از شکل های آماده ای که برایتان تدارک دیده شده است بهره ببرید. ابزارهای دیگری هم برای کشیدن نمادها و نمودارها در ایلوستریتور وجود دارد و لازم نیست برای کشیدن این ها با ابزارهایی که در بالا معرفی کردیم بازی کنید. در چنین شرایطی می توانیم نماد دلخواه مان را در آرت برد بگذاریم و آن را با ابزارهای مختلفی که هست ویرایش کنیم. حالا فرض کنید می خواهید مقادیر عددی را به نمایش بگذارید. در چنین شرایطی به نمودارها نیاز خواهید داشت. در ایلوستریتور برای نمودارها نیز ابزارهای آماده ای هست و می توانید اعداد مدنظر را وارد کنید و نمودارتان را به صورت آماده تحویل بگیرید. شما می توانید هر وقت که خواستید این مقادیر را اصلاح و تنظیم کنید.
ابزار type:
این ابزار در ایلوستریتور برای وارد کردن متن بین تصاویر یا هر جایی که شما دوست داشته باشید به کار می رود. شما می توانید هر چیزی را هر جایی که دوست داشتید بنویسید و سپس آن را در صورت نیاز ویرایش کنید.
علاوه بر همه این ها ابزار vertical type ، Vertical type on path، Type on path، Vertical area type را هم در اختیار دارید و می توانید ازش استفاده کنید. یکی از ابزارهای دوست داشتنی که در این ابزار گنجانده شده است ابزار Touch type است. به کمک این ابزار کافیست هر جایی بر روی صفحه نمایش کلیک کنید و متن تان را بنویسید. برای دسترسی به این ابزار کافیست کلیدهای shift+T را فشار دهید.
ابزار paint:
این ابزار شامل ابزارهای Gradient، mesh، shape builder، live paint bucket، lives paint selection است. ابزار gradient برای ایجاد سایه های رنگی استفاده می شود و می توان به کمک آن ترکیبی از دو یا چند رنگ را ایجاد کرد. علاوه بر این ابزار مفیدی به نام live paint bucket را در ایلوستریتور دارید که بهتان کمک می کند ترکیبی از رنگ های مختلف را ایجاد کنید.
ابزار modify:
شاید یکی از کلیدی ترین و مهم ترین قابلیت هایی که در ایلوستریتور گنجانده شده باشد ابزار اصلاح یا همان modify است.
گاهی از اوقات شما مجبور هستید چیزی را اصلاح کنید. به کمک این ابزار می توانید تغییرات زیادی همچون چرخاندن، ایجاد تصویر آینه ای از تصویر اصلی، مقیاس بندی تصویر، تغییر شکل، تنظیم عرض و ارتفاع و غیره را انجام دهید. یکی از ابزارهای مورد علاقه من ابزار twirl است. به کمک این ابزار می توانید شکل های پیچیده تری ایجاد کنید. در لبه های دایره هم می توانید از این ابزار استفاده کنید و گزینه های موجود را با دابل کلیک بر روی ابزار تغییر دهید. ابزار wrap نیز به شما کمک می کند شکل آبجکت تان را تغییر دهید. ابزار Pucker را هم می توان برای فشرده کردن هر چیزی به سمت مرکز مورد استفاده قرار داد.
ابزار Navigate:
این ابزار هم یکی دیگر از گزینه های مهمی است که در ایلوستریتور گنجانده شده است. اگر تغییری در طرح ایجاد کنید، باید بر روی آن زوم کنید تا ببینید تغییراتی که ایجاد کرده اید چه اثری بر روی طرح تان داشته است. به هنگام اعمال افکت ها یا اعمال رنگ ها به ابزار hand نیاز دارید که آبجکت تان را بگیرید. از آنجایی که به طور مداوم به این ابزارها نیاز دارید می توانید کلیدهای H و Z را فشار دهید تا بهشان دسترسی داشته باشید.
ابزار آرت بورد:
این ابزار پلتفرمی برای بخش های قابل پرینت یا پلتفرمی برای آبجکت هایی است که اکسپورت می شوند.
قبل از ایجاد آرت بورد، شما می توانید اندازه های پیش فرض متعددی را انتخاب کنید یا آرت بورد خودتان را تعریف نمایید. همچنین می توانید برای یک سند واحد آرت بوردهای سفارشی ایجاد کنید. اگر دوست داشتید بعدا هم می توانید اندازه، عرض و ارتفاع آرت بورد را تغییر دهید. این ابزار را باز کنید تا به طور مستقیم با کشیدن و رها کردن، آبجکت هایی به آن اضافه نمایید. هر آرت بوردی با یک خط ضخیم احاطه شده است و ناحیه ای که می توان از آن پرینت گرفت را نشان می دهد. Canvas ناحیه بیرون آرت بورد است که می توان تا ۲۲۰ اینچ هم توسعه اش داد.
پنل لایه ها:
معمولا در نرم افزارهای ویرایش تصویر، لایه ها نقش مهمی ایفا می کنند. به کمک ابزار لایه ها شما می توانید یک لایه را به عنوان لایه اصلی دست نخورده نگه دارید و باقی لایه ها را تغییر دهید. در چنین شرایطی دیگر مجبور نیستید هر بار کلید undo را فشار دهید و با زدن کلید حذف، لایه ای که دوست ندارید را حذف کنید. کاربرد دیگر پنل لایه ها این است که می توانید ابجکتی را پنهان کنید، قفل نمایید یا ذخیره کنید. حتی می توانید قالبی از لایه ایجاد کنید و از آن برای پیگیری اثر هنری استفاده نمایید.
معمولا در بخش لایه ها، ایلوستریتور رنگ خاصی به هر لایه می دهد (می تواند بیش از ۹ رنگ مختلف داشته باشد). همان رنگ در مسیر، انکرپوینت ها و مرکز آبجکت نیز منعکس خواهد شد. در شکل زیر هم می توانید ببینید چگونه لایه های مختلف ایجاد شده و نامگذاری شده اند. چهار ستون را مشاهده می کنید که با عنوان های مختلفی همچون Visibility column، Edit column، Target column، Selection column نامگذاری شده اند. می توان با کلیک بر روی این ها مشخصاتشان را کنترل کرد.
اگر به دنبال یادگیری ایلوستریتور به شکل ویدیویی هستید، ما در در گرافیستار یک پکیج آموزش ایلوستریتور را در قالب پروژه های ویژه بازار کار با قیمت بسیار پایین آماده ساختیم تا تمامی شما عزیزان علاقمند بتوانید با کمترین هزینه به سطح بالایی از برنامه برسید و درآمدزایی خود را شروع کنید.