آنچه خواهید خواند:
چگونه به عنوان یک گرافیست یا تدوینگر استخدام شویم؟
اگر از خوانندگان مقالات ما در گرافیستار باشید می دانید که مانور زیادی روی زندگی فریلنسری داده ایم و حتی دوره ای برای اولین بار در ایران تحت عنوان بازاریابی و گرفتن پروژه طراحی کرده ایم. اما ممکن است فریلنسری برای برخی مناسب نباشد یا با روحیات آن ها سازگار نباشد، همچنین برخی به دنبال استخدام گرافیست یا تدوینگر به عنوان شغل اصلی هستند و به فریلنسری به عنوان شغل دوم نگاه می کنند. تصمیم گرفتیم برای این دسته از عزیزان مقاله ای برای استخدام منتشر کنیم تا با نکات استخدامی آشنا شوند و این مسیر را بهتر بشناسند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
قبل از مصاحبه
بر اساس مهارت و تخصص خود و همچنین سابقه کاری، شغل مورد نظر خود را در شرکت هدفتان انتخاب کنید. اگر به تازگی وارد بازار کار شده اید نباید انتظار رده های بالای شغلی را داشته باشید، نردبان را پله پله طی کنید و صبور باشید. برای پیدا کردن فرصت های شغلی می توانید از وبسایت هایی مثل جابینجا یا ایران تلنت استفاده کنید. در کانال ها و پیج های کاریابی مخصوص گرافیک و تدوین نیز عضو شوید زیرا گاهی سمت شغلی مناسبی در این کانال ها و پیج ها پیشنهاد می شود. در انتخاب سمت شغلی حتما به سابقه کاری شرکت، شرایط کاری مثل بیمه و حقوق و ریزه کاری هایی مثل امکان مرخصی توجه کنید.
بعد از انتخاب شرکت، نوبت به نگارش رزومه و پرتفولیو است. رزومه و پورتفولیو یکی از مهم ترین بخش های استخدام یا دریافت پروژه است که در دو مقاله جداگانه به آن ها پرداخته ایم. پرتفولیو شما میتواند حکم برگ برنده شمارا داشته باشد پس آن را جدی بگیرید.
چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم؟ مخصوص گرافیست ها و تدوینگران
در روز مصاحبه
بعد از ارسال رزومه معمولا با شما تماس گرفته می شود تا طی جلسه ای حضوری در شرکت حاضر شوید. طی این جلسه از شما سوالاتی پرسیده می شود و پاسخ شما تعیین کننده استخدام شماست.
معمولا چند سوال اصلی از شما پرسیده می شود و بهتر است خود را برای آن ها آماده کنید. سوالاتی مثل“چرا شرکت مارا انتخاب کرده اید؟” ، “در چه کاری تخصص دارید و چگونه می توانید به ما کمک کنید؟” ، “تفاوت شما با سایر افراد چیست و چه مزیتی دارید؟” و “اگر قبلا شاغل بوده اید، دلیل ترک شغلتان چه بوده است؟”
خود را برای سوالات احتمالی دیگر آماده کنید و پاسخ هارا در ذهنتان مرور کنید. همیشه صادق باشید و از بزرگ نمایی یا بی ارزش نشان دادن نکات پرهیز کنید.
ممکن است سوالات فنی در روز مصاحبه از شما پرسیده شود. سعی کنید در حد توان کامل پاسخ دهید. همیشه در پاسخ دادن سادگی را رعایت کنید و از پیچیده کردن پاسخ ها پرهیز کنید. برای مصاحبه همیشه نیم ساعت تا یک ربع زودتر در دفتر شرکت حاضر شوید، لباس های آراسته و مرتب بپوشید و طوری رفتار کنید که گویی علاقه مند هستید.
در حین مصاحبه
طی زمان مصاحبه لبخند را حفظ کنید، سعی کنید خودتان باشید و اعتماد به نفس داشته باشید. اعتماد به نفس یکی از مهم ترین فاکتور های ناثیرگذاری روی افراد است. به زبان بدنتان توجه داشته باشید، به طور مثال خیلی خم نشینید یا خیلی به صورت خود دست نزنید. البته حواستان باشد که از آنطرف بام نیوفتید! غرور اضافی را کنار بگذارید یا از رفتار های بی ادبانه بپرهیزید! لم دادن و باز کردن پاها یا گستاخانه صحبت کردن نشان دهنده اعتماد به نفس شما نیست و فقط باعث می شوید اسمتان از لیست خط بخورد.
در حین مصاحبه سعی کنید خود را به خوبی پرزنت کنید و نشان دهید می توانید برای شرکت ارزشمند باشید. اگر از شما آزمون فنی گرفتند خونسردی خود را حفظ کنید و بهترین نسخه خودتان باشید. سعی کنید در کوتاه ترین زمان ممکن، با کیفیت ترین کار خود را ارئه دهید تا مورد توجه قرار گیرید. ممکن است برگزار کننده از عمد چند سوال یا کار از شما بخواهد که در حوزه تخصصتان نیست، برای اینگونه موارد نیز آماده باشید و پاسخ مناسب داشته باشید.
در رشته های استخدام گرافیست یا تدوینگر عمدتا به مدرک شما توجهی نمی شود و بیشتر به نمونه کار ها و آزمون حضوری شما توجه می شود. شانس شما در قبولی با افزایش تخصص امکان پذیر است، پس اگر نیاز دارید در حوزه ای تخصص خود را افزایش دهید حتما دوره های آموزشی گرافیستار را بررسی کنید. با سرمایه گذاری مبلغ کمی میتوانید در حوزه ارزشمندی متخصص شوید و شانس قبولی خود را بسیار افزایش دهید.
بعد از مصاحبه
اگر تخصص مناسب داشته باشید و در شرکت مناسبی اقدام کرده باشید به احتمال بسیار قوی شغل مورد نظر خود را تصحاحب خواهید کرد. در غیر این صورت، امید خود را از دست ندهید و به یاد داشته باشید باید در چند شرکت مختلف شانس خود را امتحان کنید. افراد بسیار کمی در مصاحبه اول استخدام گرافیست یا تدوینگر می شوند و مابقی باید چند بار تلاش کنند تا به شغل مورد نظر خود دست یابند.
بعد از هر مصاحبه تجربه ای ارزشمند کسب خواهید کرد و به نقاط ضعف خود پی خواهید برد. رفع نقاط ضعف خود را در اولویت قرار دهید تا به این شکل هربار یک گام به پیشرفت فردی نزدیک شوید. اگر در آزمون حضوری قبول نشده اید یا پورتفولیو شما مورد توجه قرار نگرفت باید زمان بیشتری را برای تمرین اختصاص دهید و تخصص خود را افزایش دهید. نقش آموزش را دست کم نگیرید زیرا همیشه برای یادگیری چیزی وجود دارد، به طور مثال دانستن چند نکته می تواند شمارا از بقیه افراد متمایز کند و شانس شمارا در قبولی افزایش دهد.
این مقاله را با ذکر این نکته تمام می کنم: اگر واقعا در حوزه خود متخصص باشید در هر شرایطی برای شما کار وجود دارد، اگر کسی نیست که شمارا استخدام کند دست روی دست نگذارید. خودتان برای خودتان کار ایجاد کنید و به شکل مستقل شروع به بازاریابی و دریافت پروژه کنید