آنچه خواهید خواند:
نکاتی برای افزایش هوش مالی فریلنسر ها
داشتن هوش مالی به زبان ساده یعنی راهکارهایی که با پولتان هوشمندانه رفتار کنید. انتخاب های مالی شما تاثیر به سزایی در رفاه آینده شما دارد مخصوصا اگر فریلنسر باشید. این انتخاب ها از این جهت برای فریلنسر ها اهمیت دارند که درآمد ثابتی در این شغل وجود ندارد. در این مقاله درباره نکاتی برای افزایش هوش مالی شما صحبت می کنیم.
فرمول دو مرحله ای
شرایط اقتصادی کشورمان طی چند دهه گذشته به گونه ای رقم خورده است که ارزش ریال به طور مداوم در حال سقوط است. زمانی که ارزش پول در کشوری در حال سقوط باشد پس انداز به تنهایی معنایی ندارد. حتما تجربه دارید که برای خرید چیزی پس انداز کرده اید اما بطور ناگهانی قیمت آن جنس افزایش یافته و توان خرید از شما گرفته شده است.
در کشورهایی مثل ایران باید فرمول دو مرحله ای پس انداز-دارایی را به کار ببندید تا اثر تورم را خنثی کنید.
در این روش بعد از پس انداز باید به سرعت پول نقد خود را تبدیل به دارایی کنید. شاید با خود بگویید درآمد من آنقدری نیست که چیزی بخرم یا سرمایه گذاری کنم، اما باید بدانید که حتی با چند صد هزار تومان هم میتوان سرمایه گذاری انجام داد. به طور مثال خرید سهام در بورس حتی با دویست هزار تومان هم امکان پذیر است.
دارایی در برابر تورم مصون است و ارزش خود را از دست نمی دهد. به طور مثال اگر ۵ میلیون تومان سهام مناسب در بورس خریداری کنید، در طی یک دوره تورمی ممکن است سبد سهام شما دو تا سه برابر شود.
برای اجرای این فرمول دو مرحله ای ابتدا باید پس انداز را جدی بگیرید. رابرت کیوساکی، یکی از پیشروان تدریس هوش مالی در دنیا می گوید باید برای هر اسکناس خود برنامه داشته باشید. برای پس انداز بهتر است یک حساب جداگانه از حساب مخارج خود باز کنید و بعد از دریافت هر پروژه، درصد مشخصی را در آن قرار دهید. همیشه یادتان باشد پولی که بعد از خرج کردنتان مانده است را پس انداز نکنید، بلکه پولی که بعد از پس اندازتان باقی می ماند را خرج کنید.
اگر نمیدانید که پولتان چگونه خرج می شود و ناگهان می بینید که حساب بانکی تان خالی شده، بهتر است از اپلیکیشن های حسابداری شخصی مخصوص موبایل استفاده کنید. این اپلیکیشن ها به شما این قابلیت را می دهند که بدانید کجا و برای چه چیزی پولتان را خرج می کنید و برای آن برنامه بریزید.
به علت ماهیت کار فریلنسری و نداشتن درآمد ثابت و قابل پیش بینی، بهتر است حداقل برای دو تا سه ماه زندگی تان پس انداز کنید تا در شرایط اضطراری، به مشکل بر نخورید.
برای تبدیل پس انداز به دارایی بهترین روش سرمایه گذاری است. برای سرمایه گذاری می توانید از کمک مشاوران سرمایه گذاری استفاده کنید یا آموزش ببینید.
دو نکته مهم
نکته اول این است که درآمدتان را جلو جلو خرج نکنید! اگر کارمند بودید استفاده از خرید های قسطی یا وام توجیه داشت زیرا درآمد قابل پیش بینی داشتید اما در زندگی فریلنسری هرگز این کار را انجام ندهید. البته ممکن است بیشتر از قرض یا قسط درآمد کسب و کنید و برای پرداخت آن ها مشکلی نداشته باشید اما در آن روی سکه ممکن است مدتی درآمد مناسب کسب نکنید و در پرداخت قسط ها به مشکل بر بخورید.
نکته مهم دیگر گرفتن پیش پرداخت از مشتری در شروع است. گاهی ممکن است مشتری در میانه راه پشیمان شود یا نظرش تغییر کند. با گرفتن درصدی از مبلغ به عنوان پیش پرداخت، خیالتان راحت است که حداقل سرتان بی کلاه نمی ماند و زمانتان تلف نشده است.
چگونه درآمدمان را افزایش دهیم؟
یکی از مهم ترین ارکان افزایش هوش مالی فریلنسر ها ، برنامه ریزی برای افزایش درآمد است. درآمد یک فریلنسر زمانی افزایش می یابد که روی برند سازی و بازاریابی خود کار کند و بتواند پروژه های بیشتر و گران تر بگیرد. برای این امر باید روی آموزش خود سرمایه گذاری کنید.
تصور کنید در حالت عادی پروژه های ۵۰۰ هزار تومانی می گیرید اما پس از اینکه بازاریابی یاد گرفتید و توانستید با شرکتهای معتبر کار کنید، همان پروژه را به قیمت دو میلیون تومان انجام خواهید داد. با یک حساب سر انگشتی می فهمید که آموزش یکی از مطمئن ترین سرمایه گذاری ها است و به راحتی می تواند درآمد شما را چند برابر کند.
اگر در حوزه خود تخصص کافی دارید اما در بازاریابی و گرفتن پروژه مشکل دارید، می توانید در دوره “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” شرکت کنید.این دوره که برای اولین بار در ایران توسط گرافیستار برگزار شده، اصول بازاریابی مخصوص فریلنسر های این حوزه تدریس می شود و بعد از گذراندن این دوره، به راحتی می توانید با شرکت های معتبر وارد همکاری شوید و پروژه بگیرید. از طریق بنر زیر در دوره شرکت کنید.