آنچه خواهید خواند:
تاریخچه ایلوستریتور و نکاتی که هر گرافیست باید بخواند
در تاریخچه ایلوستریتور آمده است که در سال ۱۹۸۶، تقریباً سی سال پیش، اپل مکینتاش برای اولین بار این نرم افزار را به عنوان یک ابزار برای طراحی گرافیکی و لوگوها به بازار عرضه کرد. ایلوستریتور در واقع به عنوان یک نرم افزار مکمل برای فتوشاپ عرضه شد. در آن زمان، فتوشاپ وظیفه طراحی تصاویر دیجیتالی و تصویرسازی کامپیوتری را بر عهده داشت، اما ایلوستریتور نتایج بهتری در زمینه طراحی لوگوها ارائه میکرد. هنگام عرضه ایلوستریتور، شرکت مکینتاش منابع مالی زیادی نداشت و برای چاپ اسناد خود از LaserWriter، یک محصول اپل، استفاده میکرد. اما پس از به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار، توانست با استفاده از منحنیهای Bezier، اشکال و نسبتها را براساس معادلات ریاضی پردازش کند.
تنها این عامل باعث شد که در تاریخچه ایلوستریتور، این نرم افزار به عنوان یک محصول قابل اعتماد توسط کاربران تشخیص داده شود و با مشکلاتی مانند ناکاملی که در برنامهها و نرم افزارهای دیگر وجود دارد، مواجه نشود. به طور کلی، قدرت و سادگی ایلوستریتور ناشی از قابلیت انتخاب و استفاده از منحنیهای ریاضی به عنوان عنصر اصلی آن است.
حتما ببینید: آموزش رایگان ایلوستریتور 2023 مقدماتی
تولد یک نرم افزار انقلابی
ادوبی ایلوستریتور در سال ۱۹۸۶ درست سه سال قبل از فتوشاپ ساخته شد. بسیاری از افراد فکر می کنند که فتوشاپ از ایلوستریتور قدیمی تر است اما در واقع ایلوستریتور برادر بزرگتر فتوشاپ است. کاربرد اولیه این نرم افزار برای طراحی لوگو، فونت و اشکال گرافیکی بود و بر اساس معادلات ریاضی، اشکال و نسبت هارا پردازش میکرد. تصویر تبلیغاتی نوستالژیک ایلوستریتور، از نقاشی بوتیچلی به نام “تولد ونوس” برداشته شد و تا سال ۲۰۰۳، تصویر اصلی نرم افزار باقی ماند.
در اواخر دهه هشتاد میلادی شرکت های مختلفی برای تولید کامپیوتر ها دست به کار شدند و همین موضوع باعث محبوبیت اولیه ایلوستریتور شد، اما مشکلات کوچک و بزرگی در ساخت ایلوستریتور وجود داشت و همین موضوع باعث شد تا دو سال بعد سیعنی در سال ۱۹۸۸ ایلوستریتور نسخه بهبود یافته به بازار عرضه کند و نام آن را ایلوستریتور ۸۸ گذاشتند.
پیدایش زوج جذاب ایلوستریتور و ویندوز
تا قبل از نسخه ۲ ایلوستریتور، این نرم افزار فقط برای مکینتاش و چند سیستم دیگر در دسترس بود اما با محبوبیت سسیتم عامل تازه تاسیس بیل گیتس یعنی ویندوز، برنامه نویسان ادوبی به فکر سازگار کردن ایلوستریتور با ویندوز افتادند و نسخه ۲ را عرضه کردند. نسخه ۲ ایلوستریتور ضعیف عمل کرد و همین موضوع باعث شد به سرعت نسخه سه، چهار، پنج و شش پشت سرهم منتشر شوند. از اینجا بود که موفقیت این نرم افزار حتمی شد زیرا ویژگی های بسیار حرفه ای، پشتیبانی بسیار عالی ادوبی و آپدیت های منظم باعث محبویبت آن نزد کاربران مکینتاش اپل، ویندوز مایکروسافت و نکست (شرکت جانبی که توسط استیوجابز در زمان اخراجش از اپل تاسیس شد) شده بود.
تغییرات عمده در نسخه ۶
در سال ۱۹۹۶ و با عرضه نسخه ۶ ادوبی در رابط کاربری ایلوستریتور تغییرات بسیاری ایجاد کرد تا بتواند با نرم افزار های رقیب رقابت کند. در همین سال بود که ایلوستریتور شروع به پشتیبانی از فونت های تروتایپ کرد (فونت هایی که الان روی کامپیوترتان نصب است از همین نوع است) تا بتواند با نرم افزار هایی مثل کورل دراو رقابت کند و به خوبی هم از پس شرکت های رقیب برآمد. یک ویژگی بسیار مهم دیگر اضافه شدن قابلیت پلاگین و افزودن آن به ایلوستریتور بود که باعث شد این نرم افزار بسیار قدرتمند شود.
اینترنت و پیشروی ایلوستریتور
نسخه ۷ در زمان بسیار مهمی عرضه شد، زمانی که اینترنت به سرعت در حال گسترش بین کاربران خانگی بود. رقبای ایلوستریتور در آن زمان عمدتا فری هند و کورل دراو بودند که هیچکدام قابلیت انتشار برای وب نداشتند و یک سری ویژگی بسیار مهم مثل پلاگین ها و ابزار های کاربردی برای طراحی سایت و محتوای آن را نداشتند. ادوبی به خوبی از غفلت رقبا استفاده کرد و نسخه ۷ را تا دندان برای وب و خروجی گرفتن برای وبسایت مسلح کرد، همچنین با کمک شرکت های جانبی پلاگین هایی برای طراحان وب ساخت که آن هارا از هر نرم افزار دیگری بی نیاز می کرد. در این سال بود که فروش ایلوستریتور در کنار فتوشاپ ادوبی را به یکی از بزرگترین شرکت های نرم افزاری دنیا تبدیل کرد. تا سال ۲۰۰۳ نسخه های ۸-۹ و ۱۰ هم عرضه شد که هرکدام به نسبت قبلی پیشرفت خوبی داشتند اما تغییری عمده در آن ها ایجاد نشده بود.
سال ۲۰۰۳، سال creative suite
تا این سال ادوبی توانسته بود به عنوان رهبر بازار نرم افزار های گرافیکی و تدوین شناخته شود و تقریبا هیچکدام از رقبا برای ادوبی و به خصوص ایلوستریتور تهدیدی نبودند. در سال ۲۰۰۳ ادوبی تصمیم گرفت تمام نرم افزار های اصلی اش را در یک پکیج بسیار بزرگ به فروش برساند و نام آن را کریتیو سویت گذاشت. کاربر با خرید این باندل به تمام ویژگی های مورد نیازش برای طراحی گرافیک و ایجاد طرح های خیره کننده دسترسی پیدا می کرد. در همین سال ها شرکت های نرم افزاری در ایران دست به کار شدند و نسخه های کرک شده آن را در بازار عرضه کردند.
در اوایل دهه اول ۲۰۰۰ اکثر طرح ها به سمت طراحی مدرن و ساده کشیده شدند و همانطور که گفتیم ادوبی مجبور بود با طرح نقاشی ونوس خداحافظی کند. طراحان ادوبی یک طرح مینیمال برای نرم افزار طراحی کردند که شامل فضای سفید بزرگ و چند گل زیبا بود.
نسخه ۱۳ ادوبی ایلوستریتور بازهم دستخوش تغییرات بسیاری شد که یکی از بزرگترین ها تغییر هویت بصری و بسته بندی کل خط تولید ادوبی بود. طبق سیاست جدید، بسته بندی تمامی نرم افزارها بسیار شبیه به هم بود و فقط در رنگ ها و چند جزئیات کوچک تفاوت ایجاد میشد. از این تاریخ بود که رنگ زیبای نارنجی به ایلوستریتور رسید و رنگ آبی به فتوشاپ.
نسخه ۱۴ در سال ۲۰۰۸ عرضه شد و ابزار های جدید و متنوعی به ایلوستریتور اضافه کرد، همچنین کار با چند لایه بسیار راحت تر شده بود و رابط کاربری ایلوستریتور ساده تر از هر زمانی شده بود. تا سال ۲۰۱۳ ایلوستریتور به طور مرتب بروزرسانی شد اما در سال ۲۰۱۳، نحوه فروش نرم افزار های ادوبی بازهم تغییر کرد.
Creative cloud
در سال ۲۰۱۳ درست ده سال بعد از معرفی کریتیو سویت، ادوبی تصمیم گرفت بازهم نوع فروش نرم افزارهایش را تغییر دهد. در واقع با عرضه کریتیو کلاود دیگر نرم افزار ها به فروش نمیرسند بلکه ماهیانه یا سالیانه “اجاره” میشوند و کاربر تا هر زمانی که برای آن مبلغی پرداخته باشد میتواند از آن استفاده کند، هرچند در ایران مشکلی برای استفاده رایگان از ایلوستریتور وجود ندارد و به راحتی با کرک کردن آن میتوانید از ایلوستریتور به صورت رایگان استفاده کنید.
حتما بخوانید: ادوبی ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟
از ۲۰۱۳ تا کنون
تا زمان نگارش این مقاله ادوبی ایلوستریتور ۲۰۲۰، نسخه ۲۴م از این سری است و همه ساله به کاربرد ها و ابزار های آن افزوده میشود. شرکت ادوبی قصد دارد در آینده بیشتر تکنولوژی های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را وارد نرم افزار هایش به خصوص ایلوستریتور کند که قطعا صنعت گرافیک را متحول خواهد ساخت. به دلیل کاربرد بسیار وسیع ایلوستریتور، تقاضا برای متخصصین این نرم افزار روز به روز افزایش مییابد یادگیری این نرم افزار اهمیت بیشتری پیدا می کند.
ایلوستریتورهای امروزی
با توجه به تاریخچه ایلوستریتور، میتوان به این نتیجه دست یافت که این نرم افزار از زمان عرضه اولیه خود تاکنون ۲۴ نسخه را به بازار عرضه کرده است. هر سال، امکانات و ابزارهای این نرم افزار به آن اضافه میشود و ایلوستریتور به یکی از عمدهترین نرم افزارهای گرافیکی در دنیای فناوری تبدیل شده است. تأثیر ایلوستریتور بر صنعت گرافیک قابل توجه است و بسیاری از کاربران و طراحان گرافیکی ترجیح میدهند از این نرم افزار استفاده کنند به جای استفاده از چندین نرم افزار دیگر که کاربرد محدودتری دارند.
اهمیت یادگیری ایلوستریتور
برای استفاده از ایلوستریتور، به دلیل دارا بودن یک فضای کاربری بسیار گسترده و ابزارهای متنوع، ممکن است نیازمند زمان و تمرین باشید تا به طور کامل از آن استفاده کنید. اما با شرکت در دورههای آموزشی مرتبط، میتوانید به سطح حرفهای در استفاده از این نرم افزار برسید و به عنوان یک گرافیست حرفهای در شرکتهای معتبر با درآمد بالا مشغول به کار شوید.
چگونه به یک متخصص ایلوستریتور تبدیل شویم؟
دانلود پکیج آموزش ایلوستریتور اگر از مسیر درست انجام نشود ریسک بالایی دارد، یعنی ممکن است هزینه های بسیاری برای شما ایجاد کند یا چند ماه طول بکشد و در نهایت هم به تخصص کافی نرسیده باشید. اگر میخواهید در ایلوستریتور از بقیه یک سر و گردن حرفهای تر شوید و بتوانید پروژه های سنگین با دستمزد بالا بگیرید، پیشنهاد ما استفاده از دوره ایلوستریتور گرافیستار است. با شرکت در این دوره، یک هدیه دریافت خواهید کرد که شامل یک دوره جانبی به ارزش ۷۹ هزار تومان است که به طور کامل فنون بازاریابی و گرفتن مشتری را به شما آموزش میدهد تا از منزل خودتان بدون نیاز به درآمد های کم سایت های فریلنسری مثل پونیشا پروژه های عالی از شرکت های معتبر بگیرید.
قیمت بسیار مناسب، یادگیری جامع، استفاده از برترین اساتید ایران و یادگیری صفر تا صد فقط در یک هفته از تفاوت های دوره ما با سایر دوره های مشابه است، اگر قصد دارید یک بار برای همیشه در ایلوستریتور متخصص شوید و به فن بازاریابی برای کار هنریتان مسلط شوید، این فرصت را از دست ندهید.