معرفی ۹ تفاوت پریمیر و افترافکت + کدام را یاد بگیریم؟

تفاوت پریمیر و افترافکت

تفاوت پریمیر و افترافکت در چیست؟

اگر شما به موضوعات تدوین، ترکیب و ویرایش علاقه دارید، احتمالا قطعا با نرم­ افزارهای افترافکت و پریمیر آشنایی دارید. همان گونه که اطلاع دارید، افترافکت نرم ­افزاری برای ترکیب گرافیک پیشرفته و جلوه­ های بصری می­باشد. آموزش پریمیر هم در صنعت فیلم ­سازی به عنوان یک رکن اساسی استفاده می­شود. سوال این است تفاوت پریمیر و افترافکت در چه بخش هایی می باشد؟

در مورد ارتباط این دو برنامه به هم باید بگوییم که برای حفظ کیفیت فیلم­ ها آنها را در پریمیر پرو ویرایش می­کنند، پس از آن به وسیله لینک پویا به افترافکت وارد می­شود و با افکت ­گذاری و بهبود گرافیک فیلم می­توانید آن را در جدول زمانی پریمیر مشاهده کنید.

 کدامیک سهم بیشتری را از بازار کار دارند؟ افترافکت یا پریمیر؟

برای ورود به بازار کار هر کدام از این دو نرم افزار به نیاز های بخشی از کاربران پاسخ می دهند و یادگیری هر دوی آن ها خالی از لطف نخواهد بود و به شما در بدست آوردن موقعیت های شغلی بهتر کمک می کند ولی الزامی به یادگیری هر دوی این ها نیست. ما ابتدا باید بدانیم کدامیک از نیاز های بازار کار  را می خواهیم برطرف کنیم؟ علاقه خودمان به کدام نرم افزار است؟ هر یک چه امکاناتی را در اختیار ما قرار می دهند؟ پکیج آموزش افتر افکت

و صدها معیار دیگر که بتواند برای یک انتخاب درست به ما کمک کند. در ادامه این مقاله از آکادمی گرافیستار با بررسی دقیق تفاوت های مختلف دو نرم افزار پریمیر و افترافکت و شرح آن ها می پردازیم.

بررسی معیار های اساسی، برای یک انتخاب مناسب

قبل از این که بخواهیم تفاوت های پریمیر و افترافکت  را مورد بحث قرار بدهیم خوب است بدانید، تفاوت ها صرفاً باعث برتری یک نرم افزار بر دیگری نمی شود چرا که قابلیت های هر کدام مختص کاربردی خاص است و بیان این موضوعات بیشتر برای جهت دهی و ایجاد بینش برای انتخاب یک مسیر مناسب بر طبق دلایل اصولی می باشد.

۱. تایم‌لاین

تفاوت­ های بسیاری در بین ابزارهای ویرایشی و امکانات پریمیر و افترافکت وجود دارد. ولی از تایم لاین که بخش کلیدی در بین نرم­ افزارهای تدوین است مقایسه را شروع می­کنیم. تایم لاین قابلیت بسیاری برای حرکت در میان فایل­ های یک پروژه و کلیپ ­ها در خود دارد و جزئیات بسیاری را در بر می­گیرد. از طرفی تایم‌لاین افتر افکت برای کار کردن روی چند کلیپ به صورت همزمان قابلیت کمتری به شما ارائه می­دهد. ولی برای ایجاد تعامل ساده­تر، کاربرپسند و سریع دست شما را باز می­گذارد.

به بیان بهتر تایم‌لاین پریمیر امکانات بیشتری در اختیار تدوین­گر گذاشته و سرعت کار کردن با آن به دلیل رابط کاربری ساده­ ای که دارد بسیار بالاتر است. این تایم ­لاین با وجود پیچیدگی ­هایی که در خود دارد ولی اگر این موارد را هم یاد بگیرید می­توانید با سرعت بیشتری تجربه لذت ­بخشی را در کار کردن با آن داشته باشید. بنابراین در گام اولیه این مقایسه پریمیر برنده است و می­تواند برای ویرایش ویدئوها و در اختیار گذاشتن نتیجه نهایی بهتر به کاربر به شکل بهتری عمل کند.

معرفی 9 تفاوت پریمیر و افترافکت + کدام را یاد بگیریم؟ 16

۲. ویرایش

در کنار تایم لاین، ابزارهای موجود در یریمیر و همچنین رابط کاربری آن برای ایجاد تغییرات و ویرایش ویدئوها در قسمت صوت و تصویر بسیار کمک ­کننده است. اما این موضوع چندان شگفت­ انگیز نیست، زیرا پریمیر یکی از بهترین و مهمترین نرم­ افزارها برای تدوین و ویرایش ویدئوها محسوب می­شود. ولی با این حال برنامه کاربرپسندی نیست و ابزارهای آن برای ویرایش کامل نمی­ باشد. به همین دلیل برای ویرایش پروژه­ های بزرگ محیط مناسبی ندارد.

مهمترین تفاوت پریمیر و افترافکت برشمرده می­شود این است که پریمیر برای هر پروژه ویرایشی مجموعه کاملی ارائه می­دهد، در مقابل افترافکت کار کردن بر روی موشن­ گرافیک و جلوه­ های ویژه را بسیار ساده ­تر می­کند. اما این اقدامات در آن بسیار سخت و به کندی انجام می­شود.

حتما بخوانید: معرفی ۷ نرم‌ افزار برتر ساخت و تدوین فیلم و کلیپ ۲۰۲۱

۳. میکسر صدا

اهمیت بخش صوتی ویدئوها در عصر حاضر به اندازه فضای بصری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل پریمیر ابزار قدرتمندی برای میکسر صدا محسوب می­شود که توسط آن می­توان کنترل و مدیریت بالایی بر روی خروجی­ های صوتی یک پروژه ایجاد نمود و در همین جهت از پلاگین استاندارد VST3 در آن استفاده شده است. اما افترافکت این امکانات را در خود ندارد و در این موضوع هم از پریمیر پایین ­تر است. این موارد به طور کلی بیانگر بهتر بودن پریمیر یا بدتر بودن افترافکت نیست، بلکه تفاوت های کاربردی پریمیر و افترافکت را بیان می­کند.

تفاوت های پریمیر و افترافکت

۴. Mercury Playback Engine

شاید داشتن این انجین در یک نرم­ا فزار، مزیت اساسی برای آن محسوب نشود ولی برای ایجاد تمایز بین متکی بودن به سخت ­افزار یا نرم­ افزار در پریمیر از این قابلیت استفاده می­شود.

به عنوان مثال شما یک کارت گرافیک دارید که به پشتیبانی انجین یا موتور MPE وابسته است، این امکان شما را قدار می­سازد که در طول تایم ­لاین پروژه خودتان آن را برای رندر شدن سکانس­ ها یا کلیپ ­ها ببینید و آن را در پیش نمایش­ تصویر خود مشاهده کنید. این امکان موجب می­شود که با سرعت بیشتری ویرایش ویدئو اتفاق بیفتد و این امکان در افترافکت وجود ندارد و همین امر باعث می­شود که در بین تفاوت های پریمیر و افترافکت در موضوع تدوین ویدئو باز هم عقب­ تر باشد.

حتما بخوانید: معرفی ۷ لپ تاپ ادیت فیلم + ۴ فاکتور انتخاب در سال ۲۰۲۱

۵. ویرایش آسان خروجی‌های همزمان چند دوربین از یک صحنه

در مورد ویرایش ویدئوها و تدوین آنها این قابلیت مورد استفاده قرار می­گیرد که افترافکت در این مورد کاربردی نست. در پریمیر شما می­توانید در بین چند دوربین سوئیچ انجام دهید، تایم­ لاین­ هایی که در بین تصاویر از هر دوربین تهیه شده است را سنک نگه داشته و در بین دوربین ­ها و زوایای مختلف حرکت کنید.

تفاوت پریمیر و افترافکت چیست

۶. مدیریت فایل

در بین تفاوت های پریمیر و افترافکت این جنبه کاربردی توسط بسیاری از افراد نادیده گرفته می­شود ولی مدیریت فایل اهمیت بالایی در موفقیت پروژه دارد. بر این اساس می­توان گفت پریمیر در این مورد هم جلوتر از افترافکت است و امکانات مناسبی در مدیریت رسانه خود به کاربر می­دهد تا ویرایش ­های سازمان ­یافته و ساده­ تری داشته باشد.

امکاناتی که در مدیریت فایل افترافکت وجود دارد به منظور پروژه­ های موشن­ گرافیک و جلوه ­های ویژه قابل استفاده است. به همین دلیل برای مدیریت فایل­ های ویرایش ویدئو فرایند مدیریت به کندی پیش­ می­رود.

حتما بخوانید: اهمیت تدوین + معرفی و بررسی انواع مراحل تدوین

۷. ماسک‌ کردن

تفاوت پریمیر و افترافکت در حوزه ماسک کردن، افترافکت را نسبت به پریمیر جلوتر می کند و امکانات مناسب تری را ارائه داده است. افترافکت برای ماسک کردن توانایی خوبی دارد، مثلا ماسک­ هایی که برای پوشش­دهی و ردگیری صحنه­ ها استفاده می­شود به صورت بی نقص و اصولی در افترافکت انجام می­شود. با این امکانات جلوه­ های ویژه در افترافکت به راحتی ایجاد می­شود و هیچ کدام از این امکانات در پریمیر قابلیت استفاده ندارد. در پریمیر استفاده از ماسک کردن بسیار سخت شده است و زمانی که از آن استفاده می­شود سرعت ویرایش بسیار کند می­شود.

معرفی 9 تفاوت پریمیر و افترافکت + کدام را یاد بگیریم؟ 20

۸. ردیاب دوربین (Camera Tracker)

در افترافکت ردیاب دوربین سه بعدی وجود دارد که برای تکرار کردن حرکات دوربین در یک صحنه ابزار بسیار خوبی محسوب می­شود. این تکنیک موجب می­ شود که بتوانید لایه­ های جدید و مناسب با صحنه اصلی را به تصاویر اضافه نمایید و به راحتی تصاویر را با هم ترکیب کنید. این امکانات در پریمیر وجود ندارد.

۹. جلوه‌ها (Effects)

تفاوت پریمیر و افترافکت در ایجاد جلوه­ هایی همانند تنظیم رنگ­ هاف حرکت، شفافیت یا تار شدن و یا انتقال دادن سایه ­ها، ابزارهای خاصی در افترافکت وجود دارد که باعث افزایش محبوبیت این نرم ­افزار شده است و هیچکدام از نرم­ افزارهای هم رده نمی­تواند در این خوزه با افترافکت رقابت کند. محیط کار این نرم­ افزار و رابط کاربری آن به شکلی است که کاربران بتوانند هم با ابزارهای اورجینال برنامه و هم با افزونه ­های دیگر تغییرات مورد نظر خود را به راحتی روی پروژه ­های ویدئویی اعمال کنند.

البته باید بگوییم که افترافکت برای ایجاد جلوه­ های ویژه طراحی شده و روش­ های متحرک­ سازی و افکت­ های نامحدودی را در خود دارد و برای گذار در بین قطعه­ های ویدئویی بسیار کاربردی است. ابزارهای کاربردی این نرم ­افزار برای انجام این وظایف قابلیت ­های بسیاری را در اختیار کاربران گذاشته و ابزارهای ویرایشی آن برای هر پروژه­ای و در هر سطحی که صورت گرفته باشد ضروری می­باشد.

معرفی تفاوت های پریمیر و افترافکت

نتیجه‌ گیری

مقایسه ما بر روی تفاوت های پریمیر و افترافکت با این نتیجه روبرو بود که هر دو نرم ­افزار به صورت حرفه ­ای در زمینه ویرایش ویدئو و فیلم قابل استفاده هستند و هر کدام از آنها بخش خاصی را تحت پوشش قرار می­دهند و می­توانند به صورت مکمل با همدیگر مورد استفاده قرار گیرند. بدین معنی که برخی از تغییرات مورد نیاز روی ویدئو بهتر است که با پریمیر انجام شود و سایر ویرایش ­ها را با افترافکت اعمال کنید. البته ذکر این نکته ضروری است که برای تدوین ویدئو و ویرایش فیلم­ ها نرم­افزار پریمیر مناسب است و همچنین برای ایجاد جلوه­ های بصری بینظیر نرم­ افزار افترافکت بسیار کاربردی است.

معرفی 9 تفاوت پریمیر و افترافکت + کدام را یاد بگیریم؟ 23

ارسال در :
لینک کوتاه :