پورتفولیو چیست و چگونه بسازیم؟ مخصوص طراحان و تدوینگران

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

پورتفولیو چیست

پورتفولیو چیست و چگونه بسازیم؟ مخصوص طراحان و تدوینگران

پورتفولیو در واقع یک آلبوم از نمونه کار های یک گرافیست یا تدوینگر است که معمولا همراه با رزومه ارائه می شود. ورود به بازار همیشه برای تازه کارها چالش برانگیز است و اگر رزومه و سابقه کاری ضعیفی داشته باشید اما یک پورتفولیو قوی ارائه کنید، ضعف رزومه شما فراموش می شود. پورتفولیو در واقع نشان دهنده مهارت، سبک کاری و شخصیت طراح یا تدوینگر است و اکثر کارفرمایان از روی پورتفولیو توانایی فرد را قضاوت می کنند. در این مقاله به ساخت پورتفولیو و نکات آن می پردازیم.

 

ساخت پورتفولیو:

اگر تدوینگر هستید این بخش برای شما کاربردی ندارد اما اگر در شاخه های گرافیک فعالیت می کنید حتما باید این بخش را جدی بگیرید. برای ساخت پورتفولیو معمولا از سه نرم افزار پاورپوینت، فتوشاپ و ایلاستریتور استفاده می شود. رایج ترین نوع ساخت پورتفولیو استفاده از شیت بندی در فتوشاپ است. برای الگو گرفتن و پیدا کردن ایده ساخت پورتفولیو، فقط کافی است

البته وبسایت هایی نیز وجود دارند که قالب آماده پورتفولیو دارند و می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید. کافیست عبارت graphic design portfoli را سرچ کنید.

اگر تدوینگر هستید می توانید فیلم هارا روی آپارات یا هاست شخصی آپلود و لینک آن هارا در پورتفولیوی خود قرار دهید.

چگونه پورتفولیو بسازیم

انتخاب نمونه های مناسب برای پورتفولیو:

برای ساخت پورتفولیو نباید هر پروژه و فایل نیمه تمامی دارید را در آن قرار دهید. با حوصله بهترین کار ها و پروژه های خود را انتخاب و در آن قرار دهید. می توانید از پروژه های تمرینی هم استفاده کنید. سعی کنید کارهایی را انتخاب کنید که نهایت توانایی شمارا نشان دهند و مهارت تخصص شما را به رخ بکشند. تنها پروژه هایی را در پورتفولیو قرار دهید که به آن ها افتخار می کنید.

درباره پروژه ها توضیح دهید:

فقط انتخاب و آپلود پروژه های زیبا برای شما یک پورتفولیوی حرفه ای نمی سازد. باید برای هر پروژه داستانی تعریف کنید تا اثرگذاری آن را افزایش دهید. فرمول سه مرحله ای زیر به شما کمک شایانی می کند.

۱-نقش شما در پروژه: آیا مدیر پروژه بوده اید یا طراح؟ سناریو موشن گرافیک را خودتان نوشته اید؟ اتود لوگو را خودتان داده اید یا مشتری؟ برای هر حوزه این قسمت فرق می کند اما به شکل مختصر نقش خود را در پروژه بنویسید.

۲-پروسه انجام: مهم ترین قسمت توضیح، پروسه انجام است. به بیننده پورتفولیو توضیح دهید که در این طرح از کجا به کجا رسیده اید. چگونه و از چه ایده و الهام گرفته اید.از چه تکنیک هایی استفاده کرده اید و … (از قدرت داستان سرایی استفاده کنید و داستان کارتان را توضیح دهید.)

۳-اهداف پروژه: در این قسمت اهداف پروژه را بیان کنید و توضیح دهید که چگونه به آن ها دست یافته اید. اگر پروژه تمرینی است توضیح دهید چه چیزی در ذهن داشته اید و چگونه آن هارا از خیال به واقعیت تبدیل کرده اید.

پورتفولیو چیست و چگونه بسازیم؟ مخصوص طراحان و تدوینگران 9

و در نهایت نظر مشتریان را فراموش نکنید:

تصور کنید یک مدیر کسب و کار هستید و در حال ورق زدن پورتفولیو یک طراح، چشمتان به یک تایید نامه یا توصیه نامه از یک مدیر دیگر می افتد. ناخودآگاه شما نیز به آن طراح اعتماد می کنید. تا الان چندین بار در وبسایت گرافیستار درباره قدرت اعتماد سازی نظر مشتریان قبلی صحبت کرده ایم و در پورتفولیو نیز حتما باید از این مورد معجزه آسا استفاده کنید. در پایان هر پروژه (اگر تمرینی نیست) نظر کارفرما را منعکس کنید.

مرتبا پورتفولیو خود را آپدیت و تصیح کنید:

پورتفولیو را باید مرتبا با وسواس به روزرسانی و اصلاح کنید. طراحان بزرگ به پورتفولیو به چشم شناسنامه هنری نگاه می کنند. نسخه اول پورتفولیو احتمالا خوب از آب در نیاید، بهتر است چند بار آن را تصیح کنید تا بهترین نسخه آن به دست کارفرما برسد.

۱۲ نکته که برای موفقیت در فریلنسری باید بدانید

پورتفولیو تنها یکی از بخش های بازاریابی است:

حالا که در ساخت پورتفولیو و رزومه را آموحتید، نوبت به یادگیری بازاریابی است. هرچه قدر هم در حوزتان تخصص داشته باشید اما بازاریابی و برندسازی بلد نباشید نمی توانید به درآمد های بالا و پیشرفت فکر کنید. کار کردن و پروژه گرفتن در پونیشا هم شما را محدود به پروژه های کوچک و ارزان قیمت می کند و باعث می شود ارزش کار شما درک نشود. مشکل بازاریابی یکی از مشکلات اصلی هنرمندان در این صنعت بود و متاسفانه آموزش جامعی هم وجود نداشت، اما ما در گرافیستار با جمع آوری سال ها تجربه دوره ای طراحی کرده ایم که صفر تا صد بازاریابی و گرفتن پروژه را می آموزید و بعد از گذراندن این دوره قادر خواهید بود با معتبر ترین افراد و شرکت ها وارد مذاکره و همکاری شوید. از طریق بنر زیر می توانید وارد دوره شوید.

پورتفولیو چیست و چگونه بسازیم؟ مخصوص طراحان و تدوینگران 11

ارسال در :
لینک کوتاه :