دوربین عکاسی مهمترین ابزار در حرفه عکاسی تبلیغاتی و صنعتی است. امروزه از دوربینهای دیجیتالی پیشرفتهای در ثبت عکسهای تبلیغاتی استفاده میشود. این دوربینها در کنار قابلیتهای بینظیر خود در ثبت عکسهای باکیفیت و شفاف، دارای گزینههای زیادی در قسمت تنظیمات هستند. تنظیمات دوربین برای عکاسی صنعتی و تبلیغاتی نیازمند آشنایی با دوربینهای حرفهای و مهارت در استفاده از آنها دارد.
عکاسان حرفهای در استودیو نماد در این مقاله سعی میکند شما را با تنظیمات دقیق و بهینه دوربینهای حرفهای آشنا کنند. آشنایی با این مقوله و کسب مهارت در آن تا حد زیادی به شما در ثبت عکسهای حرفهای و با کیفیت کمک میکند.
دوربین عکاسی صنعتی
عکاسی صنعتی یکی از چندین بخش عکاسی تبلیغاتی است. این شاخه از عکاسی برای معرفی فضاهای کسبوکار بهخصوص مکانهای تولیدی و صنعتی کاربرد دارد. دوربینهای مورد استفاده در این حوزه متفاوت از دوربینهای دیجیتالی معمولی است.
در عکاسی صنعتی معمولا از فضاهای بزرگی مثل کارخانهها، پالایشگاهها یا تولیدیهای بزرگ صنعتی عکس گرفته میشود. این عکسها معمولا برای انتشار در فضای رسانهای، اینترنت یا شبکههای اجتماعی به کار میروند. دوربینهایی که برای عکاسی صنعتی استفاده میشوند باید قابلیت تعویض لنز داشته باشند تا از سوژههای مختلف عکسهای باکیفیت و مناسبی ثبت کنند.
انتخاب دوربین مناسب برای عکاسی تبلیغاتی
دوربین به عنوان اصلیترین ابزار در عکاسی تبلیغاتی باید مشخصههای ویژهای داشته باشد. وقتی برای انتخاب یا خرید دوربین عکاسی صنعتی اقدام میکنید، باید این مشخصهها را مدنظر قرار بدهید. جدا از برند و نوع دوربین، قابلیتهای آن و همخوانی با زمینه کاری شما هم اهمیت خاصی دارد.
دوربینهای مدل DSLR بهترین انتخاب برای عکاسی تبلیغاتی هستند. این نوع دوربین دارای چندین لنز متعدد است. این قابلیت به شما کمک میکند تا در عکاسی در زمینههای مختلف عکاسی صنعتی مثل عکاسی محصول یا عکاسی از فضا بتوانید از لنز مناسب استفاده کنید. از جمله ویژگیهای دیگری که در انتخاب یک دوربین عکاسی مناسب باید مدنظر قرار بدهید، عبارتند از:
- تنظیمات دستی (manual mode)
- رزلوشن
- رنِج کاری متغیر
مدلهایی از برندهای معروف کانن، نیکون و فوجی مثل مدل Canon D7L، Canon EOS 5DS، Nikon D850 و Fujifilm GFX 100 جزو بهترین انتخابهای دوربین عکاسی برای تبلیغات هستند.
تنظیمات دوربین عکاسی صنعتی
اکثر دوربینهای عکاسی دیجیتال و حرفهای دارای تنظیمات اتوماتیک هستند. این تنظیمات اتوماتیک با وجود بهینه سازی کیفیت تصویر در عکاسی تبلیغاتی و صنعتی نیاز به تغییر و تنظیم مجدد دارد. تنظیم دستی در دوربین این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهد تا دوربین را متناسب با نیاز خود آماده کنید. از جمله تنظیمات دستی مهمی که در زمینههای مختلف عکاسی صنعتی به کار میآیند عبارتند از:
- تنظیم سرعت شاتر
- تنظیم ISO
- تنظیم دیافراگم
مزیتی که این تنظیمات دستی برای شما دارد این است که شما را به هدف تان از عکاسی نزدیکتر میکند. از طرفی، دیگر نیازی نیست که زمان و انرژی زیادی برای ویرایش عکس یا فتوشاپ صرف کنید. در تنظیمات دستی دوربین برای عکاسی صنعتی، تمام تمرکز بر روی تنظیم نور است. به عبارتی، این تنظیمات سه گانه و اصلی برای تنظیم حساسیت دوربین به نور (ISO)، کنترل میزان نور (دیافراگم) و مدت زمانی که سنسور در معرض نور است (سرعت شاتر) هستند.
تنظیم سرعت شاتر
شاتر در دوربین عکاسی وظیفه کنترل مقدار زمان تابش نور به سنسور را برعهده دارد. سرعت شاتر درواقع همان زمان نوردهی و مدت زمانی است که سنسور دوربین عکاسی شما در زمان عکس گرفتن در معرض نور قرار میگیرد. سرعت بالای شاتر تصویر واضح و روشنتری به شما بدهد درحالیکه سرعت پایین شاتر باعث تاری یا فریز شدن سوژه در عکس میشود. سرعتهای استاندارد شاتر به ترتیب عبارتند از سرعت B، سرعت ۳۰ ثانیه تا ۱ ثانیه، ۲/۱، ۴/۱، ۸/۱، ۱۵/۱، ۳۰/۱، ۶۰/۱، ۱۲۵/۱، ۲۵۰/۱، ۵۰۰/۱، ۱۰۰۰/۱، ۲۰۰۰/۱، ۴۰۰۰/۱ و ۸۰۰۰/۱ ثانیه.
در فیلمبرداری یا عکاسی تبلیغاتی نیاز است که سرت شاتر را افزایش بدهید چون تصویر در حرکت است. اما در عکاسی صنعتی بهخصوص عکاسی محصول چون سوژه ثابت است، بهتر است از سرعت شاتر کمتری استفاده کنید.
تنظیم ISO
ISO حساسیت سنسور دوربین عکاسی نسبت به نور محیط است. کاهش درجه ایزو در دوربین باعث میشود که حساسیت آن هم نسبت به نور کمتر شود. در این صورت، زمان لازم برای عکاسی هم افزایش پیدا میکند. اگر بخواهید سرعت عکسبرداری را افزایش بدهید، میتوان درجه ایزو را بیشتر کنید. البته ایزوی بالا باعث ایجاد نویز در تصویر میشود.
اندازهگیری ISO در دوربین عکاسی بین ۱۰۰ تا ۳۲۰۰ متغیر است. برای اینکه متوجه شوید از چه عددی برای تنظیم ایزو باید استفاده کنید، به نور موجود در محیط یا نورپردازی خود بیشتر توجه کنید. برای رسیدن به اندازه ایدهآل ایزو بهتر است از درجه کم شروع به عکاسی کنید و مدام این مقدار را افزایش دهید تا به نور مطلوب در عکس برسید.
تنظیم دیافراگم دوربین عکاسی صنعتی
تنظیم دیافراگم در دوربین عکاسی برای ایجاد عمق در تصویر یا محو کردن بکگراند بسیار کاربردی است. دیافراگم دوربین مانند مردمک چشم عمل میکند. وظیفه دیافراگم کنترل میزان نوری است که از لنز به دوربین منتقل میشود. تنظیم این پارمتر دوربین عکاسی توسط F-stop انجام میگیرد و از F1 تا F22 متغیر است.
هرچقدر میزان درجه بندی دیافراگم پایینتر باشد، نور بیشتری وارد دوربین شما میشود و سرعت شاتر هم بالاتر میرود. البته در سطح دیافراگم پایین از عمق تصویر کاسته میشود و تمرکز بیشتر روی جزییات خواهد بود. در عکاسی از محصول بهتر است این عدد بالا باشد.
سایر تنظیمات دستی دوربین
تنظیمات مهم و حیاتی که در مطالب فوق بیان شد جزو اصلیترین بخشها در تنظیمات دستی دوربین است. وقتی این سه قسمت به درستی تنظیم شده باشند، تا حد زیادی از کیفیت عکسهای خود مطمئن خواهید بود. با این حال ممکن است در شرایطی، نیاز به تنظیمات بیشتری هم باشد. از جمله تنظیمات دیگری که ممکن است بخواهید به صورت دستی انجام بدهید عبارتند از:
- تنظیم وایت بالانس یا تعادل رنگ سفید
- تنظیم فلاش دوربین
- تنظیم بزرگنمایی اپتیکال
متعادل کردن تنظیمات اولیه دوربین عکاسی کمک زیادی به شما در ثبت عکسهای فوق العاده زیبا و جذاب خواهد کرد. پس سعی کنید با رعایت نکات گفته شده، دوربین خود را به بهترین شکل برای عکاسی آماده کنید.
خدمات عکاسی صنعتی در استودیو نماد
عکاسان حرفهای در حیطه کاری تبلیغاتی مهارت بالایی در تنظیم دوربینهای پیشرفته دارند. اگر تصور میکنید کار عکاسی صنعتی و تنظیم دوربین برای شما دشوار است، کافیست این کار را به اهلش بسپارید. استودیو عکاسی نماد با در اختیار داشتن گروهی از عکسان حرفهای کار شما را آسان میکند. این عکاسان از دوربینها و تجهیزات حرفهای و تجربهای درخشان در زمینه عکاسی تبلیغاتی و صنعتی و همچنین ساخت تیزرهای تبلیغاتی بهرهمند هستند. برای آشنایی با کیفیت کاری عکاسان حرفهای استودیو به وبسایت نماد مراجعه کنید.