۴ راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری

4 راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری 11

۴ راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری گرافیک و تدوین

یکی از سوالاتی که در طول روز بسیار من پرسیده می شود این است که:

آقای یوسفی چطور پروژه هامو قیمت گذاری کنم؟ چقدر از مشتری بگیرم؟

من هم تصمیم گرفتم در یک مقاله جامع درباره ۳ راه اصلی قیمت گذاری پروژه های فریلنسری صحبت کنم و نقاط ضعف و قوت هرکدام را برسی کنم. با من همراه باشید.

۱- ساعتی:

یکی از رایج ترین روش های قیمت گذاری پروژه های فریلنسری، دادن پیشنهاد به ازای ساعت کاری است. در این روش یک نرخ مشخص را به ازای هر ساعت کارتان به مشتری ارائه می کنید (مثلا ساعتی سی، پنجاه یا صد هزار تومان) و تعداد ساعات کاری تخمینی را نیز به او خواهید گفت. این روش برای فریلنسر های پر مشتری کاربرد بالایی دارد، زیرا می توانند درآمد ماهانه مورد نظرشان را تقسیم بر ساعات کاری روزانه کنند و می دانند که به طور مثال برای اینکه ماهی هفت میلیون درآمد داشته باشند و روزی هشت ساعت کار کنند، ساعتی چقدر باید از مشتری دریافت کنند.

مشکل اصلی این روش مخالفت مشتریان است. به دلایل زیادی مثل بی اعتمادی یا ندانستن شرایط کاری و سرعت شما بسیاری از مشتریان دید خوبی نسبت به این روش ندارند.

نکات مثبت:

  • می توانید هر زمان که خواستید استراحت کنید زیرا تنها به ازای ساعات کاری مفید دستمزد دریافت می کنید و نیازی نیست وارد بحث های اعصاب خوردکن با کارفرما شوید.

نکات منفی:

  • هیچ سندی وجود ندارد که چند ساعت کار انجام داده اید و به هیچ وجه قابل اثبات نیست.
  • اگر حرفه ای باشید و سرعت بالایی داشته باشید و بخواهید یک کار را با سرعت بیشتری نجام دهید تا به پروژه های بعدی برسید، دستمزد کمتری دریافت خواهید کرد.
  • برای پروژه های بزرگ، به راحتی حساب زمان از دستتان در خواهد رفت.
  • مشتریان به این روش به طور کلی مشکوک هستند هرچند که بسیاری از آن ها با این روش هم پرداخت دستمزد انجام می دهند.

4 روش قیمت گذاری پروژه های فریلنسری

۲- هفتگی:

پرداخت روزانه یا هفتگی، یک مرحله از پرداخت ساعتی رایج تر است. برای پروژه های بزرگتر می توانید از این روش استفاده کنید. عموما مشتریانی که به دنبال کیفیت هستند از این نوع پرداخت استفاده می کنند زیرا به طور مثال برای یک یا دو هفته زمان شمارا خریده اند و می توانید آزادانه روی پروژه آن ها کار کنید و نهایت کیفیت را ارائه دهید.

نکات مثبت:

  • شما در واقع همچنان در ازای زمانی که صرف می کنید دستمزد دریافت می کنید، اما برخلاف پرداخت ساعتی آزادی عمل بیشتری دارید و در صورت بروز مشکل، زمان بیشتری برای رفع آن خواهید داشت.
  • تغییر طرز فکر مشتری از پرداخت ساعتی به پرداخت در ازای محصول به شما کمک می کند با آرامش بیشتری کار نجام دهید و نگران ساعات کاری و محاسبه آن ها نداشته باشید.

نکات منفی:

  • اگر به تعطیلات بخورید ممکن است نتوانید کار انجام دهید یا کارفرمای شما در دسترس نباشد، پس مجبورید دو سه روزی اضافی کار کنید و این یعنی آن دو سه روزی که زمان از دست داده اید دستمزدی نخواهید داشت و عملا هفته بعدتان هم ناقص کرده اید.

4 راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری 14

۳- قیمت گذاری بر اساس شاخص های متغیر:

شاید اسم این روش کمی سخت به نظر برسد اما همه فریلنسر های گرافیک و تدوین از این روش استفاده کرده اند. به طور مثال قیمت گذاری بر اساس هر ثانیه موشن گرافیک، نوعی قیمت گذاری بر اساس شاخص های متغیر است. شما به ازای هر ثانیه موشن گرافیک دو بعدی استاندارد، تعرفه ثابتی دارید. به مشتری می گویید که قیمت هر ثانیه چقدر است و مشتری تصمیم میگیرد بر اساس بودجه به شما مثلا ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه سفارش دهد. اگر ویژگی اضافه مثل جزئیات بالای کاراکتر ها یا سناریو تخصصی مورد نیاز است، به او قیمت مازاد این کار ها را نیز اعلام می کنید.

یا در مثالی دیگر، شما به تدوین ساده یک کلیپ یک دقیقه ای، مبلغ خاصی را به عنوان تعرفه اعلام می کنید. اگر مشتری افکت های خاصی نیاز داشت، مبلغ اضافه را به او اعلام خواهید کرد.

نکات مثبت:

  • شما می توانید بر اساس ارزش کارتان قیمت گذاری کنید، نه زمان صرف شده برای آن.
  • مشتریان بیشتری حاضر به پرداخت با این روش هستند.
  • مشتریان کاملا درک می کنند که برای چه چیزی دارند هزینه پرداخت می کنند.
  • اگر یک تکنیک یا دانش خاص بلد هستید که پروژه را بسیار حرفه ای تر می کند اما زمان زیادی نمی برد، بهترین روش استفاده از این گزینه است.

نکات منفی:

  • برای پروژه های بزرگ ممکن است مذاکره برای قیمت طولانی شود، زیرا برای هر ویژگی و متغیر باید بودجه و قیمت تعیین شود.
  • برای هر تغییر در روند پروژه یا درخواست اضافه مشتری،باید قرارداد دوباره نوشته شود.

قیمت گذاری پروژه های فریلنسری حرفه ایی

۴- قیمت گذاری بر اساس پروژه:

این روش رایج ترین روش پرداخت و قیمت گذاری پروژه های فریلنسری است. در این روش پروژه خود را مثل یک محصول قیمت گذاری می کنید و مشتری با توجه به بودجه خود، تصمیم میگرد از آن استفاده کند یا نه. قیمت گذاری بر اساس پروژه عمدتا از طرف مشتری شروع می شود، یعنی مشتری نیاز های خود را بیان می کند و شما با قیمت گذاری پروژه مثل یک محصول، به او درخواست می دهید. این روش توسط سایت های فریلنسری هم استفاده می شود.

نکات مثبت:

  • همانند روش قیمت گذاری بر اساس متغیر ها، می توانید پروژه را بر اساس ارزش آن قیمت گذاری کنید.
  • مشتریان زیادی با این روش راحت هستند.
  • مشتری دقیقا می داند که چقدر بودجه نیاز دارد و همین موضوع که لازم نیست برای قیمت هر متغیر یا ویژگی مذاکره کند، خیال او را راحت می کند.
  • هرچقدر سریعتر کار را انجام دهید، می توانید پروژه های بیشتری بگیرید و این موضوع باعث کاهش درآمد شما نمی شود.

نکات منفی:

  • باید قبل از قبول کردن پروژه تمام نکات را استخراج کنید و حساب کنید که آیا با زمانی که صرف می کنید درآمد مناسبی خواهید داشت یا نه. اگر این کار را نکنید در میانه پروژه خواهید دید که کار بسیار بزرگتر است و دستمزدی که میگیرید عملا کفاف بسیاری از هزینه ها را نمی دهد.
  • ممکن است نیاز باشد زمان بیشتری نسبت به قرارداد را کار کنید تا پروژه انجام شود و همین موضوع درآمد شمارا کاهش می دهد.

4 راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری 17

۵ نکته جادویی برای مدیریت زمان مخصوص فریلنسر ها

کدام را انتخاب کنیم؟

انتخاب کردن شیوه قیمت گذاری پروژه های فریلنسری تا حد زیادی برای هر فرد تفاوت می کند. بر اساس روحیات خودتان و حوزه ای که در آن فعالیت می کنید بهترین روش را انتخاب کنید. در یک روش دیگر می توانید همه روش هارا به مشتری پیشنهاد دهید تا با هر کدام که راحت تر است کار را پرداخت را انجام دهد.

اگر از کار کردن در پونیشا و سایت های فریلنسری با درآمد پایین، رقابت و ازدحام زیاد فریلنسر ها  و پیشرفت نکردن خسته شده اید باید به فن بازاریابی و گرفتن پروژه مسلط شوید تا بتوانید به شکل مستقل با افراد و شرکت ها وارد همکاری شوید. برای یادگیری این مهارت حیاتی، می توانید از دوره “بازاریابی و گرفتن پروژه برای گرافیست ها و تدوینگران” استفاده کنید. پس از گذراندن این دوره می توانید با مشتریان معتبری وارد همکاری شوید که ارزش کار شمارا درک می کنند و مشکلی برای پرداخت دستمزد های میلیونی ندارند. از طریق بنر زیر وارد دوره شوید.

4 راه اصلی برای قیمت گذاری پروژه های فریلنسری 19

ارسال در :
لینک کوتاه :