چرا آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟

چرا آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟

چکیده : iga و igg و igm در آزمایش خون چیست؟ علت انجام آزمایش ایمونوگلوبین چیست؟

گاهی اوقات بدن به اشتباه آنتی‌بادی‌هایی علیه خود تولید می‌کند و به اندام‌ها و بافت‌های خودی آسیب می‌زند و در برخی افراد نیز سیستم ایمنی قادر نیست به اندازه طبیعی ایمونوگلوبولین تولید کند و فرد به طور مکرر دچار بیماری‌های عفونی می‌شود. در آزمایش ایمونوگلوبولین سطوح انواع آنتی بادی‌ها اندازه‌گیری می‌شود تا هرگونه اختلال در این زمینه آشکار گردد. اگر به دنبال اطلاعات کامل‌تر در خصوص آزمایش ایمونوگلوبولین هستید با این مقاله از هومکا همراه شوید.

IGA در آزمایش خون چیست؟

برای پاسخ به سوال “IgA در آزمایش خون چیست؟” می‌توان بیان کرد، یکی از آزمایش‌های مهمی که برای ارزیابی سلامت سیستم ایمنی تجویز می‌شود آزمایش ایمونوگلوبولین است. شاید از خود بپرسید که ایمونوگلوبولین چیست؟ ایمونوگلوبولین همان آنتی‌بادی یا پادتن است که از پروتئین‌های دفاعی سیستم ایمنی به حساب می‌آیند. در آزمایش ایمونوگلوبولین میزان پروتئین‌های دفاعی سیستم ایمنی (ایمونوگلوبولین یا آنتی بادی) در خون اندازه‌گیری می‌شود.

آنتی بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که توسط سیستم ایمنی برای مبارزه با مواد بیماری‌زا مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها ساخته می‌شوند. در بدن هر فرد انواع مختلفی ایمونوگلوبولین برای مبارزه با انواع مختلف عوامل بیماری‌زا تولید می‌شود. در آزمایش ایمونوگلوبولین معمولاً سه نوع ایمونوگلوبولین در خون اندازه‌گیری می‌شود که شامل IgG، IgM و IgA است. اگر سطوح IgG، IgM یا IgA در خون خیلی کم یا خیلی زیاد شود ممکن است نشانه یک مشکل جدی در سیستم ایمنی باشد. ایمونوگلوبولین A  (IgA)یکی از آنتی بادی‌های کلیدی سیستم ایمنی است که در غشاهای مخاطی به ویژه در دستگاه تنفسی و گوارشی یافت می‌شود.

این آنتی بادی‌ همچنین در بزاق، اشک و شیر مادر نیز یافت می‌شود. کمبود IgA عمدتا یک مشکل ژنتیکی است که به صورت ارثی در بعضی خانواده‌ها جریان دارد. عوارض کمبود IgA در بدن شامل آسم، اسهال، عفونت‌های مکرر گوش و چشم، بیماری‌های خودایمنی و ذات الریه است.

چرا آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟ 7

چه زمانی آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟

اگر پزشک در معاینه بالینی به نقص ایمونوگلوبولین در بدن مشکوک شود آزمایش ایمونوگلوبولین را تجویز می‌کند. علائم سطوح بسیار پایین ایمونوگلوبولین و همچنین IgA در آزمایش خون به صورت زیر است:

* عفونت‌های مکرر باکتریایی یا ویروسی

* اسهال مزمن

* عفونت‌های سینوسی

* عفونت‌های ریه

* سابقه خانوادگی نقص ایمنی

اگر سطح ایمونوگلوبولین بالاتر از حد طبیعی باشد ممکن است نشانه یک بیماری خودایمنی، یک بیماری مزمن، عفونت یا نوعی سرطان باشد. علائمی که در افزایش یا کاهش سطح ایمونوگلوبولین بروز می‌کنند بسیار متفاوت بوده و پزشکان از طریق معاینه بالینی، بررسی سابقه درمانی و نتایج آزمایشات خطر کلی نقص ایمونوگلوبولین را ارزیابی می‌کنند. یکی از راه‌های آسان و مطمئن برای انجام آزمایش خون، روش آزمایش خون در خانه است که در تهران و کلان شهرهای بزرگ کشور در دسترس است.

چرا آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟ 9

تفسیر آزمایش ایمونوگلوبولین

پس از اینکه به سوال “ایمونوگلوبولین چیست؟” پاسخ داده شد بهتر است بدانید که اگر نتایج آزمایش ایمونوگلوبولین و IgA در آزمایش خون بیانگر پایین بودن غیرطبیعی آنتی‌بادی باشد، علت آن می‌تواند یکی از  موارد زیر باشد:

* بیماری کلیوی

* سوختگی شدید

* عوارض ناشی از دیابت

* سوء تغذیه

* عفونت خونی

* سرطان خون

اگر در جواب آزمایش سطوح ایمونوگلوبولین بالاتر از حد طبیعی باشد، ممکن است نشان دهنده موارد زیر باشد:

* وجود یک بیماری خود ایمنی

* هپاتیت

* سیروز کبد

* مونونوکلئوز عفونی

* وجود عفونت مزمن در بدن

* عفونت‌های ویروسی مانند HIV یا سیتومگالوویروس

* سرطان مولتیپل میلوما

* لنفوم غیر هوچکین

اگر نتایج IgA در آزمایش خون شما طبیعی نیست لزوماً به این معنی نیست که مبتلا به یک بیماری جدی هستید. مصرف بعضی داروها، الکل و مواد مخدر بر نتایج آزمایش تأثیر گذارند. یکی از مشکلات شایع که در برخی افراد دیده می‌شود  کمبود آنتی بادی IgA است. کمبود IgA در آزمایش خون منجر به بروز عفونت‌های مکرر تنفسی و گوارشی خواهد شد. اگر این آزمایش برای شما تجویز شده اما فکر رفتن به آزمایشگاه شما را آزار می‌دهد می‌توانید از خدمات آزمایش در خانه برای انجام آسان‌ و بی‌دغدغه آزمایش ایمونوگلوبولین استفاده کنید. برای این کار کافیست که با مجموعه‌های ارائه دهنده خدمات آزمایش خون در خانه در ارتباط باشید.

آیا انجام آزمایش ایمونوگلوبولین برای همه لازم است؟

آزمایش ایمونوگلوبولین یک آزمایش معمول یا آزمایش چکاپ روتین نیست و معمولاً فقط در صورتی تجویز می‌شود که پزشک به سطوح غیرطبیعی ایمونوگلوبولین در بیمار مشکوک شود. اگر پزشک آزمایش ایمونوگلوبولین را برای شما تجویز کرده است، می‌توان بدون مراجعه به آزمایشگاه و به صورت آزمایش خون در منزل، تست خود را انجام دهید.

چرا آزمایش ایمونوگلوبولین انجام می‌شود؟ 11

نکات مهم پیش از تست ایمونوگلوبولین

قبل از آزمایش خونی ایمونوگلوبولین نیازی به آمادگی خاصی نیست. البته لازم است که پیش از آزمایش مصرف هرگونه دارو و یا مکمل را به پزشک خود اطلاع دهید. بعضی داروها ممکن است بر میزان آنتی بادی‌های خونی تاثیرگذار باشند.

انجام آزمایش ایمونوگلوبولین در منزل با هومکا!

سامانه هومکا با ارائه خدمات آزمایش در خانه این فرصت و امکان را فراهم نموده است تا بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه، آزمایشات خود از جمله آزمایش ایمونوگلوبولین را در منزل انجام دهید. برای برخوردار شدن از مزایای روش آزمایش در خانه تنها کافیست که گوشی خود را برداشته و با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱  تماس بگیرید یا به وبسایت هومکا به آدرس www.homeca.ir مراجعه نمائید و درخواست آزمایش ایمونوگلوبولین و یا سایر آزمایشات مورد نیاز خود را ثبت نمائید.

پس از درخواست آزمایش، بلافاصله کارشناسان هومکا با شما تماس گرفته و ثبت آزمایش نهایی می‌شود. شما می‌توانید از خدماتآزمایش خون در خانه تهران و شهرهای کرج، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز، قم، قزوین و رشت  استفاده کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن آزمایش خود را بدون مراجعه حضوری به آزمایشگاه و تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی انجام دهید.

ارسال در :
لینک کوتاه :